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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  26/07/2000
Data da última atualização:  26/07/2000
Autoria:  NICHOLSON, C. F.; THORNTON, P. K.; MOHAMMED, L.; MUINGA, R. W.; MWAMACHI, D. M.; ELBASHA, E. H.; STAAL, S. J.; THORPE, W.
Afiliação:  International Livestock Research Institute (Nairobi, Kenya).
Título:  Smallholder dairy technology in Coastal Kenya: an adoption and impact study.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Nairobi: ILRI, 1999.
Páginas:  59p.
Série:  (ILRI. Impact Assessment Series, 5).
ISBN:  92-9146-067-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study examined the factors influencing adoption of three related dairy technologies in coastal Kenya, and assessed the impacts of dairy adoption on household income, employment generation and nutrition status of pre-school children. The technologies studied were adoption of grade and crossbred dairy animals, planting of the fodder Napier grass and use of the infection and treatment method of immunisation against East Coast fever. A series of household surveys was conducted from mid-1997 to mid-1998. The descriptive results from surveys of 202 households in Coast Province indicate that adoption of a grade or crossbred dairy animal may result in substantial increases in household income, can generate paid (secondary) employment, and may improve the nutritional status of pre-school-age children in the Household. Econometric analyses, which controlled for numerous confounding factos, provided less consistent support for the impact of adoption on household income and paid employment. It appears that neither the adoption nor productivity of dairying are constrained by poor availability of technology options. For dairy development activities on the coast, two areas merit atention: mechanisms for easing access to grade and crossbred dairy cattle, either through credit schemes or through self-help smallholder co-operatives, and reducing the disease risks associated with grade and corssbred dairy animals.
Palavras-Chave:  Gado de leite; Impact; Impacto; Smallholder.
Thesagro:  Produtor; Tecnologia.
Thesaurus Nal:  dairy cattle; technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP45060 - 1ADDLV - --637N624s2000.00152
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1.Imagem marcado/desmarcadoTHORNTON, P. K.; HERRERO, M. Modeling as a tool for evaluating agricultural systems' dynamics and the use of natural resources. In: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 37, p. 1111-1134.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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2.Imagem marcado/desmarcadoVELOSO, R. F.; MACGRECOR, M. J.; DENT, J. B.; THORNTON, P. K. Técnicas de modelagem de sistemas aplicadas em planejamento agrícola dos cerrados. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 12, p. 1877-1887, dez. 1994. Título em inglês: System modelling techniques applied to agricultural planning in the Cerrado Region.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVELOSO, R. F.; MACGRECOR, M. J.; DENT, J. B.; THORNTON, P. K. Tecnicas de modelagem de sistemas aplicadas em planejamento agricola dos cerrados. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.29, n.12, p.1877-1887, dez. 1994.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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4.Imagem marcado/desmarcadoHERRERO, M.; THORNTON, P. K.; MASON-D'CROZ, D.; PALMER, J.; BENTON, T. G.; BODIRSKY, B. L.; BOGARD, J. R.; HALL, A.; LEE, B.; NYBORG, K.; PRADHAN, P.; BONNETT, G. D.; BRYAN, B. A.; CAMPBELL, B. M.; CHRISTENSEN, S.; CLARK, M.; COOK, M. T.; BOER, I. J. M. de; DOWNS, C.; DIZYEE, K.; FOLBERTH, C.; GODDE, C. M.; GERBER, J. S.; GRUNDY, M.; HAVLIK, P.; JARVIS, A.; KING, R.; LOBOGUERRERO, A. M.; LOPES, M. A.; MCLNTYRE, C. L.; NAYLOR, R.; NAVARRO, J.; OBERSTEINER, M.; PARODI, A.; PEOPLES, M. B.; PIKAAR, I.; POPP, A.; ROCKSTROM, J.; ROBERTSON, M. J.; SMITH, P.; STEHFEST, E.; SWAIN, S. M.; VALIN, H.; VAN WIJK, M.; VAN ZANTEN, H. H. E.; VERMEULEN, S.; VERVOORT, J.; WEST, P. C. Innovation can accelerate the transition towards a sustainable food system. Nature Food, v. 1, p. 266-272, May 2020. Perspective.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
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