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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  11/09/1995
Data da última atualização:  05/04/2017
Autoria:  WELDON, P. J.; TANNER, M. J.
Título:  Gular and paracloacal gland secretions of crocodilians: a comparative analysis by thin-layer chromatography.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Biochemical Systematics Ecology, v.19, n.2, p.133-141, 1991.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The gular and the paracloacal gland secretion of 21 crocodilian species, including representatives of all extant genera - Alligator; Caiman, Crocodylus, Gavialis, Melanosuchus, Osteolaemus, Paleosuchus and Tomistoma - were analysed by thin-layer chromatography. Secretions from one adult male and one adult female were examined separately for most species. Gular and paracloacal gland chromatograms display bands consistent with sterols, free fatty acids, triglycerides, steryl sters and other compound classes. Comparisons of gular and paracloacal chromatograms of each species suggest qualitative and/or quantitative differences in the compounds produced in each gland type. Our results provide tentative evidence for taxonomic variation in crocodilian skin gland secretions. Comparisons of gular and paracloacal gland chemicals of extant species allow inferences to be made on the chemicals produced by these organs in ancestral crocodilians.
Palavras-Chave:  Crocodilia.
Thesagro:  Crocodilo; Jacaré.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP29656 - 1ADCSP - PPSP1461514615
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/12/2020
Data da última atualização:  07/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BAVARESCO, C.; KRABBE, E. L.; GOPINGER, E.; SANDI, A. J.; MARTINEZ, F. N.; WERNICK, B.; ROLL, V. F. B.
Afiliação:  CAROLINE BAVARESCO, UFPel; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; EDENILSE GOPINGER, Zootecnista; ARI JARBAS SANDI, CNPSA; FERNANDO N. MARTINEZ, Basf S/A; BRUNO WERNICK, Basf S/A; VICTOR FERNANDO BUTTOW ROLL, UFPel.
Título:  Hybrid phytase and carbohydrases in corn and soybean meal-based diets for broiler chickens: performance and production costs.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Poultry Science, v. 22, n. 1, 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1806-9061-2019-1178
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study aimed to evaluate the effect of using 500 FTU/kg ofhybrid phytase (created from three bacteria ? Natuphos E), with or without xylanase and glucanase (560 TXU/kg; 250 TGU/kg) ? Natugrain TS, in corn and soybean meal-based diets, with nutritional reductions in metabolizable energy (ME), Ca, and available phosphorus (AP), on performance parameters and production costs in broiler chickens. The 1875chickens were housed in boxes and distributed among 5 treatments with 15 replicates of 25 chickens each. The experiment included a positive control (the diet of which met the nutritional requirements of the birds), two negative controls (with ME reductions of 70 and 100 kcal/kg, and fixed reductions in Ca [0.16%] and AP [0.15%]), and two treatments with identical nutritional reductions in addition to enzyme supplementation. The treatments included the following: PC=positive control (basal diet (BD) corn and soybean meal); R_70 = BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP;R_100 = BD with reduction of 100 kcal, Ca and AP; R_70 + P =BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg); R_100 + P + XG =BD with reduction of 100 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg) + xylanase (560 TXU/kg) + glucanase (250 TGU/kg). Performance parameters, carcass yield, and production costs (USD/ton chilled carcass) were evaluated. In conclusion, the reductions of 70 kcal/kg, 0.16% Ca, and 0.15% AP did not affect performance in chickens over 42 days, if diets were supple... Mostrar Tudo
Thesagro:  Custo de Produção; Dieta; Energia; Enzima; Frango de Corte; Milho.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22018 - 1UPCAP - DD
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