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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/11/2005 |
Data da última atualização: |
22/11/2005 |
Autoria: |
CARVALHO, H. W. L. de; SANTOS, M. X. dos; SILVA, A. A. G. da; CARDOSO, M. J.; SANTOS, D. M. dos; TABOSA, J. N.; MICHEREFF FILHO, M.; LIRA, M. A.; BONFIM, M. H. C.; SOUZA, E. M. de; SAMPAIO, G. V.; DOURADO, V. V.; TAVARES, J. A.; NASCIMENTO NETO, J. G. do; TAVARES FILHO, J. J.; ANDRADE JÚNIOR, A. S. de; CARVALHO, B. C. L. de. |
Título: |
Asa Branca: milho para o Nordeste brasileiro. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2004. |
Páginas: |
8 p. |
Série: |
(Embrapa Tabuleiros Costeiros. Comunicado Técnico, 33). |
ISSN: |
1677-5635 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Características médias da variedade Asa Branca. Coordenadas geográficas dos municípios onde foram realizados os experimentos. Índice pluvial médio do período de cultivo da variedade de milho Asa Branca. Florescimento médio. Rendimentos médios de grãos, rendimento médio por ensaio, percentagens em relação à média dos ensaios. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Região Nordeste. |
Thesagro: |
Milho; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
15/03/2016 |
Data da última atualização: |
19/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SIQUEIRA, B. dos S.; BASSINELLO, P. Z.; SANTOS, S. C.; MALGARESI, G.; FERRI, P. H.; RODRIGUEZ, A. G.; FERNANDES, K. F. |
Afiliação: |
BEATRIZ DOS SANTOS SIQUEIRA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; SUZANA COSTA SANTOS, UFG; GABRIEL MALGARESI; PEDRO HENRIQUE FERRI, UFG; ARMANDO GARCIA RODRIGUEZ, UFG; KATIA FLAVIA FERNANDES, UFG. |
Título: |
Do enzymatic or non-enzymatic pathways drive the postharvest darkening phenomenon in carioca bean tegument? |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 69, p. 593-600, June 2016. |
ISSN: |
0023-6438 |
DOI: |
10.1016/j.lwt.2016.01.079 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Four genotypes of carioca bean were accelerate aged (40 0C/75% relative humidity) and evaluated to determine if differences in postharvest darkening trait was an enzymatic or non-enzymatic process. Chromaticity a* was the colour parameter with major alterations, and increase in chromaticity b* often masked the reddish of tegument. Peroxidase activity was not detected. Polyphenoloxidase remained active along the storage time, but its activity was higher in the lighter genotypes. Flavonoid, proanthocyanidin and total phenol content were much higher in darker genotypes, although just this last component presented significant alterations. Genotypes showed different susceptibilities to the darkening independent of phenolic content. Results of principal response curves analyse suggested different pathways for the darkening process: darkening in lighter genotypes seem to be mostly due to polyphenoloxidase activity while in dark ones there are the combination of enzymatic and non-enzymatic oxidation. |
Palavras-Chave: |
Principal response curves; Total phenolics. |
Thesagro: |
Cor; Feijão; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Color; Oxidoreductases. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141171/1/CNPAF-2016-pzb.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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