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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  03/12/2020
Data da última atualização:  03/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MORAES, D. P.; LOZANO-SÁNCHEZ, J.; MACHADO, M. L.; VIZZOTTO, M.; LAZZARETTI, M.; LEYVA-JIMENEZ, F. J. J.; SILVEIRA, T. da; RIES, E. F.; BARCIA, M. T.
Afiliação:  DÉBORA P. MORAES, UFSM; JESÚS LOZANO-SÁNCHEZ, UNIVERSITY OF GRANADA; MARINA L. MACHADO, UFSM; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; MICHELI LAZZARETTI, UFSM; FRANCISCO JAVIER J. LEYVA-JIMENEZ, FUNCTIONAL FOOD RESEARCH AND DEVELOPMENT CENTER, HEALTH SCIENCE TECHNOLOGY PARK; TÁSSIA L. DA SILVEIRA, UFSM; EDI F. RIES, UFSM; MILENE T. BARCIA, UFSM.
Título:  Characterization of a new blackberry cultivar BRS Xingu: chemical composition, phenolic compounds, and antioxidant capacity in vitro and in vivo.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 322, 126783, Aug. 2020.
Páginas:  9 p.
ISSN:  0308-8146
DOI:  doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.126783
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The cultivar BRS Xingu was launched by EMBRAPA in 2015 with the intention of presenting higher productivity. Due to the lack of studies on this cultivar, the objective was to present the physical?chemical, centesimal, and phenolic composition of the BRS Xingu blackberry, its antioxidant capacity, protection against ROS generation, and compare it with other commercialized cultivars such as Guarani, Tupy, and Xavante. The BRS Xingu was prominent regarding anthocyanin and condensed tannin content and superior to the other cultivars. Moreover, BRS Xingu presented higher antioxidant capacity, protection of C. elegans from ROS generation, and soluble solid content when compared to Tupy, which is the most cultivated variety in the world. In the new cultivar, five anthocyanins, five phenolic acids, and ten non-anthocyanin flavonoids were identified. BRS Xingu is presented as an alternative blackberry with potential for industrialization and in natura consumption.
Palavras-Chave:  Cultivar BRS Xingu.
Thesagro:  Amora Preta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218687/1/5-MORAES.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21731 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  21/01/2015
Data da última atualização:  26/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  CASTRO, F. T. de; BARBOSA, C.; OLIVEIRA, S. P.; MENDES, L. L.; GÓES, H. de A.; TABAI, K. C.; PENHA, E. das M.; MATTA, V. M. da.
Afiliação:  FERNANDA TRAVASSOS DE CASTRO, UFRRJ; CLEBER BARBOSA, UFRRJ; SILVANA PEDROSO OLIVEIRA; LUCIANA LEITAO MENDES, CTAA; HELLEN DE ALMEIDA GÓES, UFRRJ; KÁTIA CILENE TABAI, UFRRJ; EDMAR DAS MERCES PENHA, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA.
Título:  Fruits and vegetable commercialization: actions in points-of-sale of the west zone of Rio de Janeiro city, Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, v. 1040, p. 49-52, Jun. 2014.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edition of Proceedings of the III International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables, Avignon, Oct. 2009.
Palavras-Chave:  Pontos de venda; Rio de Janeiro; Vegetal; Zona oeste.
Thesagro:  Comercialização; Consumo; Fruta.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12493 - 1UPCAP - DD2014/1542014.00154
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