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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
24/01/2012 |
Data da última atualização: |
28/05/2018 |
Autoria: |
LIRA, M. de A.; FARIS, M. A.; REIS, O. V. dos; TABOSA, J. N. |
Título: |
Competição de variedades forrageiras de milheto em relação ao milho, sorgo e capim elefante. |
Ano de publicação: |
1975 |
Fonte/Imprenta: |
Recife: IPA, 1975. |
Páginas: |
16 p. |
Série: |
(IPA. Relatório Parcial, 31/75). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A produção de forragem de uma variedade de capim elefante, uma linha de sorgo, uma variedade de milho, seis compostos de milheto e um híbrido comercial desta última espécie, foram comparados em três municípios distintos da zona semi-árida de Pernambuco. |
Palavras-Chave: |
Produção de forragem. |
Thesagro: |
Capim Elefante; Competição de Variedade; Milheto; Milho; Sorgo. |
Thesaurus Nal: |
Millets. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 00945nam a2200253 a 4500 001 1913355 005 2018-05-28 008 1975 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLIRA, M. de A. 245 $aCompetição de variedades forrageiras de milheto em relação ao milho, sorgo e capim elefante. 260 $aRecife: IPA$c1975 300 $a16 p. 490 $a(IPA. Relatório Parcial, 31/75). 520 $aA produção de forragem de uma variedade de capim elefante, uma linha de sorgo, uma variedade de milho, seis compostos de milheto e um híbrido comercial desta última espécie, foram comparados em três municípios distintos da zona semi-árida de Pernambuco. 650 $aMillets 650 $aCapim Elefante 650 $aCompetição de Variedade 650 $aMilheto 650 $aMilho 650 $aSorgo 653 $aProdução de forragem 700 1 $aFARIS, M. A. 700 1 $aREIS, O. V. dos 700 1 $aTABOSA, J. N.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
12/10/2021 |
Data da última atualização: |
12/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
NASCIMENTO, E. C. do; SABINO, M. C.; CORGUINHA, L. da R.; TARGINO, B. N.; LANGE, C. C.; PINTO, C. L. de O.; PINTO, M. de F.; VIDIGAL, P. M. P.; SANT'ANA, A. S.; HUNGARO, H. M. |
Afiliação: |
EDILANE CRISTINA DO NASCIMENTO, Universidade Federal de Juiz de Fora; MELISSA CORREA SABINO, Universidade Federal de Juiz de Fora; LUCAS DA ROZA CORGUINHA, Universidade Federal de Juiz de Fora; BRENDA NERES TARGINO, Universidade Federal de Juiz de Fora; CARLA CHRISTINE LANGE, CNPGL; CLAUDIA LUCIA DE OLIVEIRA PINTO, Empresa Mineira de Pesquisa Agropecuária; PRISCILA DE FARIA PINTO, Universidade Federal de Juiz de Fora; PEDRO MARCUS PEREIRA VIDIGAL, Universidade Federal de Viçosa; ANDERSON S. SANT'ANA, Unicamp; HUMBERTO MOREIRA HUNGARO, Universidade Federal de Juiz de Fora. |
Título: |
Lytic bacteriophages UFJF_PfDIW6 and UFJF_PfSW6 prevent Pseudomonas fluorescens growth in vitro and the proteolytic-caused spoilage of raw milk during chilled storage . |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Microbiology, v. 101, 103892, 2022 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, P. fluorescens-infecting phages were isolated, characterized, and evaluated to their potential to control the bacterial counts and, consequently, the proteolytic spoilage of raw milk during cold storage. The UFJF_PfDIW6 and UFJF_PfSW6 phages showed titers of 9.7 and 7.6 log PFU/ml; latent period of 115 and 25 min, and burst size of 145 and 25 PFU/infected cell, respectively. They also were highly specific to the host bacterium, morphologically classified as the Podoviridae family, stable at pH 5 to 11 and were not inactivated at 63 degrees Celsius or 72 degrees Celsiusfor 30 min. These phages found to be effective against P. fluorescens, reducing bacterial count throughout the entire exponential growth phase in broth formulated with milk at both 4 degrees Celsius and 10 degrees Celsius. This effect on bacteria growth led to inhibition by at least 2 days in proteases production, delaying the degradation of milk proteins. When applied together in raw milk stored at 4 degrees Celsius, they reduced the total bacteria, psychrotrophic, and Pseudomonas by 3 log CFU/ml. This study?s findings indicate that these phages have a great potential to prevent the growth of Pseudomonas and, consequently, to retard proteolytic spoilage of raw milk during chilled storage. |
Palavras-Chave: |
Dairy food; Milk spoilage; Shelf-life. |
Thesagro: |
Armazenamento; Bactéria; Laticínio; Leite. |
Thesaurus NAL: |
Psychrotrophic bacteria; Storage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02292naa a2200337 a 4500 001 2135249 005 2021-10-12 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO, E. C. do 245 $aLytic bacteriophages UFJF_PfDIW6 and UFJF_PfSW6 prevent Pseudomonas fluorescens growth in vitro and the proteolytic-caused spoilage of raw milk during chilled storage .$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aIn this study, P. fluorescens-infecting phages were isolated, characterized, and evaluated to their potential to control the bacterial counts and, consequently, the proteolytic spoilage of raw milk during cold storage. The UFJF_PfDIW6 and UFJF_PfSW6 phages showed titers of 9.7 and 7.6 log PFU/ml; latent period of 115 and 25 min, and burst size of 145 and 25 PFU/infected cell, respectively. They also were highly specific to the host bacterium, morphologically classified as the Podoviridae family, stable at pH 5 to 11 and were not inactivated at 63 degrees Celsius or 72 degrees Celsiusfor 30 min. These phages found to be effective against P. fluorescens, reducing bacterial count throughout the entire exponential growth phase in broth formulated with milk at both 4 degrees Celsius and 10 degrees Celsius. This effect on bacteria growth led to inhibition by at least 2 days in proteases production, delaying the degradation of milk proteins. When applied together in raw milk stored at 4 degrees Celsius, they reduced the total bacteria, psychrotrophic, and Pseudomonas by 3 log CFU/ml. This study?s findings indicate that these phages have a great potential to prevent the growth of Pseudomonas and, consequently, to retard proteolytic spoilage of raw milk during chilled storage. 650 $aPsychrotrophic bacteria 650 $aStorage 650 $aArmazenamento 650 $aBactéria 650 $aLaticínio 650 $aLeite 653 $aDairy food 653 $aMilk spoilage 653 $aShelf-life 700 1 $aSABINO, M. C. 700 1 $aCORGUINHA, L. da R. 700 1 $aTARGINO, B. N. 700 1 $aLANGE, C. C. 700 1 $aPINTO, C. L. de O. 700 1 $aPINTO, M. de F. 700 1 $aVIDIGAL, P. M. P. 700 1 $aSANT'ANA, A. S. 700 1 $aHUNGARO, H. M. 773 $tFood Microbiology$gv. 101, 103892, 2022
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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