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Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  03/02/2022
Data da última atualização:  13/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ST. LOUIS, T. J.; PEDROZA FILHO, M. X.; FLORES, R. M. V.
Afiliação:  TRACY JEANEL ST. LOUIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; MANOEL XAVIER PEDROZA FILHO, CNPASA; ROBERTO MANOLIO VALLADAO FLORES, CNPASA.
Título:  Consumption frequencies, determinants, and habits of aquaculture species in Brazil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Aquaculture International, v. 30, p. 919-936, 2022.
ISSN:  0967-6120
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10499-022-00838-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Brazilian aquaculture sector faces many challenges involving internal consumption; Brazil's per capita fish consumption is lower than its production capacity. In this study, the dataset used the Pearson correlation coefficients and ordered logit models and their odd ratios to identify relationships and estimate the probabilities of the main determinants and barriers for fish purchasing on consumption frequency levels. A sample of 1509 participants was surveyed to examine Brazil's main consumption frequencies, determinants, and habits of aquaculture species. The study confirmed that aquaculture fishes are mainly consumed occasionally during Easter and supermarkets are the main retail channel. Tambaqui, tilapia, and white leg shrimp are the species mostly consumed amongst the sample. The results indicated that the highest probability for a consumer to increase their consumption frequency levels for tilapia is related to availability on shelves. Nutritional value is a significant determinant relating to the increased consumption frequency of grouper. Lack of desired species, not trusting the health quality of the product, and culinary options are essential determinants for consuming shrimp. Similarly, for catfish, high prices, variety in culinary options and difficulty in preparation are the main determinist affect consumption frequency levels. Also, the results indicated that income and education influence the probability of moving to a higher consumption frequency level o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Proportional odds model.
Thesagro:  Aquicultura; Consumo Alimentar.
Thesaurus Nal:  Aquaculture; Consumer behavior; Fish consumption.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA1117 - 1UPCAP - DD20222022
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1.Imagem marcado/desmarcadoST. LOUIS, T. J.; PEDROZA FILHO, M. X. The consumer in the process of building agricultural public policies. Revista de Política Agrícola, v. 29, n. 1, p. 106-119, jan./mar. 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoST. LOUIS, T. J.; PEDROZA FILHO, M. X.; FLORES, R. M. V. Consumption frequencies, determinants, and habits of aquaculture species in Brazil. Aquaculture International, v. 30, p. 919-936, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.
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3.Imagem marcado/desmarcadoST. LOUIS, T. J.; PEDROZA FILHO, M. X.; FLORES, R. M. V. A review of online survey methodology in aquaculture culture consumer research. Global Journal of Fisheries and Aquaculture, v. 9, n. 2, p. 1-12, Aug. 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.
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4.Imagem marcado/desmarcadoST. LOUIS, T. J.; PEDROZA FILHO, M. X.; FLORES, R. M. V. Understanding consumption frequency across consumer segments and regions in the Brazilian aquaculture market. Aquaculture Economics & Management, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura.
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