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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  15/01/2015
Data da última atualização:  21/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEDROSO, A. de F.; PEDROSO, A. M.; BARIONI JUNIOR, W.; SOUZA, G. B. de.
Afiliação:  ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; ALEXANDRE MENDONCA PEDROSO, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE.
Título:  Evaluation of sugarcane laboratory ensiling and analysis techniques.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia , v. 43, n. 4, p. 169-174, apr. 2014.
ISSN:  1806-9290
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1516-35982014000400002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to evaluate the effects of laboratory-silo type and method of silage extract production, respectively, on sugarcane silage fermentation and recovery of fermentation products. Sugarcane was mechanically harvested and ensiled in three different types of laboratory silos (five replicates): 9.7 × 30 cm PVC tubes with tight lids, equipped or unequipped with Bunsen valves, and 20 L plastic buckets with tight lids and Bunsen valves. Three methods were used to produce silage extracts for pH, ethanol, acetic and lactic acids determination: extraction of silage juice by a hydraulic press and production of water extracts using a stomacher or a blender. Total dry matter loss (231 g/kg DM) was not affected by silo type. No interactions between silo type and method of silage extract production were observed for ethanol and organic acids contents in the silages. Interaction between silo type and method of silage extract preparation was detected for pH. Silo type affected ethanol content but did not affect lactic and acetic acids concentration in the silages. Dry matter, crude protein, neutral detergent fiber and ash were not affected by silo type. The method used to produce silage extracts affected the recovery of all fermentation products analyzed in the silages. Recovery of ethanol and acetic acid was higher when silage extracts were produced using a blender. For lactic acid recovery, the hydraulic press method was superior to the other two methods. Silage fermentation ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ethanolc; Laboratory silo; Silage extract; Sugarcane silage.
Thesaurus Nal:  acetic acid; lactic acid.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/115581/1/PROCI-2014.00220.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE22861 - 1UPCAP - DDPROCI-2014.00220PED2014.00220
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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  14/03/2011
Data da última atualização:  14/03/2011
Tipo da produção científica:  Monitoramento/Zoneamento
Autoria:  SILVA, A. B. da; ACCIOLY, L. J. de O.; ALEX, M. A.
Afiliação:  ADEMAR BARROS DA SILVA, CNPS; LUCIANO JOSE DE OLIVEIRA ACCIOLY, CNPS; Alex Maurício Araújo, UFPE.
Título:  Mapa de uso e cobertura da Bacia do Rio Ipojuca Folha SC25-V-A-II - Vitória de Santo Antão.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Recife: Embrapa Solos, 2010. 1 mapa, corlor. Escala: 1:100.000.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Vitória de Santo Antão.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS15563 - 1UPCMP - DD10.0008610.00086
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