|
|
Registros recuperados : 136 | |
101. | | SOARES NETO, C. B.; CONCEIÇÃO, A. A.; GOMES, T. G.; RIBEIRO, J. A. de A.; CAMPANHA, R. B.; BARROSO, P. A. V.; MACHADO, A. E. V.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de; MILLER, R. N. G. A Comparison of Physical, Chemical, Biological and Combined Treatments for Detoxification of Free Gossypol in Crushed Whole Cottonseed. Waste and Biomass Valorization, nov. 2020. On-line first. Data Availability: Sequences enabling molecular identification were deposited in GenBank (https://www.ncbi.nlm.nih.gov) under accession numbers MK603977, MK603978, MK603976, MK603979 and MK603975. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
102. | | SANTANA, M. W. P. R. de; RODRIGUES, K. B.; SANTOS, F. P. dos; MENDES, T. D.; DAMASO, M. C. T.; FAVARO, L. C. de L.; SIQUEIRA, F. G. de. Clonagem e expressão de genes de monoxigenases de polissacarídeos líticas (LPMOs) de fungos em Pichia pastoris. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 3., 2016, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 36-47. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
103. | | VIEIRA, V. de O.; CONCEIÇÃO, A. A.; SILVA, C. de O. G.; ROMERO-PELAEZ, R. D.; LOBO JUNIOR, M.; ABDELNUR, P. V.; ALMEIDA, J. R. M. de; ALMEIDA, E. G.; SIQUEIRA, F. G. de. Characterization of extracellular secondary metabolites in Oudemansiella canarii BRM-044600 displaying antifungal activity against the phytopathogen Sclerotinia sclerotiorum. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 37, 203, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Arroz e Feijão. |
| |
104. | | SCHNEIDER, W. D. H.; FONTANA, R. C.; BAUDEL, H. M.; SIQUEIRA, F. G. de; RENCORET, J.; GUTIERRZ, A.; EUGENIO, L. I. de; PRIETO, A.; MARTINEZ, M. J.; MARTINEZ, A. T.; DILLON, A. J. P.; CAMASSOLA, M. Lignin degradation and detoxification of eucalyptus wastes by on-site manufacturing fungal enzymes to enhance second-generation ethanol yield. Applied Energy, v. 262, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
105. | | SANTANA, M. W. P. R.; GODOY, T. G.; LEAL, P. L.; SIQUEIRA, F. G. de; SANTANA, T. D. D.; NETO, C. B. S.; MORAIS, K. S.; MENEZES, B. S.; SOUSA, A.; ALCANTARA, L. M. Efeito do congelamento na produção de enzimas de interesse industrial por Pleurotus ostreatus cultivados em cascas de café In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba, SP. Anais ... Sorocaba: Uniso, 2015. Pôster 22 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
106. | | CONCEIÇÃO, A. A.; CUNHA, J. R. B.; VIEIRA, V. O.; PELAÉZ, R. D. R.; MENDONCA, S.; ALMEIDA, J. R. M. de; DIAS, E. S.; ALMEIDA, E. G. de; SIQUEIRA, F. G. de. Bioconversion and biotransformation efficiencies of wild macrofungi. In: SINGH, B. P.; LALLAWMSANGA.; PASSARI, A. K. (Eds.). Biology of Macrofungi. Gewerbestrasse: Springer, 2019. Cap. 18. 361-379. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
107. | | CUNHA, J. R. B.; WISCHRAL, D.; PELAEZ, R. D. R.; JESUS, M. A. de; SALES-CAMPOS, C.; CAMPANHA, R. B.; MENDES, T. D.; MENDONCA, S.; DIAS, E. S.; SIQUEIRA, F. G. de. Bioactives and extracellular enzymes obtained from fermented macrofungi cultivated in cotton and Jatropha seed cakes. Microorganisms , v. 10, n. 8, 1670, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
108. | | ARAUJO, A. P. F.; GOMES, T. G.; MACHADO, A. E. V.; CONCEIÇÃO, A. A.; RIBEIRO, J. A. de A.; CAMPANHA, R. B.; URBEN, A. F.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Fungos como agentes destoxificadores de torta de caroço de algodão (Gossipol). In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. p. 98-100 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
109. | | SANTOS, S. X. dos; MERCÊS, L. R. das; SILVA, L. L. da S.; CUNHA, E. L. da; ALMEIDA, V. F. R. de; SENA, B. L.; MOREIRA, I. C.; SÁ, A. S. F. de; SIQUEIRA, F. G. de. Fungos filamentosos como agentes promissores da degradação de biossólidos. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 5., 2018, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2018. p. 30. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
