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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
23/10/2010 |
Data da última atualização: |
06/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, J. M. L. de; PINTO, V. Z.; OLIVEIRA JUNIOR, P. G. de; SOUZA, E. L. de. |
Afiliação: |
JOANA MARIA LEITE DE SOUZA, CPAF-AC; Vania Zanella Pinto, Ufpel; Pedro Gomes de Oliveira Junior, Ufac; Eddie Leite de Souza, Ufac. |
Título: |
Sensory evaluation and cooking properties of macaroni at basis of brazil nut (Bertholetia excelsa) and peach palm fruit (Bactris gasipaes, Kunt) flours. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. Curitiba: UFPR, 2010. |
Páginas: |
1 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Brazil nut tree, Bertholletia excelsa HBK, is explored throughout the Amazon region and its main characteristic is high content of lipids and proteins, they consist of sulfur amino acids of high biological value. The peach palm, Bactris gasipases, Kunth, is a native palm to the same region, that is grown for heart-of-palm extraction. Their fruits are mostly protein, vitamin A and fiber. The way of adding commercial value from co-products to Brazil nut processing is flour productian. That way the Brazil nut flour, for its high nutritional value and pleasant taste was used in macaroni production, along with peach palm fruit flour to improve the nutritianal properties of final product. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Castanha-do-brasil; Propriedades culinárias. |
Thesagro: |
Bactris Gasipaes; Bertholletia Excelsa; Macarrão; Pupunha. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140539/1/23660.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
22/02/2018 |
Data da última atualização: |
22/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ZERAIK, M. L. L.; SCUPINARI, T.; COTRIM, G. dos S.; CAMARGO, G. L.; MYIASAKI, A. K. P.; GRAÇA, J. P. da; SCARMINIO, I. S.; HOFFMANN-CAMPO, C. B.; NUNES, E. de O. |
Afiliação: |
AUTOR; AUTOR; AUTOR; AUTOR; AUTOR; AUTOR; AUTOR; CLARA BEATRIZ HOFFMANN CAMPO, CNPSO; ESTELA DE OLIVEIRA NUNES, CNPSO. |
Título: |
Nematicide Effect of Crotalarias spectabilis, juncea and ochrouleuca Leaves Extract on the Heterodera glycines juveniles. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CHEMISTRY CONGRESS, 46; REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 40; GENERAL ASSEMBLY IUPAC, 49., 2017, São Paulo. Sustainability & Diversity through chemistry: technical papers. São Paulo: SBQ, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Nematóide; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Soybeans. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 00894nam a2200229 a 4500 001 2088056 005 2018-02-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aZERAIK, M. L. L. 245 $aNematicide Effect of Crotalarias spectabilis, juncea and ochrouleuca Leaves Extract on the Heterodera glycines juveniles.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CHEMISTRY CONGRESS, 46; REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 40; GENERAL ASSEMBLY IUPAC, 49., 2017, São Paulo. Sustainability & Diversity through chemistry: technical papers. São Paulo: SBQ$c2017 650 $aSoybeans 650 $aNematóide 650 $aSoja 700 1 $aSCUPINARI, T. 700 1 $aCOTRIM, G. dos S. 700 1 $aCAMARGO, G. L. 700 1 $aMYIASAKI, A. K. P. 700 1 $aGRAÇA, J. P. da 700 1 $aSCARMINIO, I. S. 700 1 $aHOFFMANN-CAMPO, C. B. 700 1 $aNUNES, E. de O.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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