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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
17/01/2017 |
Data da última atualização: |
17/01/2017 |
Autoria: |
SINGH, N. |
Título: |
General performance of sheep flock of Rajasthan desert under arid conditions. |
Ano de publicação: |
1979 |
Fonte/Imprenta: |
The Indian Journal of Animal Sciences, v. 49, n. 4, p. 273-277, Apr. 1979. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Studies were conducted on 6 different breeds of sheep, maintained under arid conditions with respect to the climatic factors affecting their body weight, wool production and water intake during summer and winter seasons. The cross-bred males (Marwari .times. Soviet Merino) and the Magra females were the heaviest in both the seasons. The wool production was highest in cross-bred animals, irrespective of the seasons. There was a significant effect of breed, sex and year on body weight and wool production. Season had a significant effect on wool production, the production being higher in March than in September. The water intake did not differ significantly among breeds but the consumption during summer was significantly higher than in winter. |
Thesagro: |
Deserto; Ovino; Performance; Zona árida. |
Thesaurus Nal: |
Arid zones; Deserts; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01296naa a2200205 a 4500 001 2061002 005 2017-01-17 008 1979 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSINGH, N. 245 $aGeneral performance of sheep flock of Rajasthan desert under arid conditions. 260 $c1979 520 $aStudies were conducted on 6 different breeds of sheep, maintained under arid conditions with respect to the climatic factors affecting their body weight, wool production and water intake during summer and winter seasons. The cross-bred males (Marwari .times. Soviet Merino) and the Magra females were the heaviest in both the seasons. The wool production was highest in cross-bred animals, irrespective of the seasons. There was a significant effect of breed, sex and year on body weight and wool production. Season had a significant effect on wool production, the production being higher in March than in September. The water intake did not differ significantly among breeds but the consumption during summer was significantly higher than in winter. 650 $aArid zones 650 $aDeserts 650 $aSheep 650 $aDeserto 650 $aOvino 650 $aPerformance 650 $aZona árida 773 $tThe Indian Journal of Animal Sciences$gv. 49, n. 4, p. 273-277, Apr. 1979.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
20/01/2011 |
Data da última atualização: |
05/07/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVEIRA, S. M. da; JESUS, J. L. de; VIANA, E. de S.; FONSECA, M. D. da; AMORIM, T. da S.; SACRAMENTO, C. K. do. |
Afiliação: |
Soraia Machado da Silveira, FAMAM; JACIENE LOPES DE JESUS, CNPMF; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; Mercia Damasceno da Fonseca, FAMAM; TATIANE DA SILVA AMORIM, CNPMF; Célio Kersul do Sacramento, UESC. |
Título: |
Aceitabilidade sensorial do néctar misto de araçá-boi com manga. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
pdf 2229 |
Conteúdo: |
O araçá-boi (Eugênia Stipitata, McVaugh), fruta originária do oeste amazônico, possui polpa suculenta e bastante ácida, o que restringe seu consumo in natura. Sua polpa tem sido utilizada para produção de sorvetes, geleias e néctares, quando associada com frutas de baixa acidez (SOUZA FILHO et al., 2002). Com o intuito de introduzir melhor aproveitamento desse fruto na indústria de alimentos, além de contribuir para a agregação de valor destas culturas, este estudo objetivou avaliar a aceitação sensorial de diferentes formulações de néctar misto de araçá-boi com manga. |
Palavras-Chave: |
Araçá-boi. |
Thesagro: |
Alimento Preparado; Eugenia Stipitata; Fruta Tropical; Manga. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/37011/1/ID27221pdf2229.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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