110. | | CASTRO, C. P. de; ARAÚJO, A. P. F.; CUNHA, J. R. B.; SOARES NETO, C. B.; CONCEIÇÃO, A. A.; ABREU, M. L. T. de; DIAS, E. S.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Fistulina hepatica CC102: pré-tratamento biológico da torta do caroço de algodão em dietas para suínos. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 5., 2018, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2018. p. 34. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
111. | | SANTANA, T. D. D.; MAGALHÃES, P. O. B.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S.; FERNANDES, A. P. A.; GODOY, T. G.; MACHADO, A. E. V.; COSTA, C. M. C.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; COSTA, A. M. Fitases, proteases e lacases produzidas por basidiomicetos em cultivo submerso com tortas de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba. Anais do simpósio. Sorocaba: UNISO; Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2015. p. 216-217.. Pôster 27. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
112. | | SANTANA, T. D. D.; MAGALHÃES, P. O. B.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S.; FERNANDES, A. P. A.; GODOY, T. G.; MACHADO, A. E. V.; COSTA, C. M. C.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; COSTA, A. M. Fitases, proteases e lacases produzidas por basidiomicetos em cultivo submerso com tortas de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba. Anais do simpósio. Sorocaba: UNISO; Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2015. p. 216-217. Pôster 27. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
113. | | SANTANA, T. D. D.; MAGALHÃES, P. O. B.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S.; FERNANDES, A. P. A.; GODOY, T. G.; MACHADO, A. E. V.; COSTA, C. M. C.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; COSTA, A. M. Fitases, proteases e lacases produzidas por basidiomicetos em cultivo submerso com tortas de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba, SP. Anais ... Sorocaba: Uniso, 2015. Pôster 27 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
114. | | GOMES, T. G.; MACHADO, A. E. V.; ARAÚJO, A. P.; LAVIOLA, B. G.; RIBEIRO, J. A. de A.; CAMPANHA, R. B.; HELM, C. V.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Degradação de ésteres de forbol da torta de pinhão-manso por macrofungos e potencial como substrato para produção de cogumelos comestíveis. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. p. 95-97. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
115. | | GOMES, T. G.; MACHADO, A. E. V.; ARAÚJO, A. P.; LAVIOLA, B. G.; RIBEIRO, J. A. de A.; CAMPANHA, R. B.; HELM, C. V.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Degradação de ésteres de forbol da torta de pinhão-manso por macrofungos e potencial como substrato para produção de cogumelos comestíveis. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. 95 - 97 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
116. | | SANTANA, H.; CEREIJO, C. R.; TELES, V. C.; NASCIMENTO, R. C.; FERNANDES, M. S.; BRUNALE, P.; CAMPANHA, R. B.; SOARES, I. P.; SILVA, F. C. P.; SABAINI, P. S.; SIQUEIRA, F. G. de; BRASIL, B. dos S. A. F. Microalgae cultivation in sugarcane vinasse: Selection, growth and biochemical characterization. Bioresource Technology, v. 228, p. 133-140, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
117. | | VIEIRA, V. O.; CONCEIÇÃO, A. A.; CUNHA, J. R. B.; MACHADO, A. E. V.; ALMEIDA, E. G. de; DIAS, E. S.; ALCANTARA, L. M.; MILLER, R. N.; SIQUEIRA, F. G. de. A new circular economy approach for integrated production of tomatoes and mushrooms. Saudi Journal of Biological Sciences, v. 29, p. 2756?2765, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
118. | | MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; FAGUNDES, P. R. R.; FRANCO, D. F.; MORAIS, O. P. de; SIQUEIRA, F. G. de; STRECK, E. A.; AGUIAR, G. A.; FACCHINELLO, P. H. K. BRS AG: first cultivar of irrigated rice used for alcohol production or animal feed. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 17, p. 72-77, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado. |
| |
119. | | MENEZES, B. dos S.; MORAIS, K. dos S.; LEITE, T. C. R.; ALCANTARA, L. M.; FILHO, E. X. F.; BRASIL, B. dos S. A. F.; SIQUEIRA, F. G. de. Production of holocellulases and amylases by filamentous fungi grown on alternative substrates. In: SYMPOSIUM ON BIOTECHNOLOGY FOR FUELS AND CHEMICALS, 36., 2014, Flórida. Abstracts... Fairfax: Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
