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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  16/11/2012
Data da última atualização:  16/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GARCIA, D. M.; CALIARI, M.; FONSECA, F. A. da; SOARES JUNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z.
Afiliação:  DIVA M. GARCIA, INSTITUTO FEDERAL GOIANO, Morrinhos-GO; MÁRCIO CALIARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; FLÁVIA A. DA FONSECA, SENAI; MANOEL SOARES SOARES JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF.
Título:  Harvest season and head rice yield of upland rice cultivars submitted to parboiling.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró, v. 7, n. 3, p. 176-182, jul./set. 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to evaluate the effects of parboiling on the yield of upland rice cultivars harvested at different times. The cultivars were BRS Primavera and BRS Sertaneja, harvested at 30 and 47 days after flowering (DAF). For parboiling, samples were soaked in water bath at 65 °C in grain: water ratio of 1:1.6 in order to reach 25% and 30% moisture, and then were autoclaved for 10 minutes at 120 °C and 1.1 kg/cm2 of pressure. After drying up to 13% moisture in a greenhouse with forced air at 40 °C, samples were benefited, followed by separation using the trieur equipment and weighing to obtain the head rice yield. The results showed a higher yield for head rice harvested at 30 DAF than at 47 DAF (BRS Primavera 63.2 and 38.7%; BRS Sertaneja 68.5 and 55.7%, respectively). Parboiling increased the head rice yield, regardless of harvest season, but partly reflected the potential of the cultivar origin: BRS Primavera 70.06%, BRS Sertaneja 74.94%. It is concluded that the harvest season is one of the factors that most influence the quality of industrial rice and the effect of parboiling also depends on the potential of the material source.
Thesagro:  Arroz; Floração; Oryza sativa; Umidade.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70292/1/1359.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF31700 - 1UPCAP - DD2012.0612012.061
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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  11/07/2011
Data da última atualização:  12/08/2014
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MEDRADO, M. J. S.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; MEDRADO, R. D; DERETI, R. M.
Afiliação:  MOACIR JOSÉ SALES MEDRADO, Pesquisador aposentado Embrapa Florestas; VANDERLEY PORFIRIO DA SILVA, CNPF; RENATA DANTAS MEDRADO, Engenheira agronoma; ROGERIO MORCELLES DERETI, CNPF.
Título:  Potencial florestal na conservação dos recursos naturais.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Colombo: Embrapa Florestas, 2011.
Páginas:  53 p.
Série:  (Embrapa Florestas. Documentos, 212).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bioma; Conservação da natureza.
Thesagro:  Ecologia Florestal; Preservação da Natureza; Proteção Florestal; Silvicultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/37240/1/Doc212.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF48555 - 1UMTLV - DD
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