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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
18/06/2012 |
Data da última atualização: |
04/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SALLES, H. O.; ANDRIOLI, A.; SOARES, A. T.; MOURA SOBRINHO, P. A. |
Afiliação: |
HEVILA OLIVEIRA SALLES, CNPC; ALICE ANDRIOLI, CNPC. |
Título: |
Taxa de ovulação e viabilidade embrionária em caprinos superovulados com folltropin-V e super-OV. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivos da Faculdade Veterinária da UFRGS, Porto Alegre, v. 26, n. 2, p. 23-31, 1998. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Ceará; Embryo viability; FSH; Gonadatrofina; LH; Taxa de ovulação; Viabilidade embrionária. |
Thesagro: |
Caprino; Hormônio animal; Superovulação. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; Goats; Gonadotropins; Hormones; Superovulation. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61076/1/API-Taxa-de-ovulacao.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
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Status |
URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
26/08/2022 |
Data da última atualização: |
12/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; PACHECO, S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
MARIA EUGENIA ARAUJO SILVA OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Short germination and debranning affect bioactive compounds and pasting properties of rice genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Process and Preservation, v. 46, n. 11, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.17018 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Germination is a natural metabolic process widely used to modify sensory properties and nutritional aspects. Rice containing high amylose content has a larger germ and, consequently, could accumulate higher ?-aminobutyric acid (GABA) levels in this portion. This study aimed to evaluate the effect of short germination and debranning on ?-amylase activity, pasting properties, phytochemicals, and amino acid profile of genotypes with distinct amylose content. The results of the falling number showed that BRS Formoso (high amylose) presented the highest value (>1000?s), indicating no activity of ?-amylase and higher retrogradation (3793?3593?cP), whereas Mochi (waxy genotype) demonstrated the lowest retrogradation (maximum of 241?cP). Short germination increased L-glutamic acid and GABA contents in all genotypes, but debranning decreased these compounds. Short-time germination led to an expressive increase in umami amino acids, mainly in BRS Guaporé and Mochi, which also showed high levels of proline in both brown and polished grains. |
Thesagro: |
Aminoácido; Arroz; Genótipo; Oryza Sativa; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Alpha-amylase; Bioactive compounds; Debranning; Germination; Nutritional behavior; Rice; Sensory properties. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02152naa a2200373 a 4500 001 2145934 005 2024-01-12 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/jfpp.17018$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, M. E. A. S. 245 $aShort germination and debranning affect bioactive compounds and pasting properties of rice genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aGermination is a natural metabolic process widely used to modify sensory properties and nutritional aspects. Rice containing high amylose content has a larger germ and, consequently, could accumulate higher ?-aminobutyric acid (GABA) levels in this portion. This study aimed to evaluate the effect of short germination and debranning on ?-amylase activity, pasting properties, phytochemicals, and amino acid profile of genotypes with distinct amylose content. The results of the falling number showed that BRS Formoso (high amylose) presented the highest value (>1000?s), indicating no activity of ?-amylase and higher retrogradation (3793?3593?cP), whereas Mochi (waxy genotype) demonstrated the lowest retrogradation (maximum of 241?cP). Short germination increased L-glutamic acid and GABA contents in all genotypes, but debranning decreased these compounds. Short-time germination led to an expressive increase in umami amino acids, mainly in BRS Guaporé and Mochi, which also showed high levels of proline in both brown and polished grains. 650 $aAlpha-amylase 650 $aBioactive compounds 650 $aDebranning 650 $aGermination 650 $aNutritional behavior 650 $aRice 650 $aSensory properties 650 $aAminoácido 650 $aArroz 650 $aGenótipo 650 $aOryza Sativa 650 $aTecnologia de Alimento 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aWILHELM, A. E. 700 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aCOLOMBARI FILHO, J. M. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aTAKEITI, C. Y. 773 $tJournal of Food Process and Preservation$gv. 46, n. 11, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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