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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
22/04/2020 |
Data da última atualização: |
14/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, T. M. de; ARAÚJO, K. L. T. de; SOUZA, J. B.; SANTOS, J. C. dos; SILVA, I. J. S. da; SILVA, G. F. da. |
Afiliação: |
Thayná Marães de Souza; Kelvin Lee Taveira de Araujo; Joyce Belantani Souza; Josenilda Carlos dos Santos; Ingride Jarline Santos da Silva; GILVAN FERREIRA DA SILVA, CPAA. |
Título: |
Prospecção de bactérias do Rio Solimões com potencial biotecnológico. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL E SEMANA ACADÊMICA DE BIOTECNOLOGIA DA UNIVERSIDADE DO ESTADO AMAZONAS - UEA, 4., 2019, Manaus. Anais... Manaus: UEA, 2019. |
Páginas: |
p. 61. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
As Streptomyces pertencem ao grupo das actinobactérias que se destacam pela capacidade de produzir metabólitos bioativos aplicados em diversas áreas, como industrial ambiental e agrícola. Assim, o objetivo deste estudo foi verificar o potencial biotecnológico para produção de compostos antifúngicos e antibacterianos de Streptomyces sp. (isolado MPUR 40.3) obtido de sedimentos do rio Purus. |
Palavras-Chave: |
Atividade antifúngica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220304/1/Anais-Congresso-Nacional-IV-Semana-de-Biotecnologia-UEA-2019-p61.pdf
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Marc: |
LEADER 01077nam a2200193 a 4500 001 2121798 005 2021-01-14 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, T. M. de 245 $aProspecção de bactérias do Rio Solimões com potencial biotecnológico.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO NACIONAL E SEMANA ACADÊMICA DE BIOTECNOLOGIA DA UNIVERSIDADE DO ESTADO AMAZONAS - UEA, 4., 2019, Manaus. Anais... Manaus: UEA$c2019 300 $ap. 61. 520 $aAs Streptomyces pertencem ao grupo das actinobactérias que se destacam pela capacidade de produzir metabólitos bioativos aplicados em diversas áreas, como industrial ambiental e agrícola. Assim, o objetivo deste estudo foi verificar o potencial biotecnológico para produção de compostos antifúngicos e antibacterianos de Streptomyces sp. (isolado MPUR 40.3) obtido de sedimentos do rio Purus. 653 $aAtividade antifúngica 700 1 $aARAÚJO, K. L. T. de 700 1 $aSOUZA, J. B. 700 1 $aSANTOS, J. C. dos 700 1 $aSILVA, I. J. S. da 700 1 $aSILVA, G. F. da
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/09/2014 |
Data da última atualização: |
02/06/2017 |
Autoria: |
FERRAZ, P. F. P.; YANAGI JUNIOR, T.; HERNÁNDEZ JULIO, Y. F.; CASTRO, J. de O.; GATES, R. S.; REIS, G. M.; CAMPOS, A. T. |
Afiliação: |
PATRICIA FERREIRA PONCIANO FERRAZ, UFLA; TADAYUKI YANAGI JUNIOR, UFLA; FABIÁN HERNÁNDEZ JULIO, UFLA; JAQUELINE DE OLIVEIRA CASTRO, UFLA; RICHARD STEPHEN GATES, University of Illinois; GREGORY MURAD REIS, UFLA; ALESSANDRO TORRES CAMPOS, UFLA. |
Título: |
Predicting chick body mass by artificial intelligence-based models. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 7, p. 559-568, jul. 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Predição da massa corporal de pintinhos por meio de modelos baseados em inteligência artificial. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to develop, validate, and compare 190 artificial intelligence‑based models for predicting the body mass of chicks from 2 to 21 days of age subjected to different duration and intensities of thermal challenge. The experiment was conducted inside our climate‑controlled wind tunnels using 210 chicks. A database containing 840 datasets (from 2 to 21‑day‑old hicks) ? with the variables dry‑bulb air temperature, duration of thermal stress (days), chick ageb (days), and the daily body mass of chicks ? was used for network training, validation, and tests of models based on artificial neural networks (ANNs) and neuro‑fuzzy networks (NFNs). The ANNs were most accurate in predicting the body mass of chicks from 2 to 21 days of age after they were subjected to the input variables, and they showed an R² of 0.9993 and a standard error of 4.62 g. The NNs enable the simulation of different scenarios, which can assist in managerial decision‑making, and they can be embedded in the heating control system. |
Palavras-Chave: |
Artificial neural networks; Modeling; Neuro-fuzzy network; Thermal comfort. |
Thesaurus NAL: |
Animal welfare. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108680/1/Predicting-chick-body.pdf
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Marc: |
LEADER 01954naa a2200265 a 4500 001 1995322 005 2017-06-02 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERRAZ, P. F. P. 245 $aPredicting chick body mass by artificial intelligence-based models. 260 $c2014 500 $aTítulo em português: Predição da massa corporal de pintinhos por meio de modelos baseados em inteligência artificial. 520 $aThe objective of this work was to develop, validate, and compare 190 artificial intelligence‑based models for predicting the body mass of chicks from 2 to 21 days of age subjected to different duration and intensities of thermal challenge. The experiment was conducted inside our climate‑controlled wind tunnels using 210 chicks. A database containing 840 datasets (from 2 to 21‑day‑old hicks) ? with the variables dry‑bulb air temperature, duration of thermal stress (days), chick ageb (days), and the daily body mass of chicks ? was used for network training, validation, and tests of models based on artificial neural networks (ANNs) and neuro‑fuzzy networks (NFNs). The ANNs were most accurate in predicting the body mass of chicks from 2 to 21 days of age after they were subjected to the input variables, and they showed an R² of 0.9993 and a standard error of 4.62 g. The NNs enable the simulation of different scenarios, which can assist in managerial decision‑making, and they can be embedded in the heating control system. 650 $aAnimal welfare 653 $aArtificial neural networks 653 $aModeling 653 $aNeuro-fuzzy network 653 $aThermal comfort 700 1 $aYANAGI JUNIOR, T. 700 1 $aHERNÁNDEZ JULIO, Y. F. 700 1 $aCASTRO, J. de O. 700 1 $aGATES, R. S. 700 1 $aREIS, G. M. 700 1 $aCAMPOS, A. T. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 49, n. 7, p. 559-568, jul. 2014.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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