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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  14/09/2009
Data da última atualização:  08/10/2009
Autoria:  RIVA-SOUZA, E. M.; RODRIGUES, R.; SUDRÉ, C. P.; PEREIRA, M. G.; BENTO, C. dos S.; MATTA, F. de P.
Título:  Genetic parameters and selection for resistance to bacterial spot in recombinant F6 lines of Capsicum annuum.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 9, n. 2, p. 108-115, June, 2009
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to advance generations and select superior sweet pepper genotypes with resistance to bacterial spot, using the breeding method Single Seed Descent (SSD) based on the segregating population derived from the cross between Capsicum annuum L. UENF 1421 (susceptible, non-pungent) and UENF 1381 (resistant, pungent). The segregating F3 generation was grown in pots in a greenhouse until the F 5 generation. The F6 generation was grown in field conditions. The reaction to bacterial spot was evaluated by inoculation with isolate ENA 4135 of Xanthomonas campestris pv. vesicatoria, based on a score scale and by calculating the area under the disease progress curve (AUDPC). The presence or absence of capsaicin was also assessed. Eighteen F6 lines were bacterial leaf spot-resistant. Since no capsaicin was detected in the F6 lines 032, 316, 399, 434, and 517, these will be used in the next steps of the sweet pepper breeding program.
Palavras-Chave:  AACPD; Capsaicina; Descendentes de uma única semente; Linhas recombinantes F6 de apsicum annuum; Mancha-bacteriana; Método de melhoramento Single Seed Descent (SSD); Resistência à mancha bacteriana; Resistência genética a doenças; Xanthomonas campestris pv. vesicatoria; Xanthomonas campestris vesicatoria.
Thesagro:  Capsicum Annuum; Doença; Genótipo; Parâmetro Genético; Pimentão; Resistência.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH35650 - 1ADDAP - --631.53631.53
CNPTIA13974 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  30/03/2012
Data da última atualização:  18/09/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALMEIDA, J. C. C.; GOMES, R. S.; AZEVEDO, F. H. V.; ABREU, J. B. R.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, E. T.
Afiliação:  J.C.C. ALMEIDA, UFRRJ; R.S. GOMES, UFRRJ; F.H.V. AZEVEDO, UFRRJ; J. B. R. ABREU, UFRRJ; JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL; E. T. RIBEIRO, UFRRJ.
Título:  Effect of inclusion of perennial soybean (Neonotonia withtii) on the chemical composition and in vitro dry matter digestibility of elephant grass silage.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  International Symposium on Forage Quality and Conservation, 2., 2011. Resumos...
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Capim Elefante; Silagem.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL18936 - 1UPCRA - PPSP 5267 P. 1675267
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