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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
27/11/2009 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CHAPAVAL, L.; VIANA, G. A.; SOUSA, A. P. G. de; AGUIAR, V. N. P.; MIRANDA, K. P. de; MORORÓ, A. M. |
Afiliação: |
LEA CHAPAVAL, CNPC; Geysa A. Viana, Graduanda Faculdades INTA, Sobral, CE; Ana Paula Brandão de Sousa, Graduanda Faculdades INTA, Sobral, CE; Valdanya Mara Pereira Aguiar, Graduanda Univerdidade Estadual Vale do Acaraú (UVA); Keslley Pereira de Miranda, Graduanda Faculdades INTA, Sobral, CE; Alan Martins Mororó, Graduando Univerdidade Estadual Vale do Acaraú (UVA). |
Título: |
Detecção de Staphylococcus sp em leite de cabra com e sem a utilização de boas práticas de ordenha. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 4 f. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Os alimentos de origem animal são reconhecidos pelo seu alto valor nutritivo, e também pelo alto potencial para provocar casos de intoxicação alimentar devido a serem veiculadores de microrganismos que podem ser patogênicos. A carga microbiana inicial do leite é ponto chave para um produto final de qualidade e, dentre as etapas de produção de leite de cabra, a ordenha pode ser considerada uma das tarefas mais importantes dentro de uma propriedade leiteira. Este trabalho demonstrou a importância do uso de Boas Práticas Agropecuárias como uma poderosa ferramenta para controle de perigos microbiológicos na produção primária. |
Palavras-Chave: |
Boas práticas. |
Thesagro: |
Caprino; Estafilococo; Leite de cabra; Ordenha; Segurança alimentar. |
Thesaurus Nal: |
Goat milk; Milking; Staphylococcus. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27660/1/AAC-Deteccao-de-Staphylococcus-sp-em-leite-de-cabra-com-e-sem-a-utilizacao-de-boas-praticas-de-ordenha.pdf
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Marc: |
LEADER 01606nam a2200277 a 4500 001 1576408 005 2022-05-17 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAPAVAL, L. 245 $aDetecção de Staphylococcus sp em leite de cabra com e sem a utilização de boas práticas de ordenha.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 4 f. 1 CD-ROM.$c2009 520 $aOs alimentos de origem animal são reconhecidos pelo seu alto valor nutritivo, e também pelo alto potencial para provocar casos de intoxicação alimentar devido a serem veiculadores de microrganismos que podem ser patogênicos. A carga microbiana inicial do leite é ponto chave para um produto final de qualidade e, dentre as etapas de produção de leite de cabra, a ordenha pode ser considerada uma das tarefas mais importantes dentro de uma propriedade leiteira. Este trabalho demonstrou a importância do uso de Boas Práticas Agropecuárias como uma poderosa ferramenta para controle de perigos microbiológicos na produção primária. 650 $aGoat milk 650 $aMilking 650 $aStaphylococcus 650 $aCaprino 650 $aEstafilococo 650 $aLeite de cabra 650 $aOrdenha 650 $aSegurança alimentar 653 $aBoas práticas 700 1 $aVIANA, G. A. 700 1 $aSOUSA, A. P. G. de 700 1 $aAGUIAR, V. N. P. 700 1 $aMIRANDA, K. P. de 700 1 $aMORORÓ, A. M.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
17/06/2016 |
Data da última atualização: |
20/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
URBINATI, I.; STAFUZZA, N. B.; OLIVEIRA, M. T.; CHUD, T. C. S.; HIGA, R. H.; REGITANO, L. C. de A.; ALENCAR, M. M. de; BUZANSKAS, M. E.; MUNARI, D. P. |
Afiliação: |
ISMAEL URBINATI, Unesp Jaboticabal; NEDENIA BONVINO STAFUZZA, Unesp Jaboticabal; MARCOS TÚLIO OLIVEIRA, Unesp Jaboticabal; TATIANE CRISTINA SELEGUIM CHUD, Unesp Jaboticabal; ROBERTO HIROSHI HIGA, CNPTIA; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; MARCOS ELI BUZANSKAS, Unesp Jaboticabal; DANÍSIO PRADO MUNARI, Unesp Jaboticabal. |
Título: |
Selection signatures in Canchim beef cattle |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Animal Science and Biotechnology, v. 7, p. 1-9, 2016. |
DOI: |
10.1186/s40104-016-0089-5 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Luciana Correia de Almeida Regitano. |
Conteúdo: |
Background: Recent technological advances in genomics have allowed the genotyping of cattle through single nucleotide polymorphism (SNP) panels. High-density SNP panels possess greater genome coverage and are useful for the identification of conserved regions of the genome due to selection, known as selection signatures (SS). The SS are detectable by different methods, such as the extended haplotype homozygosity (EHH); and the integrated haplotype score (iHS), which is derived from the EHH. The aim of this study was to identify SS regions in Canchim cattle (composite breed), genotyped with high-density SNP panel. Results: A total of 687,655 SNP markers and 396 samples remained for SS analysis after the genotype quality control. The iHS statistic for each marker was transformed into piHS for better interpretation of the results. Chromosomes BTA5 and BTA14 showed piHS>5, with 39 and nine statistically significant SNPs (P<0.00001), respectively. For the candidate selection