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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  03/11/2016
Data da última atualização:  11/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HORNUNG, P. S.; SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; SCHNITZLER, E.; RIBANI, R. H.; LAZZAROTTO, M.
Afiliação:  Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Ana Claudia da Silveira, UFPR; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Doutoranda da UEPG; Egon Schnitzler, UEPG; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF.
Título:  Thermogravimetric alterations of cassava starch granules induced by hydrogen peroxide, UV rays and microwave.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ANÁLISE TÉRMICA E CALORIMETRIA, 10.; CONGRESSO PAN AMERICANO DE ANÁLISE TÉRMICA E CALORIMETRIA, 4., 2016, São Paulo. Trabalhos. [S.l.]: ABRATEC, 2016.
Páginas:  4 p.
Descrição Física:  Disponível online.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Starches are applied in several fields of industry. Amylose and amylopectin (natural polymers) constitute the starch in vegetable cells. In some processes native starches cannot support high stress conditions (high temperatures/acidity). Then, modification methods are developed aiming the improving of starch technological utilization. Oxidative modification with H2O2 has been the subject of many researches. UV rays as well microwave irradiation can be used. The aim was to confirm possible thermogravimetric alterations in native cassava starch (A) granules due to a double starch modification: 1st step) H2O2 standard solutions 0.1 mol L-1 (B), 0.2 mol L-1 (C) and 0.3 mol L-1 (D) and UV rays exposure for 1h; 2nd step) microwave irradiation for 5 min. The results of thermogravimetric curves (TG-DTA) show that the behaviors of the starch proprieties were modified. Highlighting, the modified samples C and D showed a decrease on the thermal stability step. This alteration turned them suitable to many field of industry like the paper one.
Palavras-Chave:  Active oxygen; Environment-friendly reagent.
Thesagro:  Amido; Mandioca.
Thesaurus Nal:  Cassava; Starch.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149549/1/2016-MarceloL-CBATC-Thermogravimetric.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF55392 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  15/01/2014
Data da última atualização:  12/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, L. C. N.; ALMEIDA, F. N.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; ARBEX, W. A.
Afiliação:  LEONARDO CARVALHO NÁPOLIS COSTA, FAPEMIG; FERNANDA NASCIMENTO ALMEIDA, FAPEMIG; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; RUI DA SILVA VERNEQUE, CNPGL; WAGNER ANTONIO ARBEX, CNPGL.
Título:  Automação da representação de resultados de classificação linear para características de tipo.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROINFORMÁTICA, 9., 2013, Cuiabá. Agroinformática: inovação para a sustentabilidade do agronegócio brasileiro: anais. Cuiabá: Universidade Federal de Mato Grosso, 2013.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Gado de leite; Produção de leite; Representação de resultados.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/976135/1/Automacao-da-representacao-de-resultados.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL20929 - 1UPCAA - DD
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