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Registros recuperados : 9 | |
5. | | SABINO, L. A.; SOUSA JÚNIOR, V. R. de; ABREU, P. G. de; ABREU, V. M. N.; LOPES, L. dos S.; COLDEBELLA, A. Comportamento suíno influenciado por dois modelos de maternidade. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande, v. 15, n. 12, p. 1321-1327, 2011. Projeto: 03.07.94.900-02. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Suínos e Aves. |
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6. | | SOUSA JUNIOR, V. R. de; ABREU, P. G. de; COLDEBELLA, A.; LIMA, G. J. M. M. de; ABREU, V. M. N.; LOPES, L. dos S.; SABINO, L. A.; TOMAZELLI, I. L. Entalpia do ambiente de creche para suínos em relação ao programa de iluminação. In: CONGRESO INTERNACIONAL DE INGENIERÍA AGRÍCOLA, 6., 2010, Chillán, Chile. Resúmenes. Chillán: Universidad de Concepción, 2010. p. 125 Projeto/Plano de Ação: 03.07.94.900-02 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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7. | | SOUSA JUNIOR, V. R. de; ABREU, P. G. de; COLDEBELLA, A.; LIMA, G. J. M. M. de; ABREU, V. M. N.; LOPES, L. dos S.; SABINO, L. A.; TOMAZELLI, I. L. Entalpia do ambiente de creche para suínos em relação ao programa de iluminação. In: CONGRESO INTERNACIONAL DE INGENIERÍA AGRÍCOLA, 6., 2010, Chillán, Chile. Presentación de trabajos... Chillán: Universidad de Concepción, 2010. 1 CD-Rom. Projeto/Plano de Ação: 03.07.94.900-02 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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8. | | CARVALHO, F. S. de S.; OLIVEIRA, F. de S.; SOUSA JÚNIOR, V. R. de; ARAÚJO NETO, J. C. de; SANTOS, M. S. dos; TEIXEIRA, G. A.; NASCIMENTO, M. do P. S. B.; CAMPELO, J. E. G.; OLIVEIRA, M. E. de. Desempenho de cabras mestiças da raça Anglonubiana recebendo suplementação a base de feno de leucena. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | ABREU, P. G. de; DALLA COSTA, O. A.; SOUSA JÚNIOR, V. R. de; COLDEBELLA, A.; ABREU, V. M. N.; MORES, N.; AJALA, L. C.; LOPES, L. dos S.; KICH, J. D.; AMARAL, A. L. do; SANTOS FILHO, J. I. dos; SABINO, L. A. Efeito do sistema de resfriamento evaporativo acoplado a ventiladores nas características térmicas ambientais, bem-estar, saúde e desempenho de suínos nas fases de crescimento e terminação. In: COLDEBELLA, A.; SCHEUERMANN, G. N. (Ed.). Relatório de projetos concluídos 2011. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. p. 143-149. (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 156) Projeto/Plano de Ação: 03.07.09.049. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 9 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
04/01/2017 |
Data da última atualização: |
23/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BOMTEMPO, L. L.; COSTA, A. M.; LIMA, H. C. de; ENGESETH, N.; GLORIA, M. B. A. |
Afiliação: |
LARISSA L. BOMTEMPO, UFMG; ANA MARIA COSTA, CPAC; HERBERT CAVALCANTE DE LIMA, CPAC; NICKI ENGESETH, UNIVERSITY OF ILLINOIS; MARIA BEATRIZ A. GLORIA, UFMG; UNIVERSITY OF ILLINOIS. |
Título: |
Bioactive amines in Passiflora are affected by species and fruit development. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 89, n. 1, p. 733-738, November 2016. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2016.09.028 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Bioactive amines were determined in selected passion fruit species and throughout fruit development. The same amines (spermine, spermidine, agmatine, putrescine and tryptamine) were found in four Passiflora species (2008?2010 growing seasons) at different concentrations: P. alata had higher polyamines (spermine + spermidine, 8.41 mg/100 g); P. setacea and P. nitida had higher putrescine (> 7.0 mg/100 g); and P. setacea had higher agmatine contents (1.37 mg/100 g) compared to the others. The indolamine tryptamine was present at low concentrations in all species (~ 0.05 mg/100 g). P. nitida and P. alata had the highest soluble solids (~ 18°Brix); P. edulis had the lowest pH (2.97) and P. nitida the highest pH (4.19). Throughout P. setacea fruit development, the concentrations of spermidine, putrescine and agmatine decreased; spermine contents did not change; and pH decreased. Fruit shelf life and some of the health promoting properties of Passiflora and their synthesis are modulated by species. |
Palavras-Chave: |
Agmatina; Amadurecimento; Espermidina; Passion fruit; Spermina; Triptamina. |
Thesagro: |
Maracujá. |
Thesaurus NAL: |
Agmatine; Ripening; Spermine; Tryptamine. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01899naa a2200313 a 4500 001 2059860 005 2017-02-23 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2016.09.028$2DOI 100 1 $aBOMTEMPO, L. L. 245 $aBioactive amines in Passiflora are affected by species and fruit development.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aAbstract: Bioactive amines were determined in selected passion fruit species and throughout fruit development. The same amines (spermine, spermidine, agmatine, putrescine and tryptamine) were found in four Passiflora species (2008?2010 growing seasons) at different concentrations: P. alata had higher polyamines (spermine + spermidine, 8.41 mg/100 g); P. setacea and P. nitida had higher putrescine (> 7.0 mg/100 g); and P. setacea had higher agmatine contents (1.37 mg/100 g) compared to the others. The indolamine tryptamine was present at low concentrations in all species (~ 0.05 mg/100 g). P. nitida and P. alata had the highest soluble solids (~ 18°Brix); P. edulis had the lowest pH (2.97) and P. nitida the highest pH (4.19). Throughout P. setacea fruit development, the concentrations of spermidine, putrescine and agmatine decreased; spermine contents did not change; and pH decreased. Fruit shelf life and some of the health promoting properties of Passiflora and their synthesis are modulated by species. 650 $aAgmatine 650 $aRipening 650 $aSpermine 650 $aTryptamine 650 $aMaracujá 653 $aAgmatina 653 $aAmadurecimento 653 $aEspermidina 653 $aPassion fruit 653 $aSpermina 653 $aTriptamina 700 1 $aCOSTA, A. M. 700 1 $aLIMA, H. C. de 700 1 $aENGESETH, N. 700 1 $aGLORIA, M. B. A. 773 $tFood Research International$gv. 89, n. 1, p. 733-738, November 2016.
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