regions, iHS values were computed across the genome and averaged within non-overlapping windows of 500 Kb. We have identified genes that play an important role in metabolism, melanin biosynthesis (pigmentation), and embryonic and bone development. Conclusions: The observation of SS indicates that the selection processes performed in Canchim, as well as in the founder breeds (i.e. Charolais), are maintaining specific genomic regions, particularly on BTA5 and BTA14. These selection signatures regions could be associated with Canchim characterization. MenosBackground: Recent technological advances in genomics have allowed the genotyping of cattle through single nucleotide polymorphism (SNP) panels. High-density SNP panels possess greater genome coverage and are useful for the identification of conserved regions of the genome due to selection, known as selection signatures (SS). The SS are detectable by different methods, such as the extended haplotype homozygosity (EHH); and the integrated haplotype score (iHS), which is derived from the EHH. The aim of this study was to identify SS regions in Canchim cattle (composite breed), genotyped with high-density SNP panel. Results: A total of 687,655 SNP markers and 396 samples remained for SS analysis after the genotype quality control. The iHS statistic for each marker was transformed into piHS for better interpretation of the results. Chromosomes BTA5 and BTA14 showed piHS>5, with 39 and nine statistically significant SNPs (P<0.00001), respectively. For the candidate selection regions, iHS values were computed across the genome and averaged within non-overlapping windows of 500 Kb. We have identified genes that play an important role in metabolism, melanin biosynthesis (pigmentation), and embryonic and bone development. Conclusions: The observation of SS indicates that the selection processes performed in Canchim, as well as in the founder breeds (i.e. Charolais), are maintaining specific genomic regions, particularly on BTA5 and BTA14. These selection signatures regions could be a... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Extended haplotype homozygosity; Genômica; Polimorfismo de nucleotídeo único; SNP. |
Thesagro: |
Cruzamento; Cruzamento Animal; Gado de corte; Genótipo. |
Thesaurus NAL: |
Beef cattle; Composite breeds; Genomics; Quantitative trait loci; Single nucleotide polymorphism. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153785/1/AP-Selection-Urbinati.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/144539/1/Urbinati-JASB-2016.pdf
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Marc: |
LEADER 02707naa a2200397 a 4500 001 2061492 005 2017-03-20 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1186/s40104-016-0089-5$2DOI 100 1 $aURBINATI, I. 245 $aSelection signatures in Canchim beef cattle$h[electronic resource] 260 $c2016 500 $aNa publicação: Luciana Correia de Almeida Regitano. 520 $aBackground: Recent technological advances in genomics have allowed the genotyping of cattle through single nucleotide polymorphism (SNP) panels. High-density SNP panels possess greater genome coverage and are useful for the identification of conserved regions of the genome due to selection, known as selection signatures (SS). The SS are detectable by different methods, such as the extended haplotype homozygosity (EHH); and the integrated haplotype score (iHS), which is derived from the EHH. The aim of this study was to identify SS regions in Canchim cattle (composite breed), genotyped with high-density SNP panel. Results: A total of 687,655 SNP markers and 396 samples remained for SS analysis after the genotype quality control. The iHS statistic for each marker was transformed into piHS for better interpretation of the results. Chromosomes BTA5 and BTA14 showed piHS>5, with 39 and nine statistically significant SNPs (P<0.00001), respectively. For the candidate selection regions, iHS values were computed across the genome and averaged within non-overlapping windows of 500 Kb. We have identified genes that play an important role in metabolism, melanin biosynthesis (pigmentation), and embryonic and bone development. Conclusions: The observation of SS indicates that the selection processes performed in Canchim, as well as in the founder breeds (i.e. Charolais), are maintaining specific genomic regions, particularly on BTA5 and BTA14. These selection signatures regions could be associated with Canchim characterization. 650 $aBeef cattle 650 $aComposite breeds 650 $aGenomics 650 $aQuantitative trait loci 650 $aSingle nucleotide polymorphism 650 $aCruzamento 650 $aCruzamento Animal 650 $aGado de corte 650 $aGenótipo 653 $aExtended haplotype homozygosity 653 $aGenômica 653 $aPolimorfismo de nucleotídeo único 653 $aSNP 700 1 $aSTAFUZZA, N. B. 700 1 $aOLIVEIRA, M. T. 700 1 $aCHUD, T. C. S. 700 1 $aHIGA, R. H. 700 1 $aREGITANO, L. C. de A. 700 1 $aALENCAR, M. M. de 700 1 $aBUZANSKAS, M. E. 700 1 $aMUNARI, D. P. 773 $tJournal of Animal Science and Biotechnology$gv. 7, p. 1-9, 2016.
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