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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
14/11/2003 |
Data da última atualização: |
22/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SILVA, J. N. M.; SILVA, S. M. A. da; COSTA, D. H. M.; BAIMA, A. M. V.; OLIVEIRA, L. C. de; CARVALHO, J. O. P. de; LOPES, J. do C. A. |
Afiliação: |
JOSÉ NATALINO MACEDO SILVA, CPATU; SILVIA MARIA ALVES DA SILVA, BOLSISTA CPATU/CNPQ; DULCE HELENA MARTINS COSTA, BASA; ANADILZA MARIA VALENTE BAIMA, BOLSISTA CPATU/CNPQ; LIA CUNHA DE OLIVEIRA, FCAP; JOÃO OLEGÁRIO PEREIRA DE CARVALHO, CPATU; JOSE DO CARMO ALVES LOPES, CPATU. |
Título: |
Crescimento, mortalidade e recrutamento em florestas de terra firme da Amazônia Oriental: observações nas regiões do Tapajós e Jarí. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
In: SILVA, J. N. M.; CARVALHO, J. O. P. de; YARED, J. A. G. (Ed.). A silvicultura na Amazônia Oriental: Contribuições do projeto Embrapa-DFID. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental: DFID, 2001. |
Páginas: |
p. 291-308. |
Descrição Física: |
il. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Pará; Região do Jarí; Região do Tapajós. |
Thesagro: |
Árvore; Crescimento; Dinâmica Populacional; Floresta. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185175/1/Crescimento-mortalidade-e-recrutamento.pdf
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Marc: |
LEADER 01039naa a2200301 a 4500 001 1404587 005 2021-02-22 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, J. N. M. 245 $aCrescimento, mortalidade e recrutamento em florestas de terra firme da Amazônia Oriental$bobservações nas regiões do Tapajós e Jarí. 260 $c2001 300 $ap. 291-308.$cil. 650 $aAmazonia 650 $aÁrvore 650 $aCrescimento 650 $aDinâmica Populacional 650 $aFloresta 653 $aBrasil 653 $aPará 653 $aRegião do Jarí 653 $aRegião do Tapajós 700 1 $aSILVA, S. M. A. da 700 1 $aCOSTA, D. H. M. 700 1 $aBAIMA, A. M. V. 700 1 $aOLIVEIRA, L. C. de 700 1 $aCARVALHO, J. O. P. de 700 1 $aLOPES, J. do C. A. 773 $tIn: SILVA, J. N. M.; CARVALHO, J. O. P. de; YARED, J. A. G. (Ed.). A silvicultura na Amazônia Oriental: Contribuições do projeto Embrapa-DFID. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental: DFID, 2001.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
22/06/2021 |
Data da última atualização: |
22/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ROMPKOVKS, C.; AGUSTINI, B. C.; DEFFERT, F.; STADTLOBER, M. G. A.; BRAND, D.; SILVA, G. A. da; BONFIM, T. M. B. |
Afiliação: |
CINTIA ROMPKOVKS, cintia.s.rk@gmail.com; BRUNA CARLA AGUSTINI, CNPUV; FLAVIA DEFFERT, Flavia Deffert flaviadeffert@gmail.com; MARIA GORETI AMBONI STADTLOBER, Maria Goreti Amboni Stadtlober goreti08@gmail.com; DEBORA BRAND, Debora Brand dbrandufpr@gmail.com; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; TANIA MARIA BORDIN BONFIM, Tania Maria Bordin Bonfim tbonfim@gmail.com. |
Título: |
Microbial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science and Technology, n. 13197, June 2021. |
DOI: |
10.1007/s13197-021-05168-4 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge for the starting process due to winery-resident strains, especially with regard to industrial-scale fermentations. Current assay focuses on the scale-up of the laboratorial inoculum inside the winery environment to ferment 15,000 and 25,000 L of Vitis labrusca Bordo? must, using a Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain as starter culture. This scaleup could confirm the viability of using non-Saccharomyces yeast, as it presented promising results on a laboratory scale. The non-Saccharomyces strain was selected in a previous study since it proved to increase resveratrol concentration in lab scale winemaking. The yeast diversity was followed by the plate culturing method. Species identification and strain typing were determined by ITS-RFLP and PCR-fingerprinting, respectively. Physical and chemical analyses and resveratrol quantification were performed in the elaborated wines. |
Palavras-Chave: |
Laboratory scale; Non-Saccharomyces yeast; Table wine; Wine yeast. |
Thesaurus NAL: |
Resveratrol; Winemaking. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223978/1/Rompkovksi2021-Article-MicrobialDynamicsInIndustrial-.pdf
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Marc: |
LEADER 01942naa a2200277 a 4500 001 2132490 005 2021-06-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s13197-021-05168-4$2DOI 100 1 $aROMPKOVKS, C. 245 $aMicrobial dynamics in industrial-scale wine fermentation employing Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe use of non-Saccharomyces yeast strains in winemaking is becoming a common trend. In fact, consumers are demanding new and healthier styles of wine. On the other hand, these strains are a challenge for the starting process due to winery-resident strains, especially with regard to industrial-scale fermentations. Current assay focuses on the scale-up of the laboratorial inoculum inside the winery environment to ferment 15,000 and 25,000 L of Vitis labrusca Bordo? must, using a Hanseniaspora uvarum b-glucosidase-producer strain as starter culture. This scaleup could confirm the viability of using non-Saccharomyces yeast, as it presented promising results on a laboratory scale. The non-Saccharomyces strain was selected in a previous study since it proved to increase resveratrol concentration in lab scale winemaking. The yeast diversity was followed by the plate culturing method. Species identification and strain typing were determined by ITS-RFLP and PCR-fingerprinting, respectively. Physical and chemical analyses and resveratrol quantification were performed in the elaborated wines. 650 $aResveratrol 650 $aWinemaking 653 $aLaboratory scale 653 $aNon-Saccharomyces yeast 653 $aTable wine 653 $aWine yeast 700 1 $aAGUSTINI, B. C. 700 1 $aDEFFERT, F. 700 1 $aSTADTLOBER, M. G. A. 700 1 $aBRAND, D. 700 1 $aSILVA, G. A. da 700 1 $aBONFIM, T. M. B. 773 $tJournal of Food Science and Technology$gn. 13197, June 2021.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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