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Registros recuperados : 308 | |
221. | | ARDISSON-ARAÚJO, D. M. P.; MELO, F. L.; SIHLER, W.; RIBEIRO, B. M.; BÁO, S. N.; SOUZA, M. L. de. Genome organization of Erinnyis ello granulovirus (EeGV), an efficient biopesticide used in Brazilian cassava crops. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito, MS. Faça bonito: use controle biológico: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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224. | | ANJOS, M. R.; TEIXEIRA, A. S.; ANDRADE, P. D.; FERREIRA, L. F.; SOUZA, M. L. M.; CASTRO, I. M. Separação de interferentes na análise de patulina por CLAE/UV-DAD. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTOS TROPICAIS, 1., 2010, Aracaju. Avanços em tecnologia de alimentos: anais. Aracaju: Universidade Federal de Sergipe, 2010. 1 CD-ROM. p. 1444-1447. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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226. | | FERREIRA, B. C.; CASTRO, M. E. B.; PINEDO, F. J. R.; PEREIRA, I. S.; SOUZA, M. L. Prospecção de genes de virulência em variantes genotípicos de Anticarsia gemmatalis MNPV. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 13., 2008, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. Resumo 109. p. 154. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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228. | | SOUZA, M. L. de; CASTRO, M. E. B. de; SILHER, W.; RIBEIRO, Z. M. de A.; MOSCARDI, F. Caracterização de baculovírus utilizados no controle de pragas. Biotecnologia Ciência & Desenvolvimento, Brasília, DF, v. 4, n. 24, p. 18-20, jan/fev. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja. |
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229. | | SOUZA, M. L.; OGRODOWCZYK, L.; SILVA, G. R. da; FONSECA, A. S. da; FREIRE, T. C.; VIEIRA JUNIOR, J. R. Resposta de resistência de clones de Coffea canephora ao nematoide-das-galhas (Meloidogyne incognita) em função da temperatura. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA RONDÔNIA, 5., 2019, Porto Velho, RO. Anais... Porto Velho, RO: Embrapa Rondônia, 2019. p. 36. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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232. | | SOUZA, M. L. d'el R.; FALKENBERG, D. de B.; FRONZA, M.; ARAUJO, A. C.; SÁ, M. R. de. Vegetacao do Pontal da Daniela, Florianopolis, SC, Brasil. I. Levantamento floristico e mapa Fitogeografico. Insula: Revista do Horto Botanico, Florianopolis, n.21, p.87-117, 1991/92. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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233. | | SOUZA, L. C.; AZEVEDO, F. I.; RIBEIRO, Z. M. A.; SIQUEIRA, C. B.; VALICENTE, F. H.; SOUZA, M. L.; CASTRO, M. E. B. Ação do branqueador óptico Blankophor P167 na infecção de lagartas Spodoptera frugiperda e Anticarsia gemmatalis por baculovirus. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida. Resumos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 250). ID 556. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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234. | | SOUZA, L. C.; AZEVEDO, F. I.; RIBEIRO, Z. M. A.; SIQUEIRA, C. B.; VALICENTE, F. H.; SOUZA, M. L.; CASTRO, M. E. B. Ação do branqueador óptico blankophor P167 na infecção de lagartas Spodoptera frugiperda E. Anticarsia gemmatalis por baculovirus. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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235. | | LEITE, F. M. N.; SOUZA, M. L. de; SOUZA, J. M. L. de; CARTAXO, C. B. da C.; ALVARES, V. de S.; CUNHA, C. R. da. Incidence of Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus and aflatoxins in Brazil nuts in the Amazon forest environment. World Mycotoxin Journal, v. 7, n. 2, p.199-205, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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236. | | SILVA, Y. C. e; ANDRADE JÚNIOR, W. M.; XAVIER, C. H.; MOSCARDI, F.; SOUZA, M. L. de; MEDEIROS, M. de F. D. de; PEDRINI, M. R. da S. Kaolinite effect on spouted bed drying process and baculovirus biopesticide hygroscopicity. In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON INVERTEBRATE PATHOLOGY AND MICROBIAL CONTROL, 9.; ANNUAL MEETING OF THE SIP, 39.; INTERNATIONAL CONFERENCE ON BACILLUS THURINGIENSIS, 8., 2006, Wuhan, China. Program and abstracts... Knoxville, US: Society for Invertebrate Pathology - SIP, 2006. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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238. | | FERREIRA, B. C.; MELO, F. L.; SILVA, A. M. R.; SANCHES, M. M.; MOSCARDI, F.; RIBEIRO, B. M.; SOUZA, M. L. de. Biological and molecular characterization of two Anticarsia gemmatalis multiple nucleopolyhedrovirus clones exhibiting contrasting virulence. Journal of Invertebrate Pathology, v. 164, p. 23-31, 2019. Na publicação: M. L. Souza. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 308 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
26/04/2022 |
Data da última atualização: |
27/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DANTAS, D. L. DA S.; VIEIRA, V. B.; SOARES, J. K. B.; SANTOS, K. M. O. dos; EGITO, A. S. do; FIGUEIREDO, R. M. F. DE; LIMA, M. DOS S.; MACHADO, N. A. F.; SOUZA, M. DE F. V. DE; CONCEIÇÃO, M. L. DA; QUEIROGA, R. DE C. R. DO E.; OLIVEIRA, M. E. G. DE. |
