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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
27/10/2004 |
Data da última atualização: |
04/11/2004 |
Autoria: |
BORÉM, A.; OLHOFT, P. M.; LITTERER, L. A.; PLANK, D. W.; SOMERS, D. A. |
Título: |
A plant binary vector with an antisense soybean UDP-glucose dehydrogenase gene. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 1, p. 49-52, Mar. 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soybean seeds are a valuable food and feed source because of their high protein and oil content. Conventional breeding has had limited success in increasing both oil and protein. Reducing the amount of cell wall polysaccharide in soybean seed could allow higher protein and oil content, thus increasing their economic value. UDP-glucose dehydrogenase is a key enzyme in cell wall polysaccharide synthesis. To investigate the role of UDP-glucose dehydrogenase in seed development, a transgenic approach was initiated. A new binary vector has been construted for soybean transformation that has the following features: i) the selectable marker hydromycin phosphotransferase (hpt); ii) placement of the selectable marker adjacent to the T-DNA left border and, iii) an antisense copy of the UDP-glucose dehydrogenase gene driven by the seed-specific vicilin promoter. This genetic construct was engineered to suppress the expression of UDP-glucose dehydrogenase in soybean seeds. |
Palavras-Chave: |
Anti-senso; Antisense technology; Binary vectors; Genetic construct; Oil and protein content; Soybean; Soybean transformation; Vetor binário. |
Thesagro: |
Gene; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/02/2008 |
Data da última atualização: |
18/02/2008 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Circulação/Nível: |
-- - -- |
Autoria: |
WANG, S. H.; NASCIMENTO, T. P.; BATISTA, G. S.; MENESES, S. P.; ASCHERI, J. L. R. |
Afiliação: |
S. H. Wang, UFRRJ; T. P. Nascimento, UFRRJ; G. S. Batista, UFRRJ; S. P. Meneses, UFRRJ; J. L. R. Ascheri, Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Título: |
"Pellets" de trigo e soja produzidos por extrusão. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Alimentação humana. |
Thesagro: |
Proteína. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00666naa a2200181 a 4500 001 1413376 005 2008-02-18 008 2007 bl --- 0-- u #d 100 1 $aWANG, S. H. 245 $a"Pellets" de trigo e soja produzidos por extrusão. 260 $c2007 650 $aProteína 653 $aAlimentação humana 700 1 $aNASCIMENTO, T. P. 700 1 $aBATISTA, G. S. 700 1 $aMENESES, S. P. 700 1 $aASCHERI, J. L. R. 773 $tIn: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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