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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  21/09/2017
Data da última atualização:  21/09/2017
Autoria:  BRADFORD, G. E.; WEIR, W. C.; TORELL, D. T.
Título:  The effect of environment from weaning to first breeding on lifetime production of ewes.
Ano de publicação:  1961
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 20, n. 2, p. 281-287, May, 1961.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract : From weaning 50 ewe lambs were maintained on annual grassland range pasture which provided adequate feed for only 2 or 3 months in spring, followed by a dry season until early winter. This barely maintained weight for 6 months after weaning and allowed a slow gain until breeding the following year. From Julyto April50 similarlambs were kept on irrigated pasture of ladino clover and trefoil supplemented with lucerne hay to appetite from November to April. This promoted continuous growth. They were then transferred to the range pasture and both groups were kept there for 5 to 7 breeding seasons. The only supplement given was a mixture of salt and cottonseed from mating until the end of the dry season each year. Ewes which had been reared on good pasture were 34% heavier as yearlings than those reared on the range and remained significantly heavier until 41/2 years old and in some the difference was still seen at 6 years. They had greater heart girth and height at withers after a year on range and produced significantly more wool at the first and third shearings but at no other. They lambed significantly earlier, 8 days, in the first year; in subsequent years they lambed 2 to 3 days later than the other group. They raised fewer lambs per ewe in the 7 seasons but frequency of twins and weights of lambs at 120 days were the same in both groups. Total weight of lambs per ewe and lambs weaned per ewe were less in those given poor pasture at the start.-J. G. Gordon.
Palavras-Chave:  Supplements; Weaning feeds.
Thesagro:  Medicago Sativa; Trifolium Repens.
Thesaurus Nal:  Ewes; Feeds; Forage; Grasslands; Hay; Lambs; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/03/2006
Data da última atualização:  13/03/2006
Autoria:  GOY, R. C.; VIERA, D. C.; ASSIS, O. B. G.
Título:  Análise por espectroscopia de infravermelho da interação quitosana-atrazina.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO REGIONAL DE QUÍMICA, 12., 1999, Ribeirão Preto. A contribuição das instituições da região para o desenvolvimento da química brasileira: livro de resumos. Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Química, 1999. p.149, ref. FQ11.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Neste trabalho é avaliado por técnicas espectroscópica de infravermelho a interação do polímero Quitosana (CHI) com o herbicida Atrazina (ATR) em meio líquido aquoso. O objetivo é o desenvolvimento de metodologias simples apropriadas ao tratamento de águas contaminadas por agrotóxicos.
Palavras-Chave:  ATR; CHI; Polímero; Quitosana; Técnicas espectroscópica.
Thesagro:  Atrazina.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA9563 - 1UPCSP - --PROCI-99.000651999.0065
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