Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  09/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOPES, E. A.; STUTH, J. W.
Afiliação:  EXPEDITO A. LOPES, CNPC.
Título:  Dietary selection and nutrition of spanish goats as influenced by brush management.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Journal of Range Management, v. 37, n. 6, p. 554-559, 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Botanical composition of Spanish goat diets was only different when diets selected from tebuthiuron-treated pastures were compared to those from untreated and mechanically treated areas in the Texas Post Oak Savannah. However, all brush management treatments significantly affected the browse component in summer diets. Diets selected from untreated and mechanically treated pastures were dominated by browse, while grasses and grasslike plants occurred most in diets selected from the tebuthiuron-treated plots. Yet, during fall and winter, vines comprised the bulk of diets collected on these areas. Forbs were a minor dietary component. Goat diets from untreated and mechanically treated pastures consistently shifted from browse to grasses and grasslike plants as seasons advanced. Selection of grasses and grasslike plants on tebuthiuron-treated pastures declined sharply from summer through winter and increased through spring. Similar but inverse trends occurred in respect to vines and browse. Mean levels of crude protein (CP) in diets selected by esophageally fistulated goats grazing chemically treated pastures were significantly greater than in diets from the other pastures in winter and spring. In summer and fall, dietary forage material from all pastures contained equivalent levels of crude protein. Dietary in vitro digestible organic matter (IVDOM) was higher in summer and winter from tebuthiuron-treated pastures compared to mechanically treated and untreated areas. ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Management.
Thesagro:  Caprino; Composição botânica; Dieta; Digestibilidade; Manejo; Nutrição animal; Pastagem; Proteína bruta.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Botanical composition; Crude protein; Diet; Digestibility; Goats; Pastures; Texas.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC2714 - 1UPCAP - PP1992.00000
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 9
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W. Fecal NIRS equations to assess diet quality of free-ranging goats. Small Ruminant Research, v. 15, n. 3, p. 223-230, 1995.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W. Influence of duration of exposure to field conditions on viability of fecal samples for NIRS analysis. Journal of Range Management, v. 47, n. 4, p. 312-314, 1994.
Tipo: Nota Técnica/Nota Científica
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, E. A.; STUTH, J. W. Dietary selection and nutrition of spanish goats as influenced by brush management. Journal of Range Management, v. 37, n. 6, p. 554-559, 1984.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W. Múltiplos Índices Fecais para Determinação do Status Nutricional em Novilhos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.23, n.8, p. 931-936, ago. 1988
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W. Teores de nitrogênio insolúvel fecal sob quatro técnicas de extração. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 23., 1986, Campo Grande. Anais... Campo Grande: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1986. p. 113.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W.; ARAUJO FILHO, J. A. de. Effects of brush level on diet quality and nutrients balance of free-ranging goats. In: SEMINARIO CENTROAMERICANO Y DEL CARIBE SOBRE AGROFORESTERIA Y RUMIANTES MENORES, 2., 1993, San Jose, Costa Rica. Memorias... San Jose: Instituto Nacional de Aprendizaje, 1993. v. 2. p. 163-170.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA NETO, J. de; CONNER, J. R.; STUTH, J. W.; HAMILTON, W. T.; RICHARDSON, J. W. Management strategies and climate impact change on rangelands. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 9, p. 1533-41, set. 1998. Título em português: Impacto de mudanças de estratégias de manejo e do clima em pastagem nativa.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W.; LYONS, R. K.; ANGERER, J. P. Using near infrared spectroscopy to monitor nutritional status of free-ranging goats. Sheep and Goat, Wool and Mohair, Texas, p. 35-40, Sept. 1992. PR-4934.
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, E. R.; STUTH, J. W.; LYONS, R. K.; ANGERER, J. P.; McKOWN, C. D.; KAPES, E. D. NIRS equations for predicting diet quality of free-ranging goats. In: STUTH, J. W. (ed.). La Copita research area: 1992 consolidated progress report. Texas: Texas A & M University: Texas Agricultural Extension Service, 1993. p. 17-19.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 9
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional