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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
20/01/2021 |
Data da última atualização: |
26/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CARVALHO, D. A. de; BONAFÉ, C. M.; RODRIGUEZ-RODRIGUEZ, M. D. P.; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; CARVALHO, A. A. de; FIGUEIREDO FILHO, L. A. S.; SILVA JÚNIOR, M. B. da; BARBOSA, B. L.; ROCHA, A. O.; CARVALHO, M. D. F. de. |
Afiliação: |
DÉBORA ARAÚJO DE CARVALHO, UFPI; CRISTINA MOREIRA BONAFÉ, Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri, Campus Unaí, Minas Gerais; MARIA DEL PILAR RODRIGUEZ-RODRIGUEZ, Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri, Campus II Diamantina, Minas Gerais; JOSÉ LINDENBERG ROCHA SARMENTO, UFPI; MARCOS JACOB DE OLIVEIRA ALMEIDA, CPAMN; ABIGAIL ARAÚJO DE CARVALHO, UFPI; LUIZ ANTONIO SILVA FIGUEIREDO FILHO, nstituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Maranhão, Campus CaxiasCaxias, Maranhão; MANOEL BRAZ DA SILVA JÚNIOR, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Maranhão, Campus São João dos Patos, Maranhão; BRUNA LIMA BARBOSA, UFPI; ARTUR OLIVEIRA ROCHA, UFPI; MARCOS DAVID FIGUEIREDO DE CARVALHO, UFPI. |
Título: |
Caracterização fenotípica e genética em populações de galinhas nativas. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 5, p. 37-47. |
DOI: |
10.22533/at.ed.0322027045 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Objetivou-se, neste capítulo, fazer levantamento das variáveis e caracteres básicos necessários para estudos de caracterização fenotípica, bem como das informações mais importantes para caracterização genotípica de populações de galinhas nativas. |
Palavras-Chave: |
Microssatélites; Morfometría; Raça nativa. |
Thesaurus Nal: |
Gallus gallus. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220604/1/Livro-GalinhaCaipira-Cap5.pdf
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Marc: |
LEADER 01295naa a2200301 a 4500 001 2129463 005 2021-01-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.22533/at.ed.0322027045$2DOI 100 1 $aCARVALHO, D. A. de 245 $aCaracterização fenotípica e genética em populações de galinhas nativas.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aObjetivou-se, neste capítulo, fazer levantamento das variáveis e caracteres básicos necessários para estudos de caracterização fenotípica, bem como das informações mais importantes para caracterização genotípica de populações de galinhas nativas. 650 $aGallus gallus 653 $aMicrossatélites 653 $aMorfometría 653 $aRaça nativa 700 1 $aBONAFÉ, C. M. 700 1 $aRODRIGUEZ-RODRIGUEZ, M. D. P. 700 1 $aSARMENTO, J. L. R. 700 1 $aALMEIDA, M. J. de O. 700 1 $aCARVALHO, A. A. de 700 1 $aFIGUEIREDO FILHO, L. A. S. 700 1 $aSILVA JÚNIOR, M. B. da 700 1 $aBARBOSA, B. L. 700 1 $aROCHA, A. O. 700 1 $aCARVALHO, M. D. F. de 773 $tIn: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 5, p. 37-47.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
22/06/2021 |
Data da última atualização: |
22/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ROMPKOVKS, C.; AGUSTINI, B. C.; DEFFERT, F.; STADTLOBER, M. G. A.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B. |
Afiliação: |
CINTIA ROMPKOVKS, cintia.s.rk@gmail.com; BRUNA CARLA AGUSTINI, CNPUV; FLAVIA DEFFERT, Flavia Deffert flaviadeffert@gmail.com; MARIA GORETI AMBONI STADTLOBER, Maria Goreti Amboni Stadtlober goreti08@gmail.com; DEBORA BRAND, Debora Brand dbrandufpr@gmail.com; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; TANIA MARIA BORDIN BONFIM, Tania Maria Bordin Bonfim tbonfim@gmail.com. |
Título: |
Microbial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science and Technology, n. 13197, June 2021. |
DOI: |
10.1007/s13197-021-05168-4 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge for the starting process due to winery-resident strains, especially with regard to industrial-scale fermentations. Current assay focuses on the scale-up of the laboratorial inoculum inside the winery environment to ferment 15,000 and 25,000 L of Vitis labrusca Bordo? must, using a Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain as starter culture. This scaleup could confirm the viability of using non-Saccharomyces yeast, as it presented promising results on a laboratory scale. The non-Saccharomyces strain was selected in a previous study since it proved to increase resveratrol concentration in lab scale winemaking. The yeast diversity was followed by the plate culturing method. Species identification and strain typing were determined by ITS-RFLP and PCR-fingerprinting, respectively. Physical and chemical analyses and resveratrol quantification were performed in the elaborated wines. |
Palavras-Chave: |
Laboratory scale; Non-Saccharomyces yeast; Table wine; Wine yeast. |
Thesaurus NAL: |
Resveratrol; Winemaking. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223978/1/Rompkovksi2021-Article-MicrobialDynamicsInIndustrial-.pdf
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Marc: |
LEADER 01942naa a2200277 a 4500 001 2132490 005 2021-06-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s13197-021-05168-4$2DOI 100 1 $aROMPKOVKS, C. 245 $aMicrobial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge for the starting process due to winery-resident strains, especially with regard to industrial-scale fermentations. Current assay focuses on the scale-up of the laboratorial inoculum inside the winery environment to ferment 15,000 and 25,000 L of Vitis labrusca Bordo? must, using a Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain as starter culture. This scaleup could confirm the viability of using non-Saccharomyces yeast, as it presented promising results on a laboratory scale. The non-Saccharomyces strain was selected in a previous study since it proved to increase resveratrol concentration in lab scale winemaking. The yeast diversity was followed by the plate culturing method. Species identification and strain typing were determined by ITS-RFLP and PCR-fingerprinting, respectively. Physical and chemical analyses and resveratrol quantification were performed in the elaborated wines. 650 $aResveratrol 650 $aWinemaking 653 $aLaboratory scale 653 $aNon-Saccharomyces yeast 653 $aTable wine 653 $aWine yeast 700 1 $aAGUSTINI, B. C. 700 1 $aDEFFERT, F. 700 1 $aSTADTLOBER, M. G. A. 700 1 $aBRAND, D. 700 1 $aSILVA, G. A. da 700 1 $aBONFIM, T. M. B. 773 $tJournal of Food Science and Technology$gn. 13197, June 2021.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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