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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  08/10/2014
Data da última atualização:  19/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, P. D. L. da; BEZERRA, M. de F.; SANTOS, K. M. O. dos; CORREIA, R. T. P.
Afiliação:  PRISCILLA DINIZ LIMA DA SILVA, Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN) - Natal, RN, Brazil; MARIA DE FÁTIMA BEZERRA, UFRN - Natal, RN, Brazil; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; ROBERTA TARGINO PINTO CORREIA, UFRN - Natal, RN, Brazil.
Título:  Potentially probiotic ice cream from goat's milk: characterization and cell viability during processing, storage and simulated gastrointestinal conditions.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 62, n. 1, Part 2, p. 452-457, Marc. 2015.
DOI:  10.1016/j.lwt.2014.02.055
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: In this work, the physicochemical characteristics, meltdown behavior and sensory properties of goat's milk ice cream produced with and without the probiotic bacteria Bifidobacterium animalis subsp. lactis BLC1 were analyzed. The ice cream with added B. animalis was further evaluated in regard to the probiotic viability during processing, frozen storage, and simulated gastrointestinal conditions. Results showed that the addition of B. animalis decreased the pH (p < 0.05), but it had no effect on physicochemical properties, including overrun and melting behavior of ice cream from goat's milk (p > 0.05). After 120 days of frozen storage, a survival rate of 84.7% was registered. With regard to cell viability during gastrointestinal conditions, the exposure to bile and pancreatin resulted in the decline of 3.82 log cycles in ice cream samples previously stored at ?18 °C for 120 days. Overall, the goat's milk ice cream with B. animalis received good sensory scores and satisfactory probiotic viability (6?7 log CFU/g) was maintained throughout the 120 days of frozen storage. Therefore, this research shows that goat's milk ice cream is an adequate delivery vehicle for the probiotic bacteria B. animalis.
Palavras-Chave:  Alimento funcional probiótico; Frozen products; Gastrointestinal simulation; Icecream; Milk products; Probiotic survival; Produto lácteo.
Thesagro:  Caprino; Leite de cabra; Produto derivado do leite; Sorvete.
Thesaurus Nal:  Bifidobacterium animalis; frozen dairy products; Goat milk; Probiotics.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/109676/1/AP-Potentially.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC28210 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  31/10/2007
Data da última atualização:  31/10/2007
Autoria:  PEREIRA, P. R. V. da S.; SALVADORI, J. R.; FIGUEIREDO, A.; FURIATTI, R. S.
Afiliação:  Embrapa Trigo.
Título:  Ocorrência do pulgão-do-milho Rhopalosiphum maidis (Fitch, 1856): identificação, biologia e danos.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2006.
Páginas:  8 p. html.
Descrição Física:  Publicação Online.
Série:  (Embrapa Trigo. Comunicado Técnico Online, 200).
ISSN:  1517-4964
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPT-2010/40565/1/p-co200.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT40565 - 1UMTFL - --p_co200p_co200
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