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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
10/01/2010 |
Data da última atualização: |
22/02/2013 |
Autoria: |
CHUNWONGSE, J.; MARTIN, G. B.; TANKSLEY, S. D. |
Título: |
Pre-germination genotypic screening using PCR amplification of half-seeds. |
Ano de publicação: |
1993 |
Fonte/Imprenta: |
Theoretical and Applied Genetics, v. 86, p. 694-698, 1993. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A simple and rapid PCR-based method has been developed for determining the genotype of seeds before germination. Single half-seeds of rice (Oryza sativa L.) and wheat (Triticum aestivum L. em. Thell.) were preincubated, without grinding, in an aqueous extraction buffer. The resulting supernatants were then used in polymerase chain reaction (PCR) with oligonucleotide primers corresponding to rice single-copy sequences or a wheat microsatellite repeat. PCR products of identical size were amplified using either the half-seed extract or DNA isolated from leaf tissue. The remnant half-seeds can be maintained in ordered arrays using microtiter plates allowing the recovery of selected genotypes. Pre-germination genotypic screening of seed populations as described in this report should be useful for a variety of applications in plant breeding and genetics studies. |
Palavras-Chave: |
extração de DNA; PCR; RAPD; RFLP; Seleção assistida por marcadores. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01434naa a2200205 a 4500 001 1840296 005 2013-02-22 008 1993 bl --- 0-- u #d 100 1 $aCHUNWONGSE, J. 245 $aPre-germination genotypic screening using PCR amplification of half-seeds. 260 $c1993 520 $aA simple and rapid PCR-based method has been developed for determining the genotype of seeds before germination. Single half-seeds of rice (Oryza sativa L.) and wheat (Triticum aestivum L. em. Thell.) were preincubated, without grinding, in an aqueous extraction buffer. The resulting supernatants were then used in polymerase chain reaction (PCR) with oligonucleotide primers corresponding to rice single-copy sequences or a wheat microsatellite repeat. PCR products of identical size were amplified using either the half-seed extract or DNA isolated from leaf tissue. The remnant half-seeds can be maintained in ordered arrays using microtiter plates allowing the recovery of selected genotypes. Pre-germination genotypic screening of seed populations as described in this report should be useful for a variety of applications in plant breeding and genetics studies. 653 $aextração de DNA 653 $aPCR 653 $aRAPD 653 $aRFLP 653 $aSeleção assistida por marcadores 700 1 $aMARTIN, G. B. 700 1 $aTANKSLEY, S. D. 773 $tTheoretical and Applied Genetics$gv. 86, p. 694-698, 1993.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/05/2011 |
Data da última atualização: |
04/05/2011 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
RIZZON, L. A. |
Afiliação: |
LUIS ANTENOR RIZZON, CNPUV (aposentado). |
Título: |
Análises clássicas dos vinhos. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: RIZZON, L. A. (Ed.). Metodologia para análise de vinho. Brasília, DF, Embrapa Informação Tecnológica; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2010. |
Páginas: |
p. 13-55. |
ISBN: |
978-85-7383-505-2 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Densidade relativa. Teor alcoólico. Acidez total. Acidez volátil. pH. Extrato seco. Relação álcool em peso/extrato seco reduzido. Açúcares redutores. Cinzas. Alcalinidade das cinzas. Nitrogênio total. Cloretos. Sulfatos. Cromatografia de papel do ácido málico do vinho. Presença de híbridos em vinhos tintos de Vitis vinifera. Dióxido de enxofre total. |
Palavras-Chave: |
Instrumentação. |
Thesagro: |
Análise química; Enologia; Método; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00974naa a2200205 a 4500 001 1887694 005 2011-05-04 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-85-7383-505-2 100 1 $aRIZZON, L. A. 245 $aAnálises clássicas dos vinhos. 260 $c2010 300 $ap. 13-55. 520 $aDensidade relativa. Teor alcoólico. Acidez total. Acidez volátil. pH. Extrato seco. Relação álcool em peso/extrato seco reduzido. Açúcares redutores. Cinzas. Alcalinidade das cinzas. Nitrogênio total. Cloretos. Sulfatos. Cromatografia de papel do ácido málico do vinho. Presença de híbridos em vinhos tintos de Vitis vinifera. Dióxido de enxofre total. 650 $aAnálise química 650 $aEnologia 650 $aMétodo 650 $aVinho 653 $aInstrumentação 773 $tIn: RIZZON, L. A. (Ed.). Metodologia para análise de vinho. Brasília, DF, Embrapa Informação Tecnológica; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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