|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Cocais. |
Data corrente: |
10/01/2018 |
Data da última atualização: |
11/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUSA, N. R.; DIAS, M. C.; SOUSA, S. B.; SILVA, G. F. da. |
Afiliação: |
NELCIMAR REIS SOUSA, CPACP; MIGUEL COSTA DIAS, CPAA; INPA; GILVAN FERREIRA DA SILVA, CPAA. |
Título: |
Genetic diversity among homonymy accessions maintained in the cassava regional Brazilian genebank. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPOSIO INTERNACIONAL DE RECURSOS GENÉTICOS PARA LAS AMÉRICAS Y EL CARIBE, 11., 2017, Guadalajara. Resúmenes... Guadalajara: [s. n.], 2017. p. 104. |
Páginas: |
1 p. |
Descrição Física: |
Resumo. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Amazon region, the cassava cultivation has great social and economic importance because its production is source of food for traditional population and income for small farmers. The cassava farmer fields are results of the tradition and the preference of consumption and represent the genetic variability of many characters related to the mode of use and the quality of cassava root. The identification of genotypes to generate improved clones has been supported by germplasm conservation, evaluation and molecular characterization. |
Palavras-Chave: |
Diversidade genética; Genetic diversit; Microsatellites. |
Thesagro: |
Germoplasma; Mandioca. |
Thesaurus Nal: |
germplasm. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170897/1/Genetic-diversity-cassava.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170755/1/resumenessirgeac-104.pdf
|
Marc: |
LEADER 01324nam a2200229 a 4500 001 2085093 005 2018-01-11 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUSA, N. R. 245 $aGenetic diversity among homonymy accessions maintained in the cassava regional Brazilian genebank.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPOSIO INTERNACIONAL DE RECURSOS GENÉTICOS PARA LAS AMÉRICAS Y EL CARIBE, 11., 2017, Guadalajara. Resúmenes... Guadalajara: [s. n.], 2017. p. 104.$c2017 300 $a1 p.$cResumo. 520 $aIn the Amazon region, the cassava cultivation has great social and economic importance because its production is source of food for traditional population and income for small farmers. The cassava farmer fields are results of the tradition and the preference of consumption and represent the genetic variability of many characters related to the mode of use and the quality of cassava root. The identification of genotypes to generate improved clones has been supported by germplasm conservation, evaluation and molecular characterization. 650 $agermplasm 650 $aGermoplasma 650 $aMandioca 653 $aDiversidade genética 653 $aGenetic diversit 653 $aMicrosatellites 700 1 $aDIAS, M. C. 700 1 $aSOUSA, S. B. 700 1 $aSILVA, G. F. da
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cocais (CPACP) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 1 | |
1. | | TEIXEIRA, M. I.; CABRAL, L. M. C.; NEVES, L. C.; MENEZES, L. F. S.; PONTES, H. C. S. Processamento de soro acido de queijo por ultrafiltracao. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 16., 1998, Rio de Janeiro, RJ. Anais... Rio de Janeiro: SBCTA, 1998. v.3, p.1959-1962.Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
Registros recuperados : 1 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|