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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  21/05/2020
Data da última atualização:  26/05/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, A. R. de S.; COELHO, L. M.; TORGA, P. P.; FERREIRA, M. E.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. de.
Afiliação:  ANA RUBIA DE SA SANTOS, bolsista CNPAF; LAYSLA MORAIS COELHO, doutoranda UFG; PAULA PEREIRA TORGA, CNPAF; MARCIO ELIAS FERREIRA, Cenargen; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; THIAGO LIVIO PESSOA OLIV DE SOUZA, CNPAF.
Título:  Melhoramento preventivo do feijão carioca para resistência ao crestamento-bacteriano-aureolado: introgressão do gene Pse-2.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019.
Páginas:  p. 25.
ISBN:  978-65-86056-69-3
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi desenvolver estoques genéticos de feijão-comum da classe comercial carioca por meio da introgressão do gene Pse-2 que confere resistência à P. syringae pv. phaseolicola
Thesagro:  Crestamento; Feijão; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Resistência Genética.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213252/1/CNPAF-2019-jt-p25.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35823 - 1UPCRA - DD20192019
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  25/02/2016
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, A. R. de; JACINTO, M. A. C.; FUCK, W. F.; GRASEL, F. dos S.; FACO, O.; SHIOTSUKI, L.; ESTEVES, S. N.
Afiliação:  ALEXANDRA ROCHA DE OLIVEIRA, CNPGC; MANUEL ANTONIO CHAGAS JACINTO, CPPSE; WAGNER FERNANDO FUCK, TANAC S. A./MONTENEGRO - RS; FABIO DOS SANTOS GRASEL, TANAC S.A./MONTENEGRO - RS; OLIVARDO FACO, CNPC; LUCIANA SHIOTSUKI BELCHIOR, CNPASA; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE.
Título:  Qualitative aspects of sheep hides tanned with Black Jurema and Red Angico.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNATIONAL UNION OF LEATHER TECHNOLOGISTS AND CHEMISTS SOCIETS, 33., 2015, Novo Hamburgo. Anais. Novo Hamburgo: ABQTIC, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vegetable tannins, used by the tanning industry, are considered to be eco-friendly because of their natural tanning agents. They are composed of polyphenols and are divided into hydrolysable and condensed tannins. Hydrolysable tannins are glucose polyesters classified into gallic or ellagic tannins. Condensed tannins, however, consist of catechin monomers, known as flavonoids. The native sources of plant extracts for tanning hides, the tanning potential of the barks of Black Jurema (Mimosa tenuiflora [Willd.] Poir.) and Red Angico (Anadenanthera macrocarpa [Benth.] Brenan.) trees were evaluated; these species were collected from the semi-arid region of Morada Nova, in the state of Ceará, and from the cerrado biome region of Campo Grande, state of Mato Grosso do Sul (Brazil), respectively. These extracts were characterized and classified as condensed tannins. When compared to the black wattle (Acacia mearnsii De Wild), these tannins presented a lower extraction yield as well as lower light fastness. The tanning methodology used in the Morada Nova sheep hides was the same as that used in the evaluation of black wattle. The leather was not re-tanned or greased, and no auxiliary products were used in the tanning process. The tensile strength (ABNT NBR ISO 3376:2014) of the leather tanned with Jurema does not differ significantly (P>0.05) from the leather tanned with Angico. The leather tanned with Angico showed higher tear strength (P<0.05) in the tests performed according to th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Black Jurema; Red Angico; Sheep hides; Vegetable tannins.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137536/1/Paper-taninos-en-1-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA337 - 1UPCPL - DDCNPASA-SP802015.080
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