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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  30/05/2016
Data da última atualização:  06/06/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ARTICO, L. L.; SOUZA, A. L. F. de; SOLARI, F. L.; TRENTIN, G.; SILVEIRA, M. C. T. da; ZULIANI, A. J. B.; FERREIRA, J. L.; MAZZOCATO, A. C.
Afiliação:  LEONARDO LUÍS ARTICO, URCAMP; ANDRÉ LUÍS FLECK DE SOUZA, URCAMP; FLÁVIA LOPES SOLARI, URCAMP; GUSTAVO TRENTIN, CPPSUL; MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; ALBERI JÚNIOR BAUMHARDT ZULIANI, UFSM; JULIANO LINO FERREIRA, CPPSUL; ANA CRISTINA MAZZOCATO, CPPSUL.
Título:  Avaliação das características morfogênicas de capim-sudão BRS Estribo submetido a diferentes disponibilidades hídricas.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 26., 2016, Santa Maria. Cinquenta anos de zootecnia no Brasil: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2016.
Idioma:  Português
Notas:  Zootec.
Conteúdo:  Avaliou-se o efeito de diferentes disponibilidades hídricas sobre as características morfogênicas de capim-sudão BRS Estribo.
Thesagro:  Manejo; Morfogênese; Planta forrageira.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143544/1/Morfogenese-AnaFinal.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL13880 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  25/10/2012
Data da última atualização:  26/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  HAGEN, M. K.; LUDKE, A.; ARAUJO, A. S.; MENDES, R. H.; FERNANDES, T. G.; MANDARINO, J. M. G.; LLESUY, S.; JONG, E. V. de; BELLÓ-KLEIN, A.
Afiliação:  MARTINE KIENZLE HAGEN, UFRGS; ANA LUDKE, University of Manitoba; ALEX SANDER ARAUJO, UFRGS; ROBERTA HACK MENDES, UFRGS; TÂNIA GATELLI FERNANDES, UFRGS; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; SUSANA LLESUY, Universidade de Buenos Aires; ERNA VOGT DE JONG, UFRGS; ADRIANE BELLÓ-KLEIN, UFRGS.
Título:  Antioxidant characterization of soy derived products in vitro and the effect of a soy diet on peripheral markers of oxidative stress in a heart disease model.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Physiology and Pharmacology, Ottawa, v. 90, n. 8, p. 1095-1103, 2012.
DOI:  10.1139/y2012-028
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study analyzed and compared the content of isoflavones in 2 soy products, the effectiveness of isoflavones as antioxidants, in vitro, and demonstrated the antioxidant effect of a soy diet in rats with myocardial infarction (MI). Isoflavone content was analyzed in soybean hypocotyl (SH) and isolated soy protein (ISP). The quality (TAR) and quantity (TRAP) of antioxidants present in the samples was quantified. The amount of daidzin was higher in SH (9 times) and genistein in ISP (5 times). SH presented a 3-fold increase in TAR, while both products exhibited same TRAP. The rats were fed an ISP diet for 9 weeks. Animals were distributed among 6 treatment groups: (i) Sham Casein; (ii) Infarct Casein < 25%; (iii) Infarct Casein > 25%; (iv) Sham Soy; (v) Infarct Soy < 25%; and (vi) Infarct Soy > 25%. MI was induced 5 weeks after the commencement of the diets. Lipid peroxidation (LPO), antioxidant enzyme activity, and levels of nitrites/nitrates were determined in blood. Rats receiving the ISP diet demonstrated increased activity of antioxidant enzyme activity and nitrite/nitrate content. In addition, the increase in LPO seen in rats subjected to MI was significantly mitigated when the ISP diet was given. These findings suggest a nutritional approach of using a soy-based diet for the prevention of oxidative-stress-related diseases such as heart failure.
Thesagro:  Antioxidante; Enzima; Lipidio; Peroxidase; Proteína; Soja.
Thesaurus NAL:  Lipid peroxidation; Nitric oxide; Plant proteins; Soybeans.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33664 - 1UPCAP - PP1209412094
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