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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  25/11/2019
Data da última atualização:  25/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, M.
Afiliação:  Ana Claudia da Silveira, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF.
Título:  Evaluation of yerba mate fruit pulp total and fractioned soxhlet extraction using thermal analyses.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE ANÁLISE TÉRMICA, 9., 2019, Goiania. Programa e resumos. [Goiania: UFG, 2019]. 4 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ilex paraguariensis leaves are traditionally used to prepare hot or cold beverages in South America. Yerba mate fruit pulp has no commercial value, nevertheless, its extract showed different biological activities. The fruits contain high concentration of saponins and methylxanthines, besides polyphenols and anthocyanins. Soxhlet extraction using polarity gradient of solvents is used to perform total and fractioned extraction of plant material. Thermal analyses are used to evaluate extracts by revealing their behavior when submitted to temperature variation. The aim was to evaluate by thermogravimetry coupled to mass spectrometry extracts from yerba mate semi-ripe fruit pulp, obtained by Soxhlet extraction using diethyl ether, ethyl acetate, ethanol and water solvents. TGA/MS was applied using air atmosphere. Diethyl ether and ethyl acetate showed thermal behavior similarity, indicating similar composition. Only the aqueous extract showed inorganic compounds with approximately 20% of ashes. Ethanolic extract showed more apparent differences of thermal behavior, with the greater mass loss event related to the release of CO2, indicating greater amount of more thermal stable compounds. The other extracts showed their main event related to the loss of CO. Ethanolic extract also showed a greater number of events, being the most complex extract.
Palavras-Chave:  Análise térmica; Erva mate; Extract thermal degradation; Simultaneous thermal analysis; TGA/MS.
Thesagro:  Ilex Paraguariensis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205474/1/2019-AAC-MarceloL-SIAT-Evaluation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF57105 - 1UPCAA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/08/2014
Data da última atualização:  20/08/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  GUIMARAES, L. J. M.; TRINDADE, R. dos S.; GODINHO, V. de P. C.; SOUZA, F. R. S. de; CARDOSO, M. J.; CECCON, G.; OLIVEIRA, I. J. de.
Afiliação:  LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS; ROBERTO DOS SANTOS TRINDADE, CNPMS; VICENTE DE PAULO CAMPOS GODINHO, CPAF-RO; FRANCISCO RONALDO SARMANHO DE SOUZA, CPATU; MILTON JOSE CARDOSO, CPAMN; GESSI CECCON, CPAO; INOCENCIO JUNIOR DE OLIVEIRA, CPAA.
Título:  Adaptabilidade e estabilidade de variedades de milho em 18 ambientes do Brasil Central.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  MHPRVG; Modelo misto.
Thesagro:  Zea Mays.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/106845/1/Adaptabilidade-estabilidade-5.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/994235/1/Adaptabilidade-estabilidade-30857.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26087 - 1UPCAA - DD
CPAMN30857 - 1UPCAA - DDS 29/142014.00029
CPATU50352 - 1UPCAA - DD
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