|
|
Registros recuperados : 12 | |
1. | | SIQUEIRA, T. R. DE; ALVINO, R. M.; PAIVA, D. DE S.; ANTUNES, G. R.; FONSECA, I.; GUIMARAES, M. F. M. Genômica pessoal e suas perspectivas para estudo de doenças. In: SEMANA DE CIÊNCIAS FARMACÊUTICAS, 4., 2009, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Universidade Federal de Juiz de Fora, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
2. | | PAIVA, D. DE S.; ANTUNES, G. R.; FONSECA, I.; SIQUEIRA, T. R. DE; ALVINO, R. M.; GUIMARAES, M. F. M. Pesquisa de mutações nos genes BCRA1 e BCRA2 e câncer de mama. In: SEMANA DE CIÊNCIAS FARMACÊUTICAS, 4., 2009, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Universidade Federal de Juiz de Fora, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
4. | | ANTUNES, G. R.; FONSECA, I.; PAIVA, D. DE S.; SIQUEIRA, T. R. de; ALVINO, R. M.; GUIMARAES, M. F. M.; OTENIO, M. H. Ocorrência de resíduos de antibióticos no leite implicações para saúde pública. In: SEMANA DE CIÊNCIAS FARMACÊUTICAS, 5., 2009, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Universidade Federal de Juiz de Fora, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
5. | | SIQUEIRA, T. R. de; PAIVA, D. de S.; MEIRA, L. H. da R.; FONSECA, I.; ALVINO. R. M.; CAETANO, A. R.; PAIVA, S. R.; ARBEX, W. A.; SILVA, M. V. G. B.; GUIMARAES, M. F. M. Frequência genotípicas e alélicas do gene DGAT1 em bovinos da raça Girolando. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
6. | | PAIVA, D. de S.; MEIRA, L. H. da R.; SIQUEIRA, T. R. de; ALVINO, R. M.; FONSECA, I.; CAETANO, A. R.; PAIVA, S. R.; ARBEX, W. A.; GUIMARAES, M. F. M.; SILVA, M. V. G. B. Frequência do polimorfismo do gene CSN3 em animais da raça Girolando. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
7. | | PAIVA, D. de S.; SIQUEIRA, T. R. de; MELLO, F. de; ANTUNES, G. R.; FONSECA, I.; COBUCI, J. A.; COSTA, C. N.; FREITAS, A. F.; SILVA, M. V. G. B.; GUIMARAES, M. F. M. Frequências alélicas e genotípicas do gene Osteopontina em animais da raça Girolando. In: CURSO DE VERÃO EM GENÉTICA, 15., 2010, Ribeirão Preto. [Anais]... Ribeirão Preto: FMRP/USP, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
8. | | SIQUEIRA, T. R. de; PAIVA, D. de S.; MEIRA, L. H. da R.; FONSECA, I.; ALVINO, R. M.; CAETANO, A. R.; PAIVA, S. R.; ARBEX, W. A.; SILVA, M. V. G. B.; GUIMARAES, M. F. M. Frequências genotípicas e alélicas do gene DGATI em bovinos da raça Girolando. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
9. | | MEIRA, L. H. DA R.; PAIVA, D. DE S.; SIQUEIRA, T. R. DE; FONSECA, I.; ALVINO, R. M.; CAETANO, A. R.; PAIVA, S. R.; ARBEX, W. A.; GUIMARAES, M. F. M.; SILVA, M. V. G. B. Determinação das frequências genotípicas e alélicas do gene da Beta-Lactoglobulina em bovinos da raça Girolando. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
10. | | MEIRA, L. H. DA R.; PAIVA, D. DE S.; SIQUEIRA, T. R. DE; ANTUNES, G. R.; ALVINO, R. M.; FONSECA, I.; SILVA, M. V. G. B.; GUIMARAES, M. F. M. Avaliação do polimorfismo da Beta-Lactoglobulina em animais das raças Girolando e Holandesa. In: SEMANA DE BIOMEDICINA E MOSTRA DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA DO CURSO DE BIOMEDICINA, 5., 2009, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: UNIPAC, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
11. | | MEIRA, L. H. da R.; PAIVA, D. de S.; SIQUEIRA, T. R. de; FONSECA, I.; PINTO, I. S. B.; ALVINO, R. M.; ARBEX, W. A.; GUIMARAES, M. F. M.; SILVA, M. V. G. B. Avaliação do polimorfismo do gene da betalactoglobulina em bovinos da raça Girolando. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 5., 2010, Juiz de Fora, MG. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2010. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 141.). p. 57-59. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
12. | | PAIVA, D. de S.; SIQUEIRA, T. R. de; MEIRA, L. H. da R.; ALVINO, R. M.; FONSECA, I.; CAETANO, A. R.; PAIVA, S. R.; ARBEX, W. A.; SILVA, M. V. G. B.; GUIMARAES, M. F. M. Diagnóstico molecular das doenças hereditárias BLAD e DUMPS em bovinos da raça Girolando. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
Registros recuperados : 12 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
06/04/2005 |
Data da última atualização: |
06/04/2005 |
Autoria: |
BORATO, C. E.; RIUL JÚNIOR, A.; CARVALHO, A. C. P. L. F.; FONSECA, F. J.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Electronic tongue: science mimicking nature. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS ON SYNTHETIC RECEPTORS, 1. out. 2003, Lisboa, Portugal. Programme and abstracts... Lisboa : Elsevier, 2003. Ref. P3.35. