|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/05/2003 |
Data da última atualização: |
21/07/2017 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
SOSA-GOMEZ, D. R. |
Afiliação: |
DANIEL RICARDO SOSA GOMEZ, CNPSO. |
Título: |
Medidas para prevenir o aparecimento de resistência em populações de percevejos. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2002. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
1 folder. |
Conteúdo: |
O que é resistência a inseticidas? Por que surgem as populações de insetos resistentes? Medidas preventivas. Observar. |
Palavras-Chave: |
Percevejos; Prevenção. |
Thesagro: |
Inseto; Percevejo; Praga de planta; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Pentatomidae; Plant pests; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
-- O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105530/1/ID-19824.pdf
|
Marc: |
LEADER 00705nam a2200229 a 4500 001 1463761 005 2017-07-21 008 2002 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSOSA-GOMEZ, D. R. 245 $aMedidas para prevenir o aparecimento de resistência em populações de percevejos. 260 $aLondrina: Embrapa Soja$c2002 500 $a1 folder. 520 $aO que é resistência a inseticidas? Por que surgem as populações de insetos resistentes? Medidas preventivas. Observar. 650 $aPentatomidae 650 $aPlant pests 650 $aSoybeans 650 $aInseto 650 $aPercevejo 650 $aPraga de planta 650 $aSoja 653 $aPercevejos 653 $aPrevenção
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
16/11/2012 |
Data da última atualização: |
16/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
GARCIA, D. M.; CALIARI, M.; FONSECA, F. A. da; SOARES JUNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
DIVA M. GARCIA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Morrinhos-GO; MÁRCIO CALIARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; FLÁVIA A. DA FONSECA, SENAI; MANOEL SOARES SOARES JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Harvest season and head rice yield of upland rice cultivars submitted to parboiling. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró, v. 7, n. 3, p. 176-182, jul./set. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to evaluate the effects of parboiling on the yield of upland rice cultivars harvested at different times. The cultivars were BRS Primavera and BRS Sertaneja, harvested at 30 and 47 days after flowering (DAF). For parboiling, samples were soaked in water bath at 65 °C in grain: water ratio of 1:1.6 in order to reach 25% and 30% moisture, and then were autoclaved for 10 minutes at 120 °C and 1.1 kg/cm2 of pressure. After drying up to 13% moisture in a greenhouse with forced air at 40 °C, samples were benefited, followed by separation using the trieur equipment and weighing to obtain the head rice yield. The results showed a higher yield for head rice harvested at 30 DAF than at 47 DAF (BRS Primavera 63.2 and 38.7%; BRS Sertaneja 68.5 and 55.7%, respectively). Parboiling increased the head rice yield, regardless of harvest season, but partly reflected the potential of the cultivar origin: BRS Primavera 70.06%, BRS Sertaneja 74.94%. It is concluded that the harvest season is one of the factors that most influence the quality of industrial rice and the effect of parboiling also depends on the potential of the material source. |
Thesagro: |
Arroz; Floração; Oryza sativa; Umidade. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70292/1/1359.pdf
|
Marc: |
LEADER 01834naa a2200217 a 4500 001 1939834 005 2012-11-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGARCIA, D. M. 245 $aHarvest season and head rice yield of upland rice cultivars submitted to parboiling.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThis work aimed to evaluate the effects of parboiling on the yield of upland rice cultivars harvested at different times. The cultivars were BRS Primavera and BRS Sertaneja, harvested at 30 and 47 days after flowering (DAF). For parboiling, samples were soaked in water bath at 65 °C in grain: water ratio of 1:1.6 in order to reach 25% and 30% moisture, and then were autoclaved for 10 minutes at 120 °C and 1.1 kg/cm2 of pressure. After drying up to 13% moisture in a greenhouse with forced air at 40 °C, samples were benefited, followed by separation using the trieur equipment and weighing to obtain the head rice yield. The results showed a higher yield for head rice harvested at 30 DAF than at 47 DAF (BRS Primavera 63.2 and 38.7%; BRS Sertaneja 68.5 and 55.7%, respectively). Parboiling increased the head rice yield, regardless of harvest season, but partly reflected the potential of the cultivar origin: BRS Primavera 70.06%, BRS Sertaneja 74.94%. It is concluded that the harvest season is one of the factors that most influence the quality of industrial rice and the effect of parboiling also depends on the potential of the material source. 650 $aArroz 650 $aFloração 650 $aOryza sativa 650 $aUmidade 700 1 $aCALIARI, M. 700 1 $aFONSECA, F. A. da 700 1 $aSOARES JUNIOR, M. S. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 773 $tRevista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró$gv. 7, n. 3, p. 176-182, jul./set. 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|