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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  04/01/2017
Data da última atualização:  23/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CZEPAK, M. C.; COSTA, A.; PEREIRA, G. E.; SOUZA, R. T. de; SCHMILDT, E. R.
Afiliação:  MARCIO PAULO CZEPAK; AMANDA COSTA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV; EDILSON ROMAIS SCHMILDT.
Título:  Physicochemical characterization of wines obtained of cultivar Isabel (hybrid of Vitis vinifera x Vitis labrusca) from different Brazilian states.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  BIO Web of Conferences, EDP Sciences, Les Ulis, France, v. 7, n. 02020[online], 2016.
Idioma:  Inglês
Notas:  Também publicado em: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016.
Conteúdo:  This study aimed to characterize the wines produced with the cultivar Isabel four states of Brazil.
Palavras-Chave:  Uva de mesa; Variedade Isabel.
Thesagro:  Uva; Vinho; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153150/1/Artigo-publicado-com-DOI-10.1051.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16947 - 1UPCAP - DD634.83
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  25/06/2019
Data da última atualização:  27/01/2023
Autoria:  KAUFMANN, K. C.; FAVERO, F. de F.; VASCONCELOS, M. A. M. de; GODOY, H. T.; SAMPAIO, K. A.; BARBIN, D. F.
Afiliação:  Karine Cristine Kaufmann, UNICAMP; Flávia de Faveri Favero, UNICAMP; MARCUS ARTHUR MARCAL DE VASCONCELOS, UNICAMP / CPATU; Helena Teixeira Godoy, UNICAMP; Klicia Araujo Sampaio, UNICAMP; Douglas Fernandes Barbin, UNICAMP.
Título:  Portable NIR spectrometer for prediction of palm oil acidity.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 84, n. 3, p. 406-411, 2019.
DOI:  10.1111/1750-3841.14467
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Palm oil is widely used in the food industry, and its quality is associated with the free fatty acids (FFA) content. Determination of FFA in oil is time-consuming, requires chemicals and generates residues. There is trend of applying process analytical technologies (PAT) for fast and nondestructive determination of oil parameters. Portable near-infrared (NIR) spectrometers are cheaper than bench top equipment, and have been used for several tasks in the food processing industry, as it provides fast and reliable data for inline measurements. This study investigated the use of NIR spectra using a portable equipment, combined with both unsupervised and supervised multivariate analyses for identification of palm oil samples with different levels of FFA. Soft independent modeling of class analogy , k-Nearest Neighbors, and linear discriminant analysis models were able to correctly identify 100% of the studied samples with selected wavelengths from NIR spectra. Calibration models were performed for acidity prediction, achieving R2 = 0.97, with root mean square error of prediction = 4.37 for partial least squares model using most relevant wavelengths. These results demonstrate the feasibility of applying a low-cost portable NIR spectrophotometer to predict quality parameters of palm oil.
Thesagro:  Composição Química; Dendê; Elaeis Oleifera; Espectrômetro; Óleo Vegetal.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU55822 - 1UPCAP - DD
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