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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  25/03/2003
Data da última atualização:  25/03/2003
Autoria:  SANO, S. M.; ABBOTT, L. K.; SOLAIMAN, M. Z.; ROBSON, A. D.
Título:  Influence of liming, inoculum level and inoculum placement on root colonization of subterranean clover.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Mycorrhiza, Holanda, v. 12, p. 285-290, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Arbuscular mycorrhizal (AM) fungi differ in their response to soil pH. Thus, change in soil pH my influence the relative abundance of mycorrhizal fungi inside roots. Root colonization by two AM fungi was studied in relation to addition of (CaCO3), quantity of inoculum and inoculum placement. Addition of CaCO3 to na acid soil decreased the colonization of roots by Acaulospora laevis but increased colonization by Glomus invermaium when both fungi wre present. In acid soil (pH 4.7), almost all roots were colonized by A. laevis, while G. ivermaium was dominant when soil pH was increased to pH 7.3. This occurred regardless of whether the inoculum was banded or mixed throughout the soil. There was no effect of CaCO3 on the relative abundance of fungi inside roots at intermediate rates of CaCO3 application (pH 5.3-6.3) when both fungi were inoculated together. In this experiment, both fungi colonized roots at all levels of CaCO3 when inoculated alone, except for A. laevis at the highest level CaCO3. We conclude that soil pH affects the competitive ability of these two AM fungi during mycorrhiza formation primarily by affecting hyphae growth in soil and thus the relative abundance of hyphae at the root surface and subsequently inside the root.
Thesagro:  Cerrado; Fungo; Micorriza; Raiz.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC23215 - 1UPCSP - --CRI6253CRI6253
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  06/01/2020
Data da última atualização:  08/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ANTONELO, D. S.; CÔNSOLO, N. R. B.; GÓMEZ, J. F. M.; BELINE, M.; PAVAN, B.; SOUZA, C.; GOULART, R. S.; COLNAGO, L. A.; SILVA, S. L.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  NMR-based metabolomics to assess metabolites correlated with beef sensory properties.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, INCOMST, 65., Postdam, Alemanha, 2019,
Páginas:  7 p.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Biochemical processs; Meat flavor; Tenderness.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17439 - 1UPCAA - DDPROCI.19-2602019.0354
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