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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/01/2013
Data da última atualização:  11/01/2019
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  ALVES, S. A. M.; SILVA, V. C. da; NUNES, C. C.
Afiliação:  SILVIO ANDRE MEIRELLES ALVES, CNPUV; VANDERLEI CANDIDO DA SILVA, CNPUV; Claudia Cardoso Nunes, UERGS.
Título:  Metodologia para cultivo e preservação do fungo causador da entomosporiose da pereira.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012.
Páginas:  8 p.
Série:  (Embrapa Uva e Vinho. Circular Técnica, 92).
ISSN:  1516-5914
Idioma:  Português
Conteúdo:  Isolamento; Germinação, crescimento e esporulação; Preservação.
Palavras-Chave:  Cultivo; Entomosporiose; Entomosporium mespili; Pear.
Thesagro:  Doença de planta; Fruticultura; Fungo; Pera.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
URL:  https://www.cnpuv.embrapa.br/publica/circular/cir092.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73905/1/Circular-Tecnica-92.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE54087 - 1EMBFL - PP16463CNPUV16463
AI-SEDE54087 - 2EMBFL - PP16463CNPUV16463a
CNPUV14292 - 1UMTFL - PPFL00358FL00358
CPATSA50237 - 1EMBFL - PP0467404674
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  06/07/2012
Data da última atualização:  06/07/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CONCEIÇÃO, M. A. F.; EVANGELISTA, S. R. M.; MONTEIRO, J. E. B. de A.; MANDELLI, F.; TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.
Afiliação:  MARCO ANTONIO FONSECA CONCEICAO, CNPUV; SILVIO ROBERTO MEDEIROS EVANGELISTA, CNPTIA; JOSE EDUARDO B DE ALMEIDA MONTEIRO, CNPUV; Francisco MANDELLI, CNPUV (APOSENTADO); ANTONIO HERIBERTO DE C TEIXEIRA, CPATSA; JORGE TONIETTO, CNPUV.
Título:  Viticultural climatic zoning in temperate, subtropical and tropical zones, Brazil: bases for estimating the impact of climate change.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES, 9., 2012, Bourgogne/Champagne. [Annales...] [S.l.: s.n.], 2012.
Páginas:  p. 54-57.
Descrição Física:  1 pendrive.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Fine wine production in Brazil was historically established in the extreme South of the country, in temperate climate. More recently, new producer regions appeared in South, Southeast and Northeast of the country, including subtropical and tropical type of climate in the production scenario. This work had the goal to characterize the Brazilian climate diversity related to viticulture potential, in all types of climates. The methodology used climatic database for all country - series 1961-1990. Many climatic variables and viticultural climatic indices were mapped in GIS at the whole Brazil: viticultural climatic indices of the Geoviticulture MCC System, Thermal Index of Winkler, Zuluaga Index, among others. The Frost Risk was used to separate zones of the country with viticultural potential to produce only one vegetative cycle/harvest per year, from the others, with potential to have more than one cycle and, in particular cases, more than one harvest per year. In this case, the viticultural indices were calculated for two periods: spring-summer and autumn-winter periods of the year. The results identified the climatic regions of Brazil with no potential for viticulture. Also, the results identified the regions with viticultural potential in different types of climates, with the characterization of the classes of viticultural climate for different indices. This climatic zoning will be used as a baseline for estimating, in a medium and long-term, the impact of different scenari... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Região de clima temperado; Região subtropical; Região tropical; Zoneamento.
Thesagro:  Clima; Mudança Climática; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV13973 - 1UPCPL - DDOnline
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