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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
29/01/2015 |
Data da última atualização: |
31/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
GUEDES, F. L.; SOUZA, H. A. de; POMPEU, R. C. F. F.; SILVA, N. L. da; SOUZA, I. M. de. |
Afiliação: |
FERNANDO LISBOA GUEDES, CNPC; HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CNPC; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; NILZEMARY LIMA DA SILVA, CNPC; Ivanderlete Marques de Souza, Graduação - Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE. |
Título: |
Cultivares de milho no Norte do Ceará: recomendações para safra 2013-2014. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2014. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Caprinos e Ovinos. Nota Técnica). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A Embrapa Caprinos e Ovinos, em parceria com a Embrapa Milho e Sorgo avaliaram o desempenho de cultivares de milho, tanto de variedades quanto de híbridos, na safra de 2013 com o objetivo de indicar quais as cultivares mais adaptadas para serem plantadas na safra 2014 no Norte do Ceará. As questões a seguir visam esclarecer dúvidas frequentes com o intuito de propiciar uma safra de milho satisfatória nessa região. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Ceará; Maize; Productivity; Variety choice. |
Thesagro: |
Milho; Produtividade; Safra; Variedade; Zea Mays. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; Crops. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116863/1/CNPC-2014-Cultivares.pdf
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Marc: |
LEADER 01276nam a2200325 a 4500 001 2007106 005 2017-05-31 008 2014 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aGUEDES, F. L. 245 $aCultivares de milho no Norte do Ceará$brecomendações para safra 2013-2014.$h[electronic resource] 260 $aSobral: Embrapa Caprinos e Ovinos$c2014 300 $a4 p. 490 $a(Embrapa Caprinos e Ovinos. Nota Técnica). 520 $aA Embrapa Caprinos e Ovinos, em parceria com a Embrapa Milho e Sorgo avaliaram o desempenho de cultivares de milho, tanto de variedades quanto de híbridos, na safra de 2013 com o objetivo de indicar quais as cultivares mais adaptadas para serem plantadas na safra 2014 no Norte do Ceará. As questões a seguir visam esclarecer dúvidas frequentes com o intuito de propiciar uma safra de milho satisfatória nessa região. 650 $aBrazil 650 $aCrops 650 $aMilho 650 $aProdutividade 650 $aSafra 650 $aVariedade 650 $aZea Mays 653 $aBrasil 653 $aCeará 653 $aMaize 653 $aProductivity 653 $aVariety choice 700 1 $aSOUZA, H. A. de 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 700 1 $aSILVA, N. L. da 700 1 $aSOUZA, I. M. de
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Status |
URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
17/03/2022 |
Data da última atualização: |
17/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, J. A.; PEREIRA, E. dos S.; RAPHAELLI, C. de O.; RADÜNZ, M.; CAMARGO, T. M.; CONCENÇO, F. I. G. da R.; FLORES CANTILLANO, R. F.; FIORENTINI, A. M.; NORA, L. |
Afiliação: |
JARDEL ARAÚJO RIBEIRO; ELISA DOS SANTOS PEREIRA; CHIRLE DE OLIVEIRA RAPHAELLI; MARJANA RADÜNZ; TAIANE MOTA CAMARGO; FERNANDA IZABEL GARCIA DA ROCHA CONCENÇO; RUFINO FERNANDO FLORES CANTILLANO, CPACT; ÂNGELA MARIA FIORENTINI; LEONARDO NORA. |
Título: |
Application of prebiotics in apple products and potential health benefits. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science and Technology, v. 59, p. 1249-1262, 2022. |
ISSN: |
0975-8402 |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s13197-021-05062-z |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Published online 14 March 2021. |
Conteúdo: |
Among the fruits, the apple stands out among the most used for elaboration of processed foods. However, the importance of prebiotics in apple products has never been widely analyzed. Prebiotic is a food component resistant to gastric acidity, digestion by mammalian enzymes and gastrointestinal absorption. But following fermentation in the colon, prebiotics result in specific changes in the composition and / or metabolism of the gastrointestinal microbiota, conferring benefits to the health of the host. Therefore, fortifying apple-based products with additional prebiotics is an important strategy for improving consumer health benefits. In this review, after compiling and analyzing scientific and technological studies focusing on prebiotics in apple products, the following benefits of these prebiotics became evident: (1) reduction of water loss in the food matrix; (2) preservation of bioactive and volatile compounds; (3) texture improvement (thickening) in the food industry; (4) increased shelf-live and (5) increased survival of probiotic bacteria, promoting positive effects on microbiota. In addition, this review shows the benefits of different prebiotics for stability and sensory acceptance of apple processed foods. |
Palavras-Chave: |
Prebiotico. |
Thesagro: |
Maçã. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02083naa a2200277 a 4500 001 2140993 005 2022-03-17 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0975-8402 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s13197-021-05062-z$2DOI 100 1 $aRIBEIRO, J. A. 245 $aApplication of prebiotics in apple products and potential health benefits.$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aPublished online 14 March 2021. 520 $aAmong the fruits, the apple stands out among the most used for elaboration of processed foods. However, the importance of prebiotics in apple products has never been widely analyzed. Prebiotic is a food component resistant to gastric acidity, digestion by mammalian enzymes and gastrointestinal absorption. But following fermentation in the colon, prebiotics result in specific changes in the composition and / or metabolism of the gastrointestinal microbiota, conferring benefits to the health of the host. Therefore, fortifying apple-based products with additional prebiotics is an important strategy for improving consumer health benefits. In this review, after compiling and analyzing scientific and technological studies focusing on prebiotics in apple products, the following benefits of these prebiotics became evident: (1) reduction of water loss in the food matrix; (2) preservation of bioactive and volatile compounds; (3) texture improvement (thickening) in the food industry; (4) increased shelf-live and (5) increased survival of probiotic bacteria, promoting positive effects on microbiota. In addition, this review shows the benefits of different prebiotics for stability and sensory acceptance of apple processed foods. 650 $aMaçã 653 $aPrebiotico 700 1 $aPEREIRA, E. dos S. 700 1 $aRAPHAELLI, C. de O. 700 1 $aRADÜNZ, M. 700 1 $aCAMARGO, T. M. 700 1 $aCONCENÇO, F. I. G. da R. 700 1 $aFLORES CANTILLANO, R. F. 700 1 $aFIORENTINI, A. M. 700 1 $aNORA, L. 773 $tJournal of Food Science and Technology$gv. 59, p. 1249-1262, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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