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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
15/02/2017 |
Data da última atualização: |
15/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NEVES, A. C. das; BEZERRA, A. A. de C.; SOUSA, R. R. de; SOUSA, J. L. M.; AQUINO, J. P. A. de; BRITO, L. de C. R. de. |
Afiliação: |
ADAO CABRAL DAS NEVES, CPAMN; ANTÔNIO AÉCIO DE CARVALHO BEZERRA, UFPI; RAYLSON RODRIGUES DE SOUSA, UFPI/CCA; JAQUELINE LUZ MOURA SOUSA, UESPI; JOÃO PEDRO ALVES DE AQUINO, UFPI/CCA; LUCÉLIA DE CASSIA RODRIGUES DE BRITO, Centro Estadual de Educação Profissional Rural Firmo José da Cunha, Jose de Freitas, PI, Brasil. |
Título: |
Variáveis fisiológicas e de crescimento de variedades de feijão-caupi semieretas, sob diferentes densidades de plantas. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. |
Páginas: |
p. 114. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Biomassa foliar. |
Thesagro: |
Fotossíntese; Vigna unguiculata. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155712/1/pagina-00114.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/08/2017 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Autoria: |
SILVA, T. C. da; ROCHA, J. D'A. M.; MOREIRA, P.; SIGNOR, A.; BOSCOLO, W. R. |
Afiliação: |
Thiberio Carvalho da Silva, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Joana D’Arc Mauricio Rocha, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Pedro Moreira, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Altevir Signor, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; Wilson Rogerio Boscolo, Universidade Estadual do Oeste do Paraná. |
Título: |
Fish protein hydrolysate in diets for Nile tilapia post-larvae. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 485-492, jul. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Hidrolisado proteico de peixe em dietas para pós-larvas de tilápia-do-nilo. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of crude protein, crude energy, fat, and dry matter of fish protein hydrolysate (FPH), made of by-products of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) and whole sardines (Cetengraulis edentulus), and to evaluate the productive performance and muscle fiber growth of Nile tilapia post-larvae. Two trials were conducted, the first one to determine the digestibility in 120 fingerlings (70.0±2.0 g), and the second one to evaluate the productive performance of 375 post-larvae, with three days of age, which were distributed in 25 aquaria with 30 L of useful volume. Five diets were prepared based on vegetable ingredients, to which fish were included at 0, 2, 4, 6, and 8% FPH. For the evaluation of muscle growth, eight fish of each experimental unit were used. The ADC values found were: 98.29% for dry matter; 99.28% for crude protein; and 99.13% for gross energy. The best zootechnical response for the productive performance resulted from the treatment with the inclusion of fish hydrolysate at 4.75%. The diets affected the frequency of the muscle fiber diameters, mainly the growth by hyperplasia. FPH can be efficiently used, and its inclusion at 4.75% is indicated in the diets for Nile tilapia in the post-larvae stage. |
Palavras-Chave: |
Peptídeos. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Farinha de peixe; Nutrição animal; Oreochromis niloticus; Piscicultura. |
Thesaurus NAL: |
Cetengraulis edentulus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162366/1/Fish-protein-hydrolysate.pdf
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Marc: |
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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