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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  28/10/2011
Data da última atualização:  28/10/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARTINS, C. R.; LEDO, A. da S.; TEODORO, A. V.
Afiliação:  CARLOS ROBERTO MARTINS, CPATC; ANA DA SILVA LEDO, CPATC; ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC.
Título:  Physical fruit characterization of banan cultivars in the brazilian Coastal Tablelands: the first cycle.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: ISHS/PROMUSA SYMPOSIUM, 2011, Salvador. Bananas and plantains: toward sustainable global production and improved uses: abstracts. [S.l.]: ISHS, 2011. 181 p.
Descrição Física:  Resumo.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Cultivar; Fruit.
Thesagro:  Banana.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC22596 - 1UMTRA - DD634.722B212a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  18/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, G. M. DA; RAMOS, G. L. DE P. A.; BARRETO, C.; SCHIAVONE, T.; HORA, I. M. DE C. DA; WALTER, E. H. M.
Afiliação:  GABRIELA MARCELINO DA SILVA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio de Janeiro; GUSTAVO LUIS DE PAIVA ANCIENS RAMOS, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio de Janeiro, Universidade Federal Fluminense; CAMILA BARRETO, Baktron Laboratory; TATIANA SCHIAVONE, Istituto Federal de Educaçãao, Ciência e Tecnologia do Rio de Janeiro; IRACEMA MARIA DE CARVALHO DA HORA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio de Janeiro; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA.
Título:  Industrial verification of egg handling for meal preparation: a case study of professional engagement with application of remote design thinking during the COVID-19 pandemic.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science and Technology, v. 58, p. 1299–1306, 2023.
DOI:  doi:10.1111/ijfs.16285
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The COVID-19 pandemic generated impacts on all segments of society, including the food industry, whichhad to adapt to the reality of greater demand and increased costs. During the pandemic period, the newBrazilian legislation on microbiological food standards came into force, demanding documentary evidenceof the adequacy of production processes and food safety. Every day, the need for international cooperation,local actions and agile working methods becomes more evident. The objective of this work was to engageprofessionals remotely to verify a new egg handling process in a food industry, where powdered eggs werereplaced by thein naturaform during the pandemic. A process description was developed with a flowchartand microbiological sampling plan to verify the process, using the design thinking method, conducted byvideoconference by professionals from four microbiology laboratories together with professors, researchersand industry technicians. The analysis results proved the microbiological adequacy of the egg handling pro-cess. The method of remote decision-making by design thinking and the engagement of different laboratoriesand professionals intends to subsidise other food and food service industries, making it possible to structurethe monitoring and verification of food processes, in an agile and economical waY.
Palavras-Chave:  Brazilian legislation; Design thinking; Process desig.
Thesaurus NAL:  Eggs; Food safety.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15653 - 1UPCAP - DD
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