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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/02/2014 |
Data da última atualização: |
27/02/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ALMEIDA, J. R. G. da S.; SÁ, P. G. S. de; MACEDO, L. A. R. de O.; SIQUEIRA FILHO, J. A. de; OLIVEIRA, V. R. de; BARBOSA FILHO, J. M. |
Afiliação: |
JACKSON ROBERTO GUEDES DA SILVA ALMEIDA, UNIVASF; PEDRO GUILHERME SOUSA DE SÁ, UNIVASF; LARISSA ALVES RIBEIRO DE OLIVEIRA MACEDO, UNIVASF; JOSÉ ALVES DE SIQUEIRA FILHO; VISELDO RIBEIRO DE OLIVEIRA, CPATSA; JOSÉ MARIA BARBOSA FILHO. |
Título: |
Phytochemistry of the genus Selaginella (Selaginellaceae). |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Medicinal Plant Research, v. 7, n. 25, p. 1858-1868, jul. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Selaginellaceae family includes the single genus Selaginella, which is found worldwide and comprises approximately 700 to 750 species. A number of species have been traditionally used for medicinal purposes in the whole world, and the phytochemistry of some has been investigated. For this review, the search was carried out using Web of Sciences, Chemical Abstracts and the data bank NAPRALERT (acronym for NAtural PRoducts ALERT), updated to October 2012. The references found in the search were then studied in detail. This review refers to 32 species and 130 compounds isolated from plants of the genus Selaginella, which are classified in appropriate chemical groups. The compounds isolated have been identified belonging to the classes of alkaloids, benzenoids, carbohydrates, chromones, coumarins, flavonoids, lignans, oxygen heterocycle, phenylpropanoids, pigments, quinoids and steroids. Some aspects of bioactivity of the secondary metabolites produced are discussed. For this purpose 75 references were consulted. Key words: Selaginellaceae, Selaginella, phytochemistry, review. |
Palavras-Chave: |
Fitoquímica; Jericó; Natural resource; Produtos natural. |
Thesagro: |
Caatinga; Recurso natural. |
Thesaurus Nal: |
Selaginella; Selaginellaceae. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98416/1/Viseldo-Phytochemistry-of-the-genus-Selaginella-Selaginellaceae-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
18/02/2010 |
Data da última atualização: |
06/05/2010 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PORTES, T. de A.; KLUTHCOUSKI, J.; OLIVEIRA, P. |
Afiliação: |
TOMÁS DE AQUINO PORTES, Universidade Federal de Goiás; JOAO KLUTHCOUSKI, CNPAF; PRISCILA DE OLIVEIRA. |
Título: |
Aspectos fenológicos do feijoeiro comum como ferramenta para tomada de decisões fitotécnicas. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: KLUTHCOUSKI, J.; STONE, L. F.; AIDAR, H. (Ed.). Fundamentos para uma agricultura sustentável, com ênfase na cultura do feijoeiro. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2009. |
Páginas: |
p. 45-63. |
ISBN: |
978-85-7437-033-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Fenologia do feijoeiro. Etapas do desenvolvimento da planta de feijão. Etapas da fase reprodutiva. Práticas culturais x estádios fenológicos. Hábitos de crescimento do feijoeiro. Principais aplicações da fenologia. |
Thesagro: |
Feijão; Fenologia; Fitotecnia; Phaseolus vulgaris; Prática cultural. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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