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Registros recuperados : 7 | |
1. | | RAMOS, L. N.; OHSE, B. J. G.; DIAS NETO, J. J.; SILVA, L. M. dos A.; SANTOS, G. R. dos; RANGEL, P. H. N.; FERREIRA, M. E. Coleção de isolados monospóricos do agente causal da brusone do arroz (Magnaporthe grisea). SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia: Fundação de Apoio à Pesquisa Científica e Tecnológica - FUNCREDI, 2008. p.547. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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2. | | RAMOS, L. N.; OHSE, B. J. G.; DIAS NETO, J. J.; SILVA, L. M. dos A.; SANTOS, G. R. dos; RANGEL, P. H. N.; FERREIRA, M. E. Coleção de isolados monospóricos do agente causal da brusone do arroz (Magnaporthe grisea). In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasilia, DF. Anais...Brasilia, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. p. 547. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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3. | | MOMENTÉ, V. G.; AZEVEDO, A. B.; PORTALETI, L. C.; BRITO, J. F.; SILVA, L. M. dos A.; DIAS NETO, J. J.; RIBEIRO, P. A. A. Avaliação de cultivares de alface na região de Gurupi-TO. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. CD-ROM. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 348, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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4. | | SANTOS, G. R. dos; CASTRO NETO, M. D. de; FURTADO, M. I. G. Q.; RANGEL, P. H. N.; SILVA, L. M. dos A.; RIBEIRO, F. F. Resistência às doenças de linhagens de arroz de terras altas no Sul do Estado do Tocantins. Bioscience Journal, v. 25, n. 6, p. 96-105, Nov./Dec. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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5. | | RANGEL, P. H. N.; FERREIRA, M. E.; SANTOS, G. R.; DIAS NETO, J. J.; ARAUJO, B. J. O. R. de; RAMOS, L. N.; SILVA, L. M. dos A.; MENDONÇA, J. A.; ALMEIDA, C. G. de; COSTA, W. M. Mapeamento genético e piramidização de genes de resistência no desenvolvimento de multilinhas e cultivares compostas de arroz irrigado com resistência estável à brusone (Pyricularia grisea): relatório técnico. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2009. 65 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 243). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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6. | | BRITO, J. F.; MOMENTÉ, V. G.; SILVEIRA, M. A. da; SILVA, L. M. dos A.; DIAS NETO, J. J.; RIBEIRO, P. A. A.; BRITO, D. R.; SANTOS, G. F. Avaliação de clones de batata-doce nas condições de Gurupi-TO Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 384, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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7. | | SILVA, L. M. dos A.; MOMENTÉ, V. G.; SILVEIRA, M. A. da; BRITO, J. F.; DIAS NETO, J. J.; RIBEIRO, P. A. A.; BRITO, D. R.; SILVA, C. R. da; CASRO, D. V.; SANTOS, G. F. Seleção de linhagens de tomateiro rico em beta caroteno para às condições de Gurupi-TO. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 380, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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Registros recuperados : 7 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
04/12/2018 |
Data da última atualização: |
22/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
BENTO, J. A. C.; FERREIRA, K. C.; BASSINELLO, P. Z.; SOUZA NETO, M. A. de. |
Afiliação: |
JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; KAREN CARVALHO FERREIRA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; MENANDES ALVES DE SOUZA NETO, FACULDADE EVANGÉLICA DE CERES, Ceres-GO. |
Título: |
Methodologies for the study of morphological and thermal properties of starch. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Científic@, v. 5, n. 3, p. 187-195, 2018. |
ISSN: |
2358-260X |
DOI: |
10.29247/2358-260X.2018v5i3.p187-195 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Starch, a carbohydrate used as a reserve of energy in most plants, is widely used in the food industry, either as a main component or as a thickener. Considering the application of this as an ingredient in the food industry, the study of the morphological and thermal properties of this food is of great importance because it can predict its behavior during and after the processing of this. Methodologies such as scanning electron microscopy, light scattering and optical microscopy are the most used tools in the morphological characterization of the starch granule generating accurate results and good quality. Regarding the methodologies for the study of thermal properties, the rapid amylographic analyzer and the differential scanning calorimetry are the most used. The set of results obtained with these methodologies, allows to know the technological properties of the starch, characterizing them, and even to identify the origin of this one. |
Thesagro: |
Amido; Calorimetria; Microscopia; Propriedade Organoléptica. |
Thesaurus NAL: |
Calorimetry; Microscopy; Pasting properties; Starch. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187633/1/CNPAF-2018-cientific.pdf
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Marc: |
LEADER 01741naa a2200277 a 4500 001 2100613 005 2019-01-22 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2358-260X 024 7 $a10.29247/2358-260X.2018v5i3.p187-195$2DOI 100 1 $aBENTO, J. A. C. 245 $aMethodologies for the study of morphological and thermal properties of starch.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aStarch, a carbohydrate used as a reserve of energy in most plants, is widely used in the food industry, either as a main component or as a thickener. Considering the application of this as an ingredient in the food industry, the study of the morphological and thermal properties of this food is of great importance because it can predict its behavior during and after the processing of this. Methodologies such as scanning electron microscopy, light scattering and optical microscopy are the most used tools in the morphological characterization of the starch granule generating accurate results and good quality. Regarding the methodologies for the study of thermal properties, the rapid amylographic analyzer and the differential scanning calorimetry are the most used. The set of results obtained with these methodologies, allows to know the technological properties of the starch, characterizing them, and even to identify the origin of this one. 650 $aCalorimetry 650 $aMicroscopy 650 $aPasting properties 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aCalorimetria 650 $aMicroscopia 650 $aPropriedade Organoléptica 700 1 $aFERREIRA, K. C. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aSOUZA NETO, M. A. de 773 $tCientífic@$gv. 5, n. 3, p. 187-195, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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