120. | | LYRA, B. M.; GUIMARÃES, M. B.; PEREIRA, L. C.; VALE, J. do; CAMPANHA, R. B.; CONCEIÇÃO, A. A.; BATISTA, P. O. M. D.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S. Propriedades antimicrobianas e antioxidantes de extratos produzidos a partir de colonizados de basidiomicetos em tortas oleaginosas. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 6., 2020, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 29-36 il. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
| |
Registros recuperados : 136 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
03/07/2014 |
Data da última atualização: |
04/07/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MATTOS, B. D.; CADEMARTORI, P. H. G. de; LOURENÇON, T. V.; GATTO, D. A.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
Bruno D. Mattos, Federal University of Pelotas; Pedro H.G. de Cademartori, UFPR; Tainise V. Lourençon, Federal University of Pelotas; Darci A. Gatto, Federal University of Pelotas; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Biodeterioration of wood from two fast-growing eucalypts exposed to field test. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
International Biodeterioration & Biodegradation, v. 93, p. 210-215, 2014. |
DOI: |
10.1016/j.ibiod.2014.04.027 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate changes in the chemical composition and mechanical properties of static bending of wood from two fast-growing eucalypt species (blue gum and lemon-scented gum) after exposure for one year in a field test. To achieve this, decayed untreated wood (after 1 yr of exposure in the field test) was characterised by chemical analysis, thermogravimetric analysis, and infrared spectroscopy, and was compared with control samples. Mass loss and modulus of elasticity (MOE) and modulus of rupture (MOR) as a function of the exposure time were evaluated. The main findings showed that lignin and carbohydrate content of the two decayed woods decreased after exposure in the field test. Mass loss increased with increasing time of exposure, while MOE and MOR decreased for both woods. Nevertheless, blue gum wood was more susceptible to decay. |
Palavras-Chave: |
Mechanical strength; Wood degradation. |
Thesagro: |
Biodegradação; Composição Química; Eucalipto; Madeira; Propriedade Mecânica. |
Thesaurus NAL: |
chemical composition; decay fungi. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01740naa a2200289 a 4500 001 1989726 005 2014-07-04 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.ibiod.2014.04.027$2DOI 100 1 $aMATTOS, B. D. 245 $aBiodeterioration of wood from two fast-growing eucalypts exposed to field test.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThis study aimed to evaluate changes in the chemical composition and mechanical properties of static bending of wood from two fast-growing eucalypt species (blue gum and lemon-scented gum) after exposure for one year in a field test. To achieve this, decayed untreated wood (after 1 yr of exposure in the field test) was characterised by chemical analysis, thermogravimetric analysis, and infrared spectroscopy, and was compared with control samples. Mass loss and modulus of elasticity (MOE) and modulus of rupture (MOR) as a function of the exposure time were evaluated. The main findings showed that lignin and carbohydrate content of the two decayed woods decreased after exposure in the field test. Mass loss increased with increasing time of exposure, while MOE and MOR decreased for both woods. Nevertheless, blue gum wood was more susceptible to decay. 650 $achemical composition 650 $adecay fungi 650 $aBiodegradação 650 $aComposição Química 650 $aEucalipto 650 $aMadeira 650 $aPropriedade Mecânica 653 $aMechanical strength 653 $aWood degradation 700 1 $aCADEMARTORI, P. H. G. de 700 1 $aLOURENÇON, T. V. 700 1 $aGATTO, D. A. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E. 773 $tInternational Biodeterioration & Biodegradation$gv. 93, p. 210-215, 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|