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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
14/04/2023 |
Data da última atualização: |
17/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, R. F. B. da; VICTORIA, D. de C.; NOSSACK, F. A.; VIÑA, A.; MILLINGTON, J. D. A.; VIEIRA, S. A.; BATISTELLA, M.; MORAN, E.; LIU, J. |
Afiliação: |
RAMON FELIPE BICUDO DA SILVA, MICHIGAN STATE UNIVERSITY, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; DANIEL DE CASTRO VICTORIA, CNPTIA; FÁBIO ÁVILA NOSSACK, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; ANDRÉS VIÑA, MICHIGAN STATE UNIVERSITY, UNIVERSITY OF NORTH CAROLINA; JAMES D. A. MILLINGTON, KING’S COLLEGE LONDON; SIMONE APARECIDA VIEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; MATEUS BATISTELLA, CNPTIA; EMILIO MORAN, MICHIGAN STATE UNIVERSITY; JIANGUO LIU, MICHIGAN STATE UNIVERSITY. |
Título: |
Slow-down of deforestation following a Brazilian forest policy was less effective on private lands than in all conservation areas. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Communications Earth & Environment, v. 4, 111, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1038/s43247-023-00783-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study we address two main questions: (1) Has the implementation of the NFC (and the CAR) allowed Brazil to reach the national Forest Code´s aim of reducing the loss (and even enhance the recovery) of natural vegetation on private rural lands? (2) What are the overall effects of the NFC implementation on carbon sequestration? |
Palavras-Chave: |
Cadastro Ambiental Rural; Carbon stocks; Estoque de carbono; New Forest Code; Novo código florestal; Política florestal brasileira; Rural Environmental Cadastre; Sequestro de carbono; Terras privadas. |
Thesagro: |
Cobertura Vegetal; Desmatamento. |
Thesaurus Nal: |
Carbon sequestration; Deforestation; Forest policy; Private lands; Vegetation cover. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01634naa a2200421 a 4500 001 2153151 005 2023-04-17 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1038/s43247-023-00783-9$2DOI 100 1 $aSILVA, R. F. B. da 245 $aSlow-down of deforestation following a Brazilian forest policy was less effective on private lands than in all conservation areas.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aIn this study we address two main questions: (1) Has the implementation of the NFC (and the CAR) allowed Brazil to reach the national Forest Code´s aim of reducing the loss (and even enhance the recovery) of natural vegetation on private rural lands? (2) What are the overall effects of the NFC implementation on carbon sequestration? 650 $aCarbon sequestration 650 $aDeforestation 650 $aForest policy 650 $aPrivate lands 650 $aVegetation cover 650 $aCobertura Vegetal 650 $aDesmatamento 653 $aCadastro Ambiental Rural 653 $aCarbon stocks 653 $aEstoque de carbono 653 $aNew Forest Code 653 $aNovo código florestal 653 $aPolítica florestal brasileira 653 $aRural Environmental Cadastre 653 $aSequestro de carbono 653 $aTerras privadas 700 1 $aVICTORIA, D. de C. 700 1 $aNOSSACK, F. A. 700 1 $aVIÑA, A. 700 1 $aMILLINGTON, J. D. A. 700 1 $aVIEIRA, S. A. 700 1 $aBATISTELLA, M. 700 1 $aMORAN, E. 700 1 $aLIU, J. 773 $tCommunications Earth & Environment$gv. 4, 111, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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2. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OZORIO, L.; MATSUBARA, N. K.; SILVA-SANTOS, J. E. da; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.; DUPONT, D. Gastrointestinal digestion enhances the vasorelaxant activity of a whey hydrolysate. In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 4., 2019, Rio de Janeiro. Sustentabilidade e inovação na ciência dos alimentos: impactos na bioeconomia: caderno de resumos. Rio de Janeiro: UNIRIO, 2019. p. 21. SIAN. 17 e 18 de junho de 2019. Oral. R011.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OZORIO, L.; MATSUBARA, N. K.; SILVA-SANTOS, J. E. DA; HENRY, G.; LE GOUAR, Y.; JARDIN, J.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.; DUPONT, D. Gastrointestinal digestion enhances the endothelium-dependent vasodilation of a whey hydrolysate in rat aortic rings. Food Research International, n. 133, 109188, 2020. 8 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, C. M.; ROSA, L. O. L.; STEPHAN, M. P.; BRIGIDA, A. I. S.; CABRAL, L. M. C.; SILVA, G. O. DA; GUARIDO, K. L.; GOMES, D. M.; SILVA-SANTOS, J. E. DA. Dual function peptides from pepsin hydrolysates of whey protein isolate. International Dairy Journal, v. 48, p. 73-79, sep., 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OZORIO, L.; SILVA, L. P. da; PRATES, M. V.; BLOCH JUNIOR, C.; TAKEITI, C. Y.; GOMES, D. M.; SILVA-SANTOS, J. E. da; DELIZA, R.; BRIGIDA, A. I. S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C. Whey hydrolysate-based ingredient with dual functionality: from production to consumer's evaluation. Food Research International, v. 122, p. 123-128, 2019. Na publicação: Luciano P. Silva, Carlos Bloch Jr., Angela Furtado.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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