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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
10/02/2017 |
Data da última atualização: |
14/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SILVA, U. de C.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; LANA, U. G. de P.; GOMES, E. A.; SANTOS, V. L. dos. |
Afiliação: |
UBIANA DE CÁSSIA SILVA, UFMG; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; ELIANE APARECIDA GOMES, CNPMS; VERA LÚCIA DOS SANTOS, UFMG. |
Título: |
Growth promotion features of the maize microbiome: from an agriculture perspective. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CHOUDHARY, D. K.; VARMA, A.; TUTEJA, N. (Ed.). Plant-microbe interaction: an approach to sustainable agriculture. Singapore: Springer, 2016. cap. 16, p. 345-374. |
ISBN: |
978-981-10-2854-0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Microorganisms associated to maize can present a diversity in its composition according to maize genotype and soil properties, such as pH, texture, water availability, nutritional status, weather conditions, and agricultural practices. These microorganisms can stimulate plant growth by nutrients acquisition in poor soils through nitrogen fixation, phosphate solubilizing, phytate mineralization besides of the phytohormone production that help in the survival stress and can stimulate growth of plant parts several. Some molecules produced by microrganisms inhibits the action of phytopathogenic agents or can induce the plant resistance. Thus, the maize microbiome investigation can contribute for prospecting of microorganisms with potential for use as plant inoculant focused on the development of cheaper, environmentally-sound and sustainable agricultural techniques. |
Thesagro: |
Inoculante; Microrganismo; Milho. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
Marc: |
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
14/08/2001 |
Data da última atualização: |
30/05/2007 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Circulação/Nível: |
-- - -- |
Autoria: |
MEDEIROS, J. da C. de; FREIRE, E. C.; CUNHA, H. F. da; QUEIROZ, J. C. de; DEL'ACQUA, J. M.; PEDROSA; M. B.; ASSUNÇÃO, J. H. de. |
Afiliação: |
Embrapa Algodão. |
Título: |
Principais ações de pesquisa e transferência de tecnologia para o algodoeiro no Estado de Goiás safra 1999/2000. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Campina Grande: Embrapa Algodão, 2001. |
Páginas: |
37 p. |
Série: |
(Embrapa Algodão. Documentos, 80). |
ISSN: |
0103-0841 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução; Programa de melhoramento; Programa de manejo cultural; Programa de difusão de tecnologia. |
Palavras-Chave: |
Ações de pesquisa; Algodão-difusão-tecnologia; Brasil; Goiás; Transferência de Tecnologia do algodão. |
Thesagro: |
Algodão; Gossypium Hirsutum. |
Thesaurus NAL: |
cotton. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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