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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  21/01/2008
Data da última atualização:  05/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PIRES, E. J. P.; MIELE, A.; TERRA, M. M.; PELLINSON, G. J. B.
Afiliação:  Erasmo José PAlOU PlRES, Instituto Agronômico de Campinas; ALBERTO MIELE, CNPUV; Maurilo MONTEIRO TERRA; Gilberto José BATISTA PELUNSON.
Título:  Técnicas especiales para mejorar la calidad de la uva de mesa empleadas en el estado de São Paulo, Brasil.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Fruticultura Profesional, Barcelona, v. 15, n. 113, p. 56-66, 2000.
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  Descripción de las técnicas culturales más utilizadas para mejolar la calidad de la uva de mesa por los viticultores del Estado de São Paulo (Brasil). Palabras clave: Brasil, Prácticas culturales, Uva de mesa. Description of the main cultivation techniques used to improve the quality of the table grape by the grape growers of São Paulo State (Brazil). Key words: Brazil, Cultivation techniques, Table grape.
Palavras-Chave:  Brasil; Cobertura plástica; Enxertia; Incisão anular; Quebra de dormência; Uva de mesa.
Thesagro:  Desbaste; Embalagem; Poda; Pratica Cultural; Regulador de Crescimento; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200312/1/9374-2000-p.56-66.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV9374 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  20/09/2019
Data da última atualização:  26/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TERAO, D.; NECHET, K. de L.; FRIGHETTO, R. T. S.; SASAKI, F. F. C.
Afiliação:  DANIEL TERAO, CNPMA; KATIA DE LIMA NECHET, CNPMA; ROSA TOYOKO SHIRAISHI FRIGHETTO, CNPMA; FABIANA FUMI CERQUEIRA SASAKI, CNPMF.
Título:  Ozonated water combined with heat treatment to control the stem-end rot of papaya.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 257, 2019. Article 108722.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.scienta.2019.108722
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Stem-end rot is the major postharvest disease of papaya in Brazil, causing significant losses, specially, during long-term transportation and storage. The infection occurs mainly during the flowering period and remains quiescent, without showing any symptom, until the fruit ripening stage begins. The current method of control, using fungicides, has not been effective, besides contaminating the fruit. The aim of the present research was to evaluate the combined treatment using hot water followed by ozonated water to control the disease. The results showed that, as stand-alone treatment, heat and ozone treatment significantly reduced the stem-end rot, controlling around 50% of the severity, and delaying the onset of the symptoms in 3 and 4 days, respectively. A synergistic effect was observed when the treatments were applied combined. The efficacy of the control increased to over 90% and the symptoms onset delayed 7 days. Moreover, the combined treatment delayed the maturation process, increased the PPO activity, and preserved the overall fruit quality, thus extending the shelf life. The integrated approach, combining heat treatment by immersion of peduncle of papaya in hot water at 70 °C followed by immersion in ozonated water (3 mg L?1), controlled efficiently the stem-end rot, therefore being a safe and sustainable alternative for the use of chemicals in postharvest treatment of papaya.
Palavras-Chave:  Água ozonizada; Ozonated water.
Thesagro:  Carica Papaya; Controle Térmico; Mamão; Podridão da Haste.
Thesaurus NAL:  Heat treatment; Papayas; Stem rot.
Categoria do assunto:  --
H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA16527 - 1UPCAP - DD
CNPMF32728 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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