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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  16/03/2016
Data da última atualização:  16/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARNEIRO, F. A.; RÊGO, E. C. S.; AQUINO, S. O.; COSTA, T. S.; LIMA, E. A.; RODRIGUES, G. C.; CARVALHO, M. A. de F.; VEIGA, A. D.; GUERRA, A. F.; BARTHOLO, G. F.; SILVA JUNIOR, O. B. da; MARRACCINI, P.; GRATTAPAGLIA, D.; ANDRADE, A. C.
Afiliação:  FERNANDA DE ARAÚJO CARNEIRO, UFLA; ÉRICA CRISTINA SILVA RÊGO, INOVACAFÉ/UFLA; SINARA OLIVEIRA DE AQUINO, UFLA/INOVACAFÉ; TATIANA SANTOS COSTA, UFLA/INOVACAFÉ; EDRIANA ARAÚJO DE LIMA, INOVACAFÉ/UFLA; GUSTAVO COSTA RODRIGUES, CNPTIA; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, SAPC; UFLA; ANTONIO FERNANDO GUERRA, SAPC; GABRIEL FERREIRA BARTHOLO, SAPC; ORZENIL BONFIM DA SILVA JUNIOR, CENARGEN; PIERRE MARRACCINI, CIRAD/UMR/AGAP; DARIO GRATTAPAGLIA, CENARGEN; ALAN CARVALHO ANDRADE, SAPC.
Título:  Genome wide association study for drough toerance and other agronomic trais of a Coffea canephora opulation.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: THE SOLANACEAE CONFERENCE, 12., 2015. Bourdeaux, France. Book of abstracts... Bourdeaux, France, 2015
Páginas:  p. 59
Idioma:  Português
Thesagro:  Café; Coffea Canephora.
Thesaurus Nal:  Drought tolerance.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141318/1/Genome-wide-association.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1008 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  02/03/2021
Data da última atualização:  04/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MARTINEZ, O. D. M.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; BARROS, F. A. R. de; MARTINO, H. S. D.
Afiliação:  Oscar David Medina Martinez, Universidade Federal de Viçosa; Jaqueline Maciel Vieira Theodoro, Universidade Federal de Viçosa; Mariana Grancieri, Universidade Federal de Viçosa; Renata Celi Lopes Toledo, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Frederico Augusto Ribeiro de Barros, Universidade Federal de Viçosa; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Dry heated whole sorghum flour (BRS 305) with high tannin and resistant starch improves glucose metabolism, modulates adiposity, and reduces liver steatosis and lipogenesis in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Cereal Science, v. 99, 103201, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jcs.2021.103201
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the effect of dry heated whole sorghum flour (BRS 305 hybrid) on insulin resistance, glucose tolerance, adiposity, steatosis, and liver lipogenesis in rats fed with a high-fat high-fructose diet (HFHF). Male Wistar rats (n = 10/group), 45?50 days old, were fed with AIN93-M diet, HFHF (31% saturated fat and 20% fructose) and HFHF + sorghum flour (replacing 50% of dietary fiber, 100% starch, 19.8% protein and 22.5% lipids in the experimental diet), for 10 weeks. The sorghum flour restored the effect of the HFHF diet, decreasing triglycerides, uric acid, alanine aminotransferase (ALT), liver steatosis, and lipogenesis. Further, sorghum improved insulin sensitivity and glucose tolerance and increasing the concentration of PPARα protein in the liver. Thus, the BRS 305 whole sorghum flour with high tannin and resistant starch showed potential as a functional food, since it improves glucose metabolism, modulates adiposity, and reduces liver steatosis and lipogenesis in Wistar rats fed with a high-fat high-fructose diet.
Palavras-Chave:  Mudança metabólica.
Thesagro:  Ácido Úrico; Farinha; Glicose; Insulina; Resistência; Sorgo.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29499 - 1UPCAP - DD
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