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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/10/2011 |
Data da última atualização: |
16/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RESENDE, G. M. de; ALVARENGA, M. A; SOUZA, R. J. de; YURI, J. E. |
Afiliação: |
GERALDO MILANEZ DE RESENDE, CPATSA; MARCO A. ALVARENGA, UFLA; ROVILSON J. DE SOUZA, UFLA; JONY EISHI YURI, CPATSA. |
Título: |
Teores de macronutrientes em alface americana em função de doses de nitrogênio e molibdênio em cultivo de inverno. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 51., 2011, Viçosa, MG. Hortaliças: da origem aos desafios da saúde e sustentabilidade: anais... Viçosa, MG: ABH, 2011. |
Páginas: |
p. 3695-3702. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O trabalho foi conduzido no município de Três Pontas, Sul de Minas Gerais, no período de abril a julho de 2003, com o objetivo de avaliar a influência de doses de nitrogênio e molibdênio no teor de macronutrientes da alface americana (Lactuca sativa L.). |
Palavras-Chave: |
Alface americana; Nutrição mineral. |
Thesagro: |
Adubação; Lactuca Sativa; Molibdênio; Nitrogênio; Pulverização Foliar; Solo. |
Thesaurus Nal: |
Lettuce. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/43837/1/A3764-T5171-Comp.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
26/02/2021 |
Data da última atualização: |
06/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
CARPENTIERI-PIPOLO, V.; BARRETO, T. P.; SILVA, D. A. da; ABDELNOOR, R. V.; MARIN, S. R. R.; DEGRASSI, G. |
Afiliação: |
VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT; THALES PEREIRA BARRETO, (2) Syngenta Proteção de Cultivos LTDA. São Paulo, SP. E-mail: thalepbarreto@yahoo.com.br; DAIANA ALVES DA SILVA, (3) Agronomic Institute (IAC) - Center for Grain and Fiber - Zip Code 13075-630 – Campinas, SP –Brazil, E-mail: daiagrouel2002@hotmail.com; RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSO; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; GIULIANO DEGRASSI, (6) International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), 1Industrial Biotechnology Group, Parque Tecnolo?gico Miguelete, San Marti?n, Buenos Aires, Repu?blica Argentina. E-mail: degrassi@icgeb.org. |
Título: |
Soybean improvement for lipoxygenase-free by simple sequence repeat (SSR) markers selection. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Beany flavor of soybean (Glycine max (L.) Merr.) is caused by oxidation of polyunsaturated fatty acids by the action of three lipoxygenases (LOX1, LOX2 and LOX3) present in mature seeds. The unpleasant flavor restricts human consumption of soybean products. This problem could be solved through genetic elimination of alleles that code these enzymes. Parental cultivars and two hybrid population were selected and analyzed using genetic markers for alleles locus, encoding Lox1, Lox2 and Lox3 free. The SSR marker Satt212 confirmed the presence of the homozygous null-allele Lx3 in the cultivar BRS 213, which were used for hybridization with BR 36. Heterozygote F1 hybrid plants and homozygous Lx3 lines in F2 segregating populations were successfully identified. The SSR markers Sat090 and Sat417 were the most effective diagnostic markers among all SSR markers tested. Satt090 and Satt417 confirmed the presence of the homozygous Lx2 null-allele in the parental cultivar BRS 213 by flanking Lx2 loci at 3,00 and 2,77 cM, respectively. The presence of Lx2 null allele in the F2 segregating populations between BRS 213 and BRS 155 were successfully identified with a selection efficiency of 98% and have great potential for further application in the Brazilian breeding program aimed at improving soybean seed quality. Index terms: Glycine max, lipoxygenase isozymes, molecular markers, MAS |
Palavras-Chave: |
Lipoxigenase; Lipoxygenase isozymes; Market-assisted selection (MAS); MAS; Molecular markers; Simple sequence repeat (SSR). |
Thesagro: |
Glycine Max; Isoenzima; Marcador Molecular; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Genetic markers; Isozymes; Lipoxygenase; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228513/1/Soybean-Improvement-for-lipoxygenase-free-2818-12720-1-PB-2021.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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