|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
05/12/2007 |
Data da última atualização: |
24/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, J. B. C. D.; VIEIRA, J. V.; LANA, M. M. |
Afiliação: |
JOAO BOSCO CARVALHO DA SILVA, CNPH; JAIRO VIDAL VIEIRA, CNPH; MILZA MOREIRA LANA, CNPH. |
Título: |
Processing yield of the carrot cultivar Esplanada as affected by harvest time and planting density. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 115, n. 3, p. 218-222, 2008. |
ISSN: |
1879-1018 |
DOI: |
10.1016/j.scienta.2007.09.005 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cenourete® is a minimally processed carrot root similar to the American product known as ‘baby-carrot’. This product is obtained through peeling and abrasion of cylindrical carrot root segments. The cultivar Esplanada is well suited for the production of Cenourete® due to its characteristics of long length and cylindrical root shape as well as uniform dark orange root colour. For Cenourete® production, the root should be less than 25 mm in diameter. However, it is well known that root size is influenced by planting density and harvest time. Therefore, the adjustment of the cultural practices would be necessary to increase root yield aimed for Cenourete® processing. The recovery of Cenourete® from ‘Esplanada’ was studied under two between-line spacings: 20 cm (5 transversal lines/m) and 12.5 cm (8 transversal lines/m). |
Palavras-Chave: |
Cenourete; Cultivar Esplanada. |
Thesagro: |
Cenoura; Daucus Carota; Densidade de Plantio; Época de Colheita; Produtividade; Semeadura. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01637naa a2200265 a 4500 001 1780605 005 2024-01-24 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1879-1018 024 7 $a10.1016/j.scienta.2007.09.005$2DOI 100 1 $aSILVA, J. B. C. D. 245 $aProcessing yield of the carrot cultivar Esplanada as affected by harvest time and planting density.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aCenourete® is a minimally processed carrot root similar to the American product known as ‘baby-carrot’. This product is obtained through peeling and abrasion of cylindrical carrot root segments. The cultivar Esplanada is well suited for the production of Cenourete® due to its characteristics of long length and cylindrical root shape as well as uniform dark orange root colour. For Cenourete® production, the root should be less than 25 mm in diameter. However, it is well known that root size is influenced by planting density and harvest time. Therefore, the adjustment of the cultural practices would be necessary to increase root yield aimed for Cenourete® processing. The recovery of Cenourete® from ‘Esplanada’ was studied under two between-line spacings: 20 cm (5 transversal lines/m) and 12.5 cm (8 transversal lines/m). 650 $aCenoura 650 $aDaucus Carota 650 $aDensidade de Plantio 650 $aÉpoca de Colheita 650 $aProdutividade 650 $aSemeadura 653 $aCenourete 653 $aCultivar Esplanada 700 1 $aVIEIRA, J. V. 700 1 $aLANA, M. M. 773 $tScientia Horticulturae, Amsterdam$gv. 115, n. 3, p. 218-222, 2008.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 221 | |
142. | | VIEIRA, J. V.; NASCIMENTO, W. M.; SILVA, J. B. C. e. Número mínimo de famílias de meios-irmãos em população de cenoura derivada da cultivar alvorada. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 475, jul. 2004. Suplemento.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
144. | | CARVALHO, A. M.; JUNQUEIRA, A. M. R.; VIEIRA, J. V.; REIS, A.; SILVA, J. B. C. Produtividade, florescimento prematuro e queima-das-folhas em cenoura cultivada em sistema orgânico e convencional. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, p. 250-254, abr./jun. 2005.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
151. | | SILVA, C. S.; NICOLAU PINTO, M.; SILVA, J. B. C. da. Uniformidade e eficácia da desinsfestação de substratos utilizando vapor quente. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 401, jul. 2004. Suplemento 1.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
154. | | SILVA, J. B. C. da; FREITAS, R. A. de; SILVA, C. S. Pré-enraizamento de ramas de batata-doce evita falhas na lavoura. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, ago. 2005. Suplemento 2. CD-ROM. Trabalho apresentado no 45. Congresso Brasileiro de Olericultura, Fortaleza, 2005. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 23, n. 2, p. 385, ago. 2005. Suplemento 1.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
158. | | GIODARNO, L. B.; BOITEUX, L. S.; ARAGÃO, F. A. S.; ALVARES, M. C.; CARVALHO, S. I.; SILVA, J. B. C. Aplicações do germoplasma de tomate da Embrapa Hortaliças para o melhoramento genético visando resistência a doenças e qualidade nutricionais. In: SIMPÓSIO DE RECURSOS GENÉTICOS PARA A AMÉRICA LATINA E CARIBE, 3., 2001, Londrina. Anais... Londrina: IAPAR, 2001. p. 640-641.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
159. | | MORETTI, C. L.; MATTOS, M. M.; BASSETO, E.; MARTINS, C. S.; ROSATI, R.; SILVA, J. B. C. Avaliacao de cultivares de batata-doce visando o processamento minimo. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.17, n.3, p.303, nov. 1999. Resumo.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
160. | | MORRETI, C. L.; MATTOS, M. M. I.; BASETTO, E.; MARTIN, C. S.; ROSATI, R.; SILVA, J. B. C. Avaliacao de cultivares de batata-doce visando o processamento minimo. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MINIMO DE FRUTAS E HORTALICAS, 2., 2000, Vicosa, MG. Resumos... Vicosa: UFV, 2000. p.56.Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
Registros recuperados : 221 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|