Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  15/04/2004
Data da última atualização:  15/04/2004
Autoria:  SSEMAKULA, G. N; KASULE, S.
Título:  Manipulation of cassava flour, starch, wheat flour and paper bridges as alternatives to agar in cassava intiation culture.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Mandioca, Cruz das Almas, v. 17 p.56, nov, 1998. Suplemento.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Cassava explants of the variety SS4 were cultured on cassava flour, starch, wheat flour based media in order to explore the possibility of using them as substitutes to agar as a solidifying agent normallyused in tissue culture media preparation. The cassava flour, starch and wheat flour were used inplace of agar at a rate of 120, 160, 200 and 5240g/l of media which was prepared using stock solutions of Murashige and skoog. Use of paper bridges with liquid media was also investigated and agar based was prepared as an overall control. The findings indicate that agar can be effectively substituted by starch (120-200 g/l of media) and paper bridges in initiation cultures for cassava to give equally good results, while reducing on the costs. These findings are very promising for developing countries where procurement of tissue culture consumables can be very expensive.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF20965 - 1ADDAP - --633.68205
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoGRÜNEBERG, W. J.; MA. D.; MWANGA, R. O. M.; CAREY, E. E.; HUAMANI, F.; DIAZ, F.; EYZAGUIRRE, R.; GUAF, M.; JUSUF, M.; SONG, Y.-S.; KARUNIAWAN, A.; TJINTOKOHADI, K.; ANIL, S. R.; SHOFIUR RAHAMAN, E. H. M.; HOSSAIN, M.; ATTALURI, S.; SOME, K.; AFUAPE, S.; ADOFO, K.; LUKONGE, E.; KARANJA, L.; NDIRIGWE, J.; SSEMAKULA, G.; AGILI, S.; RANDRIANAIVOARIVONY, J. M.; CHIONA, M.; CHIPUNGU, F.; LAURIE, S.; RICARDO, J.; ANDRADE, M.; FERNANDES, F. R.; MELLO, A. F. S.; KHAN, A.; LABONTE, D. R.; YENCHO, G. C. Advances in sweetpotato breeding from 1993 to 2012. In: LOW, J.; NYONGESA, M.; QUINN, S.; PARKER, M. (Ed.). Potato and sweetpotato in Africa: transforming the value chains for food and nutrition security. Wallingford: Cabi, 2015. p. 1-77.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional