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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  16/11/1992
Data da última atualização:  16/11/1992
Autoria:  ZABLOTOWICZ, R. M.; TIPPING, E. M.; SCHER, F. M.; IJZERMAN, M.; KLOEPPER, J. W.
Afiliação:  Plant Science Research Inc., 6494 Hyway North, Sun Prairie, WI 53590, USA.
Título:  In-furrow spray as a delivery system for plant growth-promoting rhizobacteria and other rhizosphere-competent bacteria.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Microbiology, v.37, n.8, p.632-636, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A series of greenhouse and field experiments were conducted to evaluate aqueous in-furrow spray techniques for inoculating crop plant with cell suspensions of rhizosphere-competent root-colonizing bacteria. Maximum root colonizations of soybean or canola roots by strains of Serrati, Pseudomonas, and Bradyrhizobium occurred using log 8 colony-forming units (cfu)/mL in the spray in greenhouse conditions. Field experiments evaluating a dose reponse demonstrated that maximum soybean root colonization by strains of serratia or Pseudomonas was achieved between log 7 and 8 cfu/mL, while root colonization by a Baccillus strain was not related to cell concentration in the spray suspension. Root colonization greater than log 4.5 cfu/g root fresh weight was achieved for most strains by in-furrow spray application of a suspension of log 8 cfu/mL at a rate of 10 mL/m for canola, soybean, and wheat, while root colonization of corn ranged from a mazimum of log 3.4 to no recovery. In-furrow spray may be a useful method for inoculating plants with rhizosphere-competent bacteria for expsrimentl purposes, thereby avoiding interactions of formulation. It may also have some value for commercial delivery of bacteria to agricultural crops when it is compatible with accepated agronomic practices.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO14424 - 1ADCSP - --98139813
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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, D. J. S.; MARINHO, A. R. da S.; SANTANA, N. C. M.; COSTA, R. C.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. Desenvolvimento de brigadeiro a base de biomassa de banana verde (Musa spp.) e coco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém. O uso consciente da biodiversidade: Perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Campinas, SP: SBCTA, 2018.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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