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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/12/1999
Data da última atualização:  09/12/1999
Autoria:  GOMES, P. C.; SOBESTIANSKY, J.; BRITO, J. R. F.; PACHECO, C. R. V. M.; BELLAVER, C.
Afiliação:  Embrapa Suinos e Aves, Concordia, SC.
Título:  Colistina e zinco bacitracina na alimentacao de suinos.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 18., 1981, Goiania, GO. Anais... Goiania: SBZ, 1981.
Páginas:  p.222
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Colistina; Ration; Zinc bacitracin; Zinco bacitracina.
Thesagro:  Ração; Suíno.
Thesaurus Nal:  swine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA6194 - 1UMTPL - --636R444a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/11/2018
Data da última atualização:  16/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  RIBOLDI, L. B.; ARAÚJO, S. H. da C.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. de C. e.
Afiliação:  LUCAS BAIOCHI RIBOLDI; SABRINA HELENA DA CRUZ ARAÚJO; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; PAULO ROBERTO DE CAMARGO E CASTRO.
Título:  Incidence of blossom-end rot in elongated tomato fruit.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Botany, v. 96, n. 10, p. 663-673, 2018.
DOI:  10.1139/cjb-2018-0021
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Blossom-end rot (BER) is a physiological disorder that can affect 100% of the fruit crop depending on the genotype. Tomato varieties with elongated fruit usually have a greater susceptibility to BER than other varieties. To evaluate and identify the possible physiological and morphological characteristics related to the onset of BER development, four varieties of long-shape tomato fruit with different susceptibility to BER: ?San Marzano,? ?Banana Legs,? ?Roma,? and ?Mini-Roma? were examined. Our results show that ?San Marzano? and ?Banana Legs? (elongated fruit) had a higher incidence of BER and lower Ca2+ concentration in the distal fruit tissue. ?San Marzano? (the most elongated fruit) presented higher electrolyte leakage in the distal fruit tissue. By comparison, ?Roma? and ?Mini-Roma? (less elongated fruit) were less susceptible to BER and had a higher ratio for proximal/distal fruit Ca2+ and a lower distal cell-wall bound content of Ca2+. Additionally, xylem functionality (vessels transporting water and solutes) in the distal fruit tissue was also higher in these more-tolerant varieties. These results support the theory that total fruit content of Ca2+ is not the only factor determining fruit susceptibility to BER, but rather a balance between physiological and morphological factors that influence Ca2+ transport and allocation in the fruit.
Palavras-Chave:  Blossom-end rot; Podridão floral.
Thesagro:  Doença; Fisiologia Vegetal; Tomate.
Thesaurus NAL:  Tomatoes.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57740 - 1UPCAP - DD
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