Afiliação: |
DALYANE LAÍS DA SILVA DANTAS, Universidade Federal da Paraíba; VANESSA BORDIN VIERA, Universidade Federal de Campina Grande; JULIANA KÉSSIA BARBOSA SOARES, Universidade Federal de Campina Grande; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC; ROSSANA MARIA FEITOSA DE FIGUEIREDO, Universidade Federal de Campina Grande; MARCOS DOS SANTOS LIMA, Instituto Federal do Sertão de Pernambuco; NÍTALO ANDRÉ FARIAS MACHADO, Universidade Federal do Maranhão; MARIA DE FÁTIMA VANDERLEI DE SOUZA, Universidade Federal da Paraíba; MARIA LÚCIA DA CONCEIÇÃO, Universidade Federal da Paraíba; RITA DE CÁSSIA RAMOS DO EGYPTO QUEIROGA, Universidade Federal da Paraíba; MARIA ELIEIDY GOMES DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba. |
Título: |
Pilosocereus gounellei (xique-xique) flour: Improving the nutritional, bioactive, and technological properties of probiotic goat-milk yogurt. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. Food Science and Technology, v. 158, 113165, p. 1-9, Mar. 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113165 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, we evaluate the technological, nutritional, and bioactivity effects on goat-milk yogurt of adding different concentrations of xique-xique flour: 1.0% (XY1%) and 2.0% (XY2%). The goat-milk yogurts (stored under refrigeration) also contained Limosilactobacillus mucosae CNPC007 (an autochthonous strain). The XY1% and XY2% treatments presented greater intensity in terms of color (yellow), and greater luminosity (L*) during storage than the control yogurt (CY). Up to the 14th day of storage, the XY1% and XY2% treatments presented greater viscosity values as well. During storage, as in any fermentation process, a reduction in lactose (hydro- lysis) was observed, with a greater release of simple sugars glucose and galactose and a concomitant increase in the lactic acid content. The PCA confirmed that these behaviors were more evident from the 14th day of the XY1% treatment, and on the 28th day in XY2% treatment. After 28 days of storage, XY2% presented higher counts of L. mucosae CNPC007, with higher mineral, total phenolic compounds, and flavonoid contents, as well as greater antioxidant activity (by FRAP). Xique-xique flour can be used to produce goat-milk yogurt without negatively affecting its technological characteristics, adding both nutritional and functional value to the product. |
Palavras-Chave: |
Apparent viscosity. |
Thesagro: |
Composto Fenólico; Iogurte; Nutriente Mineral; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Goat milk; Mineral content; Phenolic compounds; Schlumbergera (Cactaceae); Yogurt. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142408/1/1-s2.0-S0023643822001001-main.pdf
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Marc: |
LEADER 02594naa a2200397 a 4500 001 2142408 005 2022-04-27 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113165$2DOI 100 1 $aDANTAS, D. L. DA S. 245 $aPilosocereus gounellei (xique-xique) flour$bImproving the nutritional, bioactive, and technological properties of probiotic goat-milk yogurt.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aIn this study, we evaluate the technological, nutritional, and bioactivity effects on goat-milk yogurt of adding different concentrations of xique-xique flour: 1.0% (XY1%) and 2.0% (XY2%). The goat-milk yogurts (stored under refrigeration) also contained Limosilactobacillus mucosae CNPC007 (an autochthonous strain). The XY1% and XY2% treatments presented greater intensity in terms of color (yellow), and greater luminosity (L*) during storage than the control yogurt (CY). Up to the 14th day of storage, the XY1% and XY2% treatments presented greater viscosity values as well. During storage, as in any fermentation process, a reduction in lactose (hydro- lysis) was observed, with a greater release of simple sugars glucose and galactose and a concomitant increase in the lactic acid content. The PCA confirmed that these behaviors were more evident from the 14th day of the XY1% treatment, and on the 28th day in XY2% treatment. After 28 days of storage, XY2% presented higher counts of L. mucosae CNPC007, with higher mineral, total phenolic compounds, and flavonoid contents, as well as greater antioxidant activity (by FRAP). Xique-xique flour can be used to produce goat-milk yogurt without negatively affecting its technological characteristics, adding both nutritional and functional value to the product. 650 $aFood technology 650 $aGoat milk 650 $aMineral content 650 $aPhenolic compounds 650 $aSchlumbergera (Cactaceae) 650 $aYogurt 650 $aComposto Fenólico 650 $aIogurte 650 $aNutriente Mineral 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aApparent viscosity 700 1 $aVIEIRA, V. B. 700 1 $aSOARES, J. K. B. 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aFIGUEIREDO, R. M. F. DE 700 1 $aLIMA, M. DOS S. 700 1 $aMACHADO, N. A. F. 700 1 $aSOUZA, M. DE F. V. DE 700 1 $aCONCEIÇÃO, M. L. DA 700 1 $aQUEIROGA, R. DE C. R. DO E. 700 1 $aOLIVEIRA, M. E. G. DE 773 $tLWT. Food Science and Technology$gv. 158, 113165, p. 1-9, Mar. 2022.
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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