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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  24/05/2016
Data da última atualização:  22/02/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L.; SUREK, D.; SILVA, M. L. B. da.
Afiliação:  FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; LENILSON DA FONSECA ROZA, UDESC; DIEGO SUREK, CNPSA; MARCIO LUIS BUSI DA SILVA, CNPSA.
Título:  Apparent metabolizable energy from microalgae spirulina maxima for broiler chickens.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL POULTRY SCIENTIFIC FORUM, 2016, Georgia. Abstracts. Southern Poultry Science Societys, 2016. p. 95.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Brollers.
Thesaurus Nal:  energy; microalgae; Spirulina maxima.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143331/1/final8015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20632 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  02/02/2022
Data da última atualização:  08/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MELLO, A. F. S.; SILVA, G. O. da; MINGUITA, A. P. da S.; SANTOS, F. N. dos; SAMBORSKI, T.; FERREIRA, J. C.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; SIQUIEROLI, A. C. S.; SEVERO, J.
Afiliação:  ALEXANDRE FURTADO SILVEIRA MELLO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; ADRIANA PAULA DA SILVA MINGUITA, CTAA; FELIPE NARDO DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; TARCÍSIO SAMBORSKI, INSTITUTO FEDERAL FARROPILHA; JOSE CARLOS FERREIRA, CPATSA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; ANA CAROLINA SILVA SIQUIEROLI, UNIVERSIDADE FEDERAL UBERLÂNDIA; JOSEANA SEVERO, INSTITUTO FEDERAL FARROUPILHA.
Título:  Quality parameters in orange flesh sweetpotato grown in different Brazilian states.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 107, e104406, 2022.
ISSN:  0889-1575
Idioma:  Inglês
Português
Notas:  Na publicação: Marília Regini Nuti.
Conteúdo:  Blind starvation caused by micronutrient deficiency is a major issue in many countries. The use of crops with higher micronutrient content, also known as biofortification, is one of different strategies to overcome this issue. Brazil has been using this approach within the last years but in order to expand this program it is necessary to characterize and develop new cultivars that meet consumer?s demands. Three orange fleshed sweet potato genotypes were evaluated in eight different site locations with different soil, management and altitude conditions. Total soluble sugars, carotenoids, dry matter and sensory evaluation were performed. β-carotene was the predominant carotenoid in the three sweet potato genotypes. This provitamin A compound was consistently higher than 70 μg g􀀀 1 in all genotypes, independent of site locations. CIP BRS Nuti cultivar presented significant higher dry matter and sucrose content in comparison with Beauregard and Clone 11. These last genotypes presented higher fructose and glucose content than CIP BRS Nuti. Acceptance evaluation demonstrated that despite having different organoleptic characteristics, CIP BRS Nuti and Beauregard were preferred by tasters. This finding is relevant since CIP BRS Nuti is a new commercial sweetpotato cultivar that will be part of the portfolio of biofortified cultivars in Brazil.
Palavras-Chave:  Biofortificação; Cultivar Beauregard; Cultivar CIP BRS Nuti.
Thesagro:  Análise de Alimento; Batata Doce; Ipomoea Batatas.
Thesaurus NAL:  Beta-carotene; Biofortification; Sweet potatoes.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH41685 - 1UPCAP - DD
CPATSA59770 - 1UPCAP - DD
CTAA15267 - 1UPCAP - DD
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