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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  09/05/2007
Data da última atualização:  09/05/2007
Autoria:  GODOY, E. P.; DE SOUSA, R. V.; TANGERINO, G. T.; PORTO, A. J. V.; INAMASU, R. Y.
Título:  Applied simulation to evaluate data link parameters of CAN-Based networks for agricultural machinery.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PRECISION AGRICULTURE, 8., 2006, Minneapolis. Abstracts... [S. l.: s. n.], 2006. p. 133.
Idioma:  Inglês
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA10418 - 1UPCSP - --PROCI-06.000082006.00008
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  25/06/2007
Data da última atualização:  31/08/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  MATSUURA, F. C. A. U.; MATSUURA, M. I. da S. F.; CARDOSO, R. L.; FERREIRA, D. C.
Afiliação:  FERNANDO CESAR AKIRA U MATSUURA, CNPMF; MARILIA IEDA DA S F MATSUURA, CNPMA; RICARDO LUIS CARDOSO, UFBA; DANIEL COSTA FERREIRA, UFBA.
Título:  Sensory acceptance of mixed nectar of papaya, passion fruit and acerola.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 61, n. 6, p. 604-608, nov./dez. 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nectars are beverages formulated with the juice or pulp of one or more fruits, plus water and sugar in concentrations resulting in a \"ready-to-drink\" product. Recently the market for such products has greatly expanded. Fruit blends present a series of advantages, such as the combination of different aromas and flavors and the sum of their nutritional components. The objective of this study was to develop a nectar based on papaya and passion fruit pulps, fortified with the vitamin C present in West Indian cherry pulp, optimizing the formulation using sensory consumer tests and Response Surface Methodology. Eleven formulations were elaborated using different concentrations of papaya and passion fruit pulps and sucrose, and maintaining the concentration of West Indian cherry pulp constant. The sensory tests were carried out with 22 consumers using a structured 9-point hedonic scale to evaluate overall acceptance and a 5-point intention to buy scale to evaluate this attribute. The acceptance means were submitted to a regression analysis, first calculating a polynomial quadratic equation and testing the lack of adjustment and significance of each parameter. A predictive model was adjusted considering only those parameters where p?0.05, and a Response Surface drawn. The Response Surface indicated that the sensory acceptance of the nectars was positively affected by increases in the concentrations of papaya pulp and sucrose. The product presented good sensory acceptance suggestin... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aceitação; Frutas tropicais; Testes sensoriais.
Thesagro:  Análise Estatística; Formulação; Néctar; Nutrição.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA6913 - 1UPCSP - DDAq4 G12007.00132
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