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The development of new materiais has being pave lhe way for lhe progress of technologies that would be considered science fiction a few years ago. Therefore, their feasibility is turning it over as many applications are becoming real. In this sense conducting polymers are smart materiais that have being thoroughly used for lhe development of biomimetic sensors, such as artificial muscles and more recently an "electronic tanQue". We present here a device able to differentiate tastes, made up by nanostructured thin films of conducting polymers. The senso r apes lhe human gustatory system as it cannot discriminate each chemical substance present in beverages and foodstuffs, rather grouping ali lhe information received in distinctly different patterns of r'3sponse that encode lhe taste quality (global selectivity concept). 8ased on that, this "electronic tanQue" has proven to be quite efficient in lhe recognition of tastants three orders of magnitude bellow lhe human threshold, allowing as well lhe classification and discrimination of wines, with regard to vintage, vineyard and brands, without complex laboratory analysis. Preliminary experirr,ents carried out with artificial neural networks show that a high resolving power is rendered to this device, pointing to a prominent wine classification accuracy. In addition, it does not suffer from lack of sensitivity due to long term exposure to a certain substance, unlike lhe case of humans, presenting an enormous potential of application beyond lhe realms of quality contrai in industries, envisaging environmental monitoring and possible pharmaceutical usage. MenosThe development of new materiais has being pave lhe way for lhe progress of technologies that would be considered science fiction a few years ago. Therefore, their feasibility is turning it over as many applications are becoming real. In this sense conducting polymers are smart materiais that have being thoroughly used for lhe development of biomimetic sensors, such as artificial muscles and more recently an "electronic tanQue". We present here a device able to differentiate tastes, made up by nanostructured thin films of conducting polymers. The senso r apes lhe human gustatory system as it cannot discriminate each chemical substance present in beverages and foodstuffs, rather grouping ali lhe information received in distinctly different patterns of r'3sponse that encode lhe taste quality (global selectivity concept). 8ased on that, this "electronic tanQue" has proven to be quite efficient in lhe recognition of tastants three orders of magnitude bellow lhe human threshold, allowing as well lhe classification and discrimination of wines, with regard to vintage, vineyard and brands, without complex laboratory analysis. Preliminary experirr,ents carried out with artificial neural networks show that a high resolving power is rendered to this device, pointing to a prominent wine classification accuracy. In addition, it does not suffer from lack of sensitivity due to long term exposure to a certain substance, unlike lhe case of humans, presenting an enormous potential of applicat... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Língua eletrônica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02206naa a2200181 a 4500 001 1028938 005 2005-04-06 008 2003 bl --- 0-- u #d 100 1 $aBORATO, C. E. 245 $aElectronic tongue$bscience mimicking nature. 260 $c2003 520 $aThe development of new materiais has being pave lhe way for lhe progress of technologies that would be considered science fiction a few years ago. Therefore, their feasibility is turning it over as many applications are becoming real. In this sense conducting polymers are smart materiais that have being thoroughly used for lhe development of biomimetic sensors, such as artificial muscles and more recently an "electronic tanQue". We present here a device able to differentiate tastes, made up by nanostructured thin films of conducting polymers. The senso r apes lhe human gustatory system as it cannot discriminate each chemical substance present in beverages and foodstuffs, rather grouping ali lhe information received in distinctly different patterns of r'3sponse that encode lhe taste quality (global selectivity concept). 8ased on that, this "electronic tanQue" has proven to be quite efficient in lhe recognition of tastants three orders of magnitude bellow lhe human threshold, allowing as well lhe classification and discrimination of wines, with regard to vintage, vineyard and brands, without complex laboratory analysis. Preliminary experirr,ents carried out with artificial neural networks show that a high resolving power is rendered to this device, pointing to a prominent wine classification accuracy. In addition, it does not suffer from lack of sensitivity due to long term exposure to a certain substance, unlike lhe case of humans, presenting an enormous potential of application beyond lhe realms of quality contrai in industries, envisaging environmental monitoring and possible pharmaceutical usage. 653 $aLíngua eletrônica 700 1 $aRIUL JÚNIOR, A. 700 1 $aCARVALHO, A. C. P. L. F. 700 1 $aFONSECA, F. J. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 773 $tIn: WORLD CONGRESS ON SYNTHETIC RECEPTORS, 1. out. 2003, Lisboa, Portugal. Programme and abstracts... Lisboa : Elsevier, 2003. Ref. P3